New York blueberry cheesecake

Nu mina nyblivna arbetskollegor, här kommer receptet!

Detta var vad jag bjöd på min sista dag på praktiken: New York blueberry cheesecake. Världens godaste cheesecake!! Eftersom den blev så omtyckt idag, så lovade jag att lämna ut receptet. Receptet är hämtat från Leila Lindholms bok "A piece of cake", jag har modifierat det lite så att det blivit lite mer mitt eget. I originalreceptet är det mindre vaniljsocker, den vita chokladen är smaksatt med citron/lime (jag är inte så stort fan av lime i bakverk, så därför har jag valt en choklad utan) och kesella naturell -jag valde kesella vanilj för att jag tycker den smakar bättre. Kakan blir väldigt fräsch och saftig, helt gudomlig!

New York blueberry cheesecake
Ingredienser

- 300 gr digestivekex
- 150 gr osaltat smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl maizena
- 3 tsk vaniljsocker
- 600 gr philadelphiaost
- 2,5 dl kesella vanilj
- 3 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- 200 gr vit choklad
- 1 dl frysta blåbär

Gör så här
1) Sätt ugnen på 190grader. Smält smöret.
2) Krossa kexen i en mixer och rör i det smälta smöret.
3) Packa blandningen hårt i en springform. Grädda botten i 10 minuter, låt svalna.
4) Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg (kesella) och färskost (philadelphiaost) och vispa krämigt med elvisp.
5) Höj temperaturen i ugnen till 210grader. Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6) Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.'
7) Fyll smeten över kakbotten och strössla över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. (Täck ev. över den när den blivit gyllenbrun så att den inte blir bränd) Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8) Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Servera kakan som den är eller tillsammans med lite rårörda bär. Rårörda bär gör man enkelt själv genom att mosa samman bären med lite socker.


New York cheesecake med blåbär

Kommentarer
Postat av: Åsa

Tusen tack för receptet, den blir härlig att bjuda på i sommar. Kram Åsa

2009-05-08 @ 17:40:13

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback