Dop

Den gångna helgen har gått så himla fort. Det har varit en hel massa fixande inför Evelyns dop, som var igår.

Fredagen innehöll mest tvätt och en massa plockande med småsaker hemma. Jag bakade ännu fler bullar till dopet, fyllt picknickbröd till middag. Mormor och morfar kom under kvällen och det blev middag med brödet och gulaschsoppa. Det satt inte fel!

Lördagen gick fort. Vi började med att göra blomsterarrangemanget som skulle stå på hennes presentbord. Efter en hel del tyckande från både min och mammas sida, blev det riktigt bra. Vi gjorde även små arrangemang som vi sedan ställde på fikaborden. Vi åkte till församlingshemmet och ställde iordning borden, lade på vita linnedukar och dekorerade borden med ljus, blommor och höstlöv. På presentbordet fick blommorna stå tillsammans med en ljuskandelaber. Det mesta flöt på bra, men det tog rätt lång tid.

Söndag morgon. Pappa åkte till Märsta och hämtade bröd som jag beställt. Sen var det en massa fix innan smörgåsarna var färdigbredda, men det blev iaf klart innan dopet började. Jag och Rickard var rätt stressade hemma och försökte hinna med allt och lite till. Men vi blev klara i tid och fick med oss allt som var tänkt, så vi behövde inte åka tillbaka hem en enda gång.

När vi kom fram fick Evelyn först lite mat och sedan gick vi in i kyrkan och bytte om på henne. Hon blev så söt i sin vita klänning! Det första hon gjorde när hon fått den på sig var att kräkas ner ena axeln och dra tag i rosetten så att den blev helt sne & vind. Men, men, det var ju barndop!

Klockan ett ringde kyrkklockorna och kantorn började spela Älskade barn. Hon sjöng också och det var otroligt fint. Direkt efteråt sjöng vi psalmen Vi sätter oss i ringen. Marika (Evelyns farfars sambos dotter som var vår präst) höll ett inledande tal, läste lite evangelietexter och sa några väl valda ord till Tobias (Evelyns morbror och numera även gudfar). Vi sjöng Gud som haver barnen kär och sedan var det dags för mig att hälla upp vatten i dopfunten. Det kändes väldigt fint, för precis ovanför våra släktingar var ett stort fönster som solen lyste igenom och rakt på mig. Marika frågade Rickard vilka namn vi gett vår dotter och sedan öste hon vatten över huvudet på Evelyn. Hon sa inte ett pip, utan sov som en stock när vattnet kom på huvudet. Vi sjöng sen psalmen Tryggare kan ingen vara och sedan gick vi ut ur kyrkan till Blinka lilla stjärna. Vi fick hennes dopbevis och Tobias fick ett fadderbrev.

Jag är glad över att vi valde Marika som präst -eller det var hon som frågade om hon fick lov att döpa Evelyn, och jag är glad över att det blev hon. Det har varit väldigt givande och hon gjorde vårat dop väldigt personligt och värt att minnas.

I församlingshemmet bjöd vi på dopfika: råg/solrosfrallor och vallmofrallor med bladsallad, basturökt skinka, ost, spetspaprika, tomat och gurka, kanel/hasselnötsbullar, kardemummabullar, Inga-Maj kakor, nötchokladrutor och marängtårta med vispgrädde, hallon och blåbär. Alla tyckte att fikat var gott och trevligt och att det var ett mycket fint dopfika.

Vi öppnade presenterna efter fikat. Evelyn fick en dopmugg, en doptallrik, två smycken, en dopgris (spargris), en liten ask i tenn med en nalle på att lägga tappade tänder i, ett smyckeetui i form av ett hjärta, en kristallskål med gravyr, bestick, porslin, böcker, pengar, dopalbum och en tennram med ett foto av henne själv i. De allra flesta presenterna var graverade och i silver eller tenn, superfint alltihopa!! Jag tror att jag fick med alla presenter.

När vi städat i församlingshemmet åkte vi hem till oss -vi som var kvar alltså. Jag, mamma, pappa och Rickard köte varsin pizza till att sluta av med. Vi var otroligt trötta igår kväll allihopa. Vi har jobbat hårt och det ligger mycket planering bakom detta dop. Jag är väldigt nöjd med gårdagen. Många sa att det var det finaste dop de har varit på och det var väldigt vackert. Evelyn var så duktig, hon var nöjd mest hela tiden och sov lugnt igenom fikat, hon var nog trött hon också. Hon har förmodligen känt att det varit något särskilt i görningen de senaste dagarna. Men nu är prinsessan döpt och vi är alla väldigt nöjda med hur den stora dagen blev.


Kort från dopdagen

 

        

        

        

     

  

Daggkåpa



En fin höstbild som jag tog imorse,
en liten daggkåpa med daggdroppar i vår gräsmatta

Kyrkansbarntimmar

Idag har vi lyckats med att både komma upp i tid och ta oss iväg till kyrkansbarntimmar inne i byn. Det började som sagt 9.00 och då var det en del pyssel, allt från klippa & klistra till att rita och måla gipsfigurer. Vi gjorde en namnkatt. Alla barn som är med på kyrkansbarntimmar har en egen katt med garnsvans -man får välja färg på papperskatten och garnsvansen för att alla ska få en personlig (självklart valde jag en rosa!). Så jag skrev hennes namn på den rosa katten och målade dit ett ansikte på den. Sen efter varje gång får barnen en prick att sätta på katten så att det syns hur många gånger de har varit med. Alla katter hänger sedan på ett snöre på väggen när man kommer in genom ytterdörren. 

En del barn lekte med leksaker och dem tyckte Evelyn var riktigt spännande! Hon var grymt intresserad av alla barnen, de lät spännande och det var liv och rörelse hela tiden. Efter nån timme var det sångstund. Hon fick sitta i en babysitter brevid de andra barnen i ringen, hon blev helt lyrisk när de sjöng barnvisor och gjorde rörelser till.

Till att sluta av med var det fika för alla som var där. Evelyn fick mat och passade på att bajsa rejält, som om inte det räckte kissade hon också och blöjan var uppenbarligen överfull för det blev väldigt varmt i mitt knä helt plötsligt. Fint va?! Första gången vi träffar andra barn och mammor härifrån och så blir man nerpinkad! Men, men, det kunde vara värre. Tur att vi hade rena kläder med oss för de andra gick inte att ha längre, om jag säger så...

De tyckte att hon var jättesnäll. Hon pratade lite emellanåt och skrattade åt barnen som klappade henne på huvudet. En flicka frågade om Evelyn ville ha ett kex till fikat :o) ~vad söta barn är!

Nästa onsdag är det sånggrupp för barn upp till 3år, det tänkte jag att vi skulle gå på.

Uppe med tuppen

För en gångs skull var jag vaken före klockan sex. Evelyn vaknade till runt halvsex ungefär och ville ha mat. Eftersom jag verkligen tänker gå på kyrkansbarntimmar idag -det är ju den enda barnverksamheten här som inkluderar bebisar, så ville jag upp i tid. Så jag gjorde frukost till Rickard också, gav Evelyn ännu mer mat och nu sitter jag själv med min frukost och klockan är bara 7 än så länge. Det känns riktigt skönt faktiskt!

Min lilla raring har somnat om och snusar så gott i sovrummet med sin nallefilt. Det ligger en till korv i soffan och har gosat ihop sig -Yatzy alltså. Han har varit ute hela natten, sov på logen förmodligen. Han ville inte alls komma igår kväll när jag ropade på honom, så han har nog kurrat i höet i natt.

Nu ska jag se till att komma igång så att vi hinner till barntimmarna, börjar 9.00 tror jag.

Trött...

Jag hade tänkt att jag och Evelyn skulle åka till byn på kyrkansbarntimmar idag. Eftersom det inte finns öppna förskolan här, så är det på kyrkansbarntimmar alla småbarnsföräldrar träffas. Det hade ju varit riktigt roligt om jag nu hade orkat komma upp ur sängen. Jag är så grymt trött idag! Nu har jag iaf lyckats hamna i soffan med en kopp kaffe (hoppas den kan få mig att piggna till), stekta ägg, en glad bebis som gurglar och fler kanelljus. Det är mysigt! Vädret ser fint ut idag, så när jag har lyckats hålla ögonlocken öppna i en timma i sträck ska vi ta oss ut i trädgården och plantera lite höstljung, prydnadskål och silverek. Tänkte ha lite fräsha höstblommor i blomlådorna till dopet. Sen ska vi nog ta och kratta lite -om vi orkar, löven börjar ju falla till marken nu.

Jag ska leta reda på Yatzy också. Han har velat gå ut ända sedan igår kväll. Han kom nämligen stolt inspatserande här vid halvtolv igår kväll med en liten skogsmus som han ville visa oss. Jag var inte lika förtjust kan jag säga, så vi kastade ut den lika fort igen -fast med Yatzy på insidan av dörren denna gång. Han har suttit och vaktat dörren med jämna mellanrum under natten sen och nu är han ute på strövartåg igen. Ska se om han vill komma in och äta lite frukost som inte är nyplockad.

Familjehelg hos mormor & morfar

Har inte skrivit på ett par dagar för vi har varit bortresta i helgen.

I torsdags var jag och Evelyn i Häggvik och shoppade med Anna och Felicia. Det blev en riktigt trevlig dag. Det var iofs inte så länge sen jag handlade kläder till Lillan, så det blev inte så många inköp. Jag försökte hålla mig i skinnet och inte handla en massa onödigt krafs. (Det brukar jag annars vara väldigt bra på!) Jag och Evelyn köpte en dreggellapp, clips som håller fast vantarna i overallen, 2 par små strumpor med Kitty och Winnie. Sen blev det en griffeltavla till oss som ska sättas upp i hallen -en massa kom ihåg ska det stå på den! I övrigt spenderade vi en del slantar på en smaskig Pasta Carbonara-lunch, sallad & vitlöksbröd. Efter lite mer shopping avslutade vi dagen med en kaffe och morotskaka på Wayne's Coffee *smaskens*.

                                                  Anna vid vår lunch     

        Här sover brudarna gott i sina vagnar när mammorna avnjuter sin lunch


Klockan tolv i torsdags natt hade vi packat in hela familjen -katten inräknad, i bilen och begav oss av mot katrineholm. Vi var inte framme förrän vid tretiden -gissa om vi var trötta dagen efter?!

På fredagen var jag till Marina, min frisör, klockan elva och klippte, färgade och blekte håret. Jag klippte av min lugg nu igen, trivdes så bra i det och har saknat den faktiskt. Marina sa att jag har fått tregånger så tjockt hår mot vad jag har haft tidigare. Jättekonstigt, folk säger att man tappar hår när man ammar efter graviditeten, men det har jag då inte märkt. Det har blivit så tjockt, så jag vet inte vad jag ska göra med det längre.

Fredagkvällen blev en trevlig historia med god mat, efterrrätt, vin och whiskey till herrarna. Morbror kom och hälsade på och Evelyn var med hela kvällen, hon fick tom dansa lite! 

                               
Morfar & Evelyn 

                  

Lillan somnade gott i sin morbrors famn      Det é gott mé ostbågar!
                                                                                                                                                                                                       
Jag var allmänt fånig och tog sånt här bra uttryck på bild, jag gick in för att sjunga barnvisor hela kvällen. Klas Klättermus var nog den som gick mest!

                                                
                                       Dansanta herrar, katter & bebisar! 
                                           (*I don´t feel like dancing...*)

Lördagen bestod av bullbak inför dopet. Tyvärr glömde jag plåta storverket, men jag lyckades med en bild på diskhon som mamma hällde mjöl i. Samtidigt var även Sofia på besök. Det var jätteskoj och första gången hon träffade Evelyn. Lillan fick en rosa klänning med glitter på och ett par tillhörande vita tights, kanongulligt!! Tack Sofia!

                                                

                                                
                                                    Sofia & Evelyn

                            
Evelyn gjorde en olycka, så hon fick bada i handfatet, hon var lite misstänksam mot vad som hände i början

På kvällen åkte vi ut till båten för att fiska kräftor. Vår lillia älskling var inte så imponerad av denna typ av fiske, utan skrek konstant tills vi kom till husvagnen och hon fick lite mat på flaska. Grabbarna stoppade bete i burarna och åkte sen ut på sjön för att lägga i dem. Strax före tolc plockade vi upp burarna och fick en ganska bra fångst. 

                        

                       

                                                           
                                Blandade bilder från lördagens kräftfiske

                         
                                                   Lite mysiga höstbilder

                                
Vi avslutade vår helg med lite libanesisk mat på en restaurant i Sollentuna

Mysig höstmorgon med min lilla älskling

Brrr... Det var kyligt när vi klev upp för en timma sedan. Både inne och utomhus. Temperaturen verkar falla rätt snabbt nu, det är bara 5 plusgrader ute nu på morgonen. Vi hade ingen ved intagen -jag var så där måttligt sugen på att gå ut i kylan och hämta in den, men jag trotsade mig själv och gjorde det. Så nu brinner det en brasa i spisen, disken är diskad, kaffet är bryggt, Evelyn sover fortfarande, TVn är sällskapet just nu och jag myser till det med kanelljus så här på morgonkvisten. Det är en riktigt mysig morgon faktiskt.


En trött liten sessa

Klockan elva ska vi träffa Anna och FeliciaStinsen i Häggvik, det ska bli kanontrevligt. Får se om vi hittar något skoj att shoppa. Jag handlade ju en hel massa saker till Lillan när vi var till Thun's för ett par veckor sen, så jag får hålla rätt hårt i mina slantar. Jag brukar ju annars vara rätt duktig på att spendera dem, både snabbt och mycket.

Nu ska jag äta frukost framför TVn, kaffet doftar helt underbart så här på morgonen, finns inget bättre! Jag hör att sessan börjar vakna till -hon ligger och pratar med sin lilla kossa, så hon får nog också komma upp nu och mysa lite med mig innan vi ska börja göra oss klara.

Idolnörd

Det är bara att erkänna, jag har verkligen blivit en idol-nörd. Fast jag är glad för det! Det är riktigt roligt när man ser hur duktiga en del är, vissa blir man ju rädd för, men de får man ju försöka glömma. Måste bara framhålla den unga killen från igår, Robin Bengtsson, vilken otrolig feeling! Han var riktigt bra. Jag tycker själv om äldre musik och det säger mig lite om hur han kan vara som musiker och sångare. Det var fler från igår som jag tyckte var bra, men jag tror att han slog de flesta -enligt min mening iaf.

Måste ju bara länka vidare hans framträdande Bring it on home:
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.604035

Vi har tagit sovmorgon idag igen. Att det ska vara så svårt att komma upp på morgonen. Det enda som gör att jag kliver upp i tid är om jag har någon tid att passa. Fast å andra sidan, imorgon ska vi ju iväg till Häggvik på dagen, hem och vila, för på kvällen ska vi åka hem till mormor och morfar. Rickard tränar sent, så det blir jag som kommer köra de 23 milen hem till Katrineholm. Jag och snuttan får vila på kvällen så att vi är redo för familjens lilla roadtrip senare.

BVC

Jag hade ställt klockan på åtta idag. Halvåtta vaknade Evelyn och ville äta, så vad 17, tänkte jag, vi ställer fram klockan till nio. Som om jag vaknade då?! Strax före tio började vårat hus vakna till liv. Det är tisdag vilket innebär BVC med öppet hus mellan 10-12, så jag upp och börja fixa för jag hade ju planer på att hinna dit en sväng iaf. Det tog sin lilla tid, men till halvtolv var vi där. Vi vägde och mätte henne. Nu väger hon hela 4930 gram -hon har gått upp 280 gram sen förra onsdagen! Hon var fortfarande 58 cm lång. Men oj, vad stor hon börjar bli.

Vi träffade en annan mamma där som fick sin pojke för två veckor sedan. Han var nästan lika stor som Evelyn är nu, det enda som skiljer är att hon är mer medveten. Jag börjar inse att hon faktiskt inte är så stor, även om vi tycker det. Strunt samma egentligen, huvudsaken är ju att hon går upp i vikt och mår bra. Lilla Adam och Evelyn kommer ju att bli dagispolare så vi ser fram emot att träffa dem nästa tisdag igen. Hon frågade om vi tänkte komma då och eftersom jag inte känner nån här än så ser jag verkligen fram emot det. Vi pratade lite om öppna förskolan, men det verkar faktiskt inte som om de har det här. Tråkigt, men vi sa att man kan ju träffas hemma hos varandra för att lära känna lite barn i samma ålder och deras föräldrar. Jag såg annars en lapp i affären i Rimbo att de har en öppen förskola ett par dagar i veckan, kanske åker dit någon dag, vi får se.

Nu ligger hon och sover på soffan. Jag har precis bokat en tid hos Marina -min frisör. Ska klippa, färga och bleka inför dopet. Kommer man inte i finklänningen, kan man ju iaf se vettig ut i håret!

Vi ska och shoppa på torsdag med Anna och Felicia, vi tänkte nog åka till Stinsen i Häggvik. Får se om jag hittar något lämpligt att sätta på mig då.

I övrigt så kör vi på Thailand Beach 2009 -alltså vi försöker komma i form så att vi går ner i badkläderna. Med vi så menar jag mig...

Helg med besök hos farmor, dopsamtal och 1-årig förlovningsdag

Igår besökte vi farmor och Yngve i den nya lägenheten i Råcksta. Den var ju helt ny, så med allt rätt mycket ljus och fräsh. Vi hann tyvärr inte stanna nån längre stund, för vi skulle på dopsamtal halvtvå. En snabblunch blev det och en fika.

Yngve, farmor & Evelyn i nya lägenheten

Dopsamtalet med Marika gick väldigt bra. Jag tycker väldigt mycket om henne, så det känns skoj att hon ska döpa Evelyn. Vi var där i nästan tre timmar, och då hade vi gått igenom allt från ingångsmusik till evangelietexter och blommor. Känns bra. Nu ska vi bara bestämma in- och utgångsmusik och om vi vill läsa nån speciell dikt eller så.

Efter detta stannade vi till i Sumpan på vårat gamla favoritställe Parma. Vi åt middag där, jag valde en himmelskt god pasta parma med tagliatelle, soltorkade tomater, pesto, parmaskinka och mozarella. Så otroligt gott!! Vi tog hemmagjorda vitlöksbröd också, helt ok om jag säger så.

Vi hyrde en film innan vi åkte hem Good luck Chuck, tyvärr så slutade den fungera när halva hade gått så vi fick åka tillbaka med den imorse. De hade inte fler x av den, så vi fick ta en annan. Hittade den däremot på ICA när vi handlade så vi hyrde den där istället. Nu har vi sett den, helt klart sevärd, riktigt rolig!

Vi har fixat ute i trädgården idag. Snart är belysningen på plats som ska kanta grusgången, jag har rensat ogräs som växt in över gruset, så nu ser det riktigt trevligt ut! Evelyn sov i sin nya overall i vagnen och Yatzy busade och sökte uppmärksamhet.


   
Evelyn tittar på sin nya giraff som är en speldosa och Yatzy smyger i äppleträden


Rickard jobbar med trädgårdsbelysningen

Idag är det 1år sen vi förlovade oss! Det ska vi fira med en mysig familjemiddag. Helstekt fläskfilé, rosmarinkryddad klyftpotatis, sallad, solrosbröd och en vit chokladpannacotta som jag tänkte göra nu. Har aldrig gjort det förut, men pappa brukar göra en som är så god, så nu tänkte jag pröva det receptet!

Evelyn 2 månader

Idag blir hon 2 månader min lilla ögonsten! För exakt två månader sen hade hon precis sett världens ljus för första gången och låg fortfarande på min mage. Vad det känns länge sen! Vad lycklig jag var när hon kommit ut, helt underbar känsla. Hon andades och mådde bra, hade alla fingrar och tår och var perfekt på alla sätt och vis.

För att fira så åkte vi till Uppsala och köpte ett babygym till henne. Det är superfint med spöket Laban, solar och månar. Hon var väldigt trött när vi kom hem så hon var inte så värst imponerad av den nya leksaken -hon ville bara ha mat. (Undrar vems gener!?) Vi ska leka med den imorgon istället. Vi köpte även ett mjukisdjur med speldosa i, den gillade hon direkt, jag har dragit den stackars giraffen i svansen hela kvällen så fort den slutat spela.

                             Min trötta familj somnade innan middagen

För att fira 2 månader så gjorde jag nacho-tallrik till mig och Rickard till middag. Sen blev det hallonbakelser *smaskens*. Det var en trevlig kväll mitt i veckan.

                  Sessan var med och fikade, här i soffan tillsammans med pappa

                                                      Hallonbakelse

Nu är Rickard och tränar, vi har precis tittat på Idol. Det börjar bli dags för att stänga ner för natten nu. Imorgon ska vi försöka städa, om vi orkar ta tag i det. Så skönt att städa en gång i veckan.

2 månaderskontroll, ännu mer regn & en massa mys!

Det är riktigt ruggiga dagar nu. Det har varit höstregn sen vi steg upp imorse. Vi började dagen med lite frukost och sen fick Evelyn bada. Jag svepte in henne ordentligt i hennes badlakan efteråt för det var så kallt inne.

                                      En glad liten sessa som är nybadad

Vid lunchtid åkte vi till BVC för vägning, mätning och 2 månaderskontroll hos doktorn. Vi har ju matat henne med extra ersättning nu eftersom hon återigen behövde gå upp lite i vikt och idag vägde hon 4650 gram, så hon har gått upp 375 gram från förra veckan -känns helt underbart skönt! Jag kan fortfarande inte slappna av helt vad gäller hennes mat, för jag är rädd för att det ska dippa igen. Men vi kämpar på och hon har aldrig varit så möjd som hon är nu, det är ju ändå det bästa betyget! Hon har växt 2 cm (!) sedan förra veckan, nu är lillis 58cm lång.
Doktorn lyssnade på hjärta och lungor, kontrollerade höfterna och försökte få lillgumman att skratta. Hon var lite svårflörtad, men efter ett tag så tyckte hon att doktorn var lite rolig iaf. Allt var u.a. -så skönt att hon är så frisk hon kan bli. Jag har hittat en liten knöl bakom örat på henne, men det var bara en lymfkörtel. Tydligen är det väldigt vanligt att de blir stora på småbarn och att man känner dem tydligt. Så det var inte något att oroa sig för. (Behöver jag tillägga att jag tänkt hur mycket som helst på vad det skulle kunna vara!? Allt från aneurysm till cancer och fettknölar -Gud vet vad jag har tänkt. Konstigt att när det gäller ens eget barn så kan man helt plötsligt knappt nånting om sjukvård!? Huvudsaken är iaf att det inte var nåt farligt.)

Nu sitter vi hemma i stugan och myser framför brasan. Väntar bara på att mannen i mitt liv ska komma hem från jobbet så att han kan mysa med oss, han också!

Stormy weather

Det har regnat sen Rickard åkte till jobbet imorse. Kallt ute, kallt inne. Vi kröp ner under duntäcket, jag & Evelyn. Yatzy som hade smitit ut i regnet tidigare på morgonen krafsade på sovrumsfönstret och ville komma in och mysa han också. Det blev sovmorgon. När vi gick upp tände jag en brasa i spisen för första morgonen denna höst. Kanonmysigt att höra hur det sprakar och känna hur värmen sprider sig i huset.

Just nu avnjuter jag en kopp kaffe i soffan och myser med min lilla tjej. Om det är regnrusk hela dagen så ska vi bara sitta under en filt och gotta oss och lyssna på brasan.

Världens sötaste lilla prinsessa!

Det finns inte ord för hur otroligt söt Evelyn är! Hon är världens goaste lilla tös! Hennes leenden, jollranden och skratt kan flytta berg och får en att smälta på nytt varje gång. Hjärtat svämmar över av kärlek till henne. Ikväll har vi haft en myskväll, hon & jag, då pappa är i Uppsala och tränar krav maga -tror jag det hette. En kampsport av nåt slag. Jag skulle kunna sitta med henne i knät och bara snusa på henne i timtal.

Ligger och skrattar på skötbordet

 
   
En trött sessa i sin fina pyjamas med hjärtan som hon fått i present av Mikaela
Hon myser gott i amningskudden och sin nya filt

På onsdag ska vi till BVC och träffa Lillemor, sen ska vi på läkarkontroll för att hon blir 2 månader.

Dopplanerna snurrar i huvudet på mig, dag som natt. Nu är iaf kyrkan och församlingshemmet bokad, jag har fått dopklänningen med gammelrosa band, inbjudningarna är utskickade och anmälningar börjar komma in. Känns så skönt! På lördag ska vi ha dopsamtal med vår präst Marika -Rickards pappas sambos dotter (invecklat det låter när man radar upp det). Om två veckor ska jag och mamma baka och beställa blommor till bordsdekorationerna. Nu är det stora problemet vad jag ska ta på mig, det kan ju ta ett tag att komma på när man är så långt ifrån sin vanliga storlek.

Förresten så försöker jag gå ner i vikt -det går alldeles strålande, eller inte... Jag har varit duktig hela dagen, men sen blev jag ensam ikväll och tänkte att då måste man ju festa till det! Så varför inte sätta i sig hemmagjord vaniljsås och bulle?! Hur gott som helst -samvetet kom ju först efteråt. Aja, nya tag imorgon. På tal om imorgon så börjar min nya kurs, palliativ vård och omsorg. Får se hur det går.

På torsdag är det den 11 september och då blir Evelyn 2 månader och på söndag är det den 14 september, vilket betyder att det är 1 år sen jag och Rickard förlovade oss på Plevnagården! Så på torsdag & söndag blir det till att fira!!


1 år sedan i bröllopssviten, Plevnagården, ett par timmar tidigare friade Rickard till mig nere vid sjön

Helg

Vi var ju på Thun's och handlade igår jag, mormor och Evelyn. Hon sov hela tiden när vi var där. Vi kom dock lite sent, halvtvå, och de stängde redan två. Så vi in där och sprang runt och försökte göra klipp fast man var lite stressad. Jag köpte massor med kläder till Evelyn. Mycket i storlek 62, hon har ju 56 nu, men det är nog inte så lång tid till som hon kan ha det. Det blev flera mysoveraller i lila och rosa, Laban-kläder och en dreggel-lapp -även den med Laban, raggsockor, flera olika bodys, en klocka till vardagsrummet, en scrapbook, tvål -har säkert glömt nåt.

När vi kom hem var det fika med kaffe, macka och resterna från Aunt Sally's paj *smaskens*.

Vi röjde lite hemma, fick hjälp med att städa av och sen var det helt plötsligt kväll. Jag hade gjort guccamole och dip, till det morots och gurkstänger och salta chips. Middagen var grillspett, bulgur, sallad, bröd, dragonsås, dessertost och kex. Vi tittade även på Eurovision Dance Contest.

Under dagen har vi gjort färdigt alla inbjudningar till dopet, vi beslöt oss för att bara ha det som familjedag, vi blev nästan 40 personer på bara det.

Rickard håller på att gjuta ute i trädgården och jag & Evelyn ska hänga tvätt och laga middag.


Lite bilder från helgen!

       

       

Fredagkväll och en massa stök i köket

Igår kom mina föräldrar på besök. Jag skulle bjuda på middag när de kom fram och jag stod nog i köket från klockan fem på eftermiddagen tror jag. Jag bakade tre pajer. En taopaj med köttfärs, lök, tomater, fefferoni, creme fraishe, stark tacosås och ost, en med kassler, purjolök, ost och äggstanning och till slut Aunt Sally's blåbär & björnbärs paj med hemmagjord, rårörd vaniljsås. Smask!! Hur gott som helst! Det var riktigt uppskattat kan jag meddela.

Till detta erbjöds det sallad, bröd och ett gott vin. Jag smakade lite vin -står ju i de nya rekommendationerna från Livsmedelsverket att 1-2 glas vin 1-2 gånger i veckan inte påverkar barnet. Så lite har jag fått smaka, vad mycket det gör för maten! Himmelskt gott!

Evelyn var en riktig liten ängel igår, hon låg i soffan och mös under hela middagen. Hon är ju en kvällsbebbe, hon blir jätte arg om vi försöker lägga henne vid sju, åtta och hon ska sova själv. Hon vill vara med där det händer saker.

Nu ska jag, mormor och Evelyn åka till Thun's och shoppa lite. De har lite av det mesta -Almunges Ullared typ, så vi kommer nog hem med en hel del kassar. Ska bli mysigt! Lillan ska bara äta innan vi åker, så är vi på G sen.

Ersättning går inte riktigt hem

Jag har försökt ge Evelyn ersättning hela dagen, men hon är lite svårflörtad. Hon rynkar på näsan när hon känner smaken av det, undrar om hon känner igen det sen förra gången? Men vi försöker varje gång och imorse fick hon i sig iaf 60ml av det. Kan bero på att vi måste väcka henne igen för att mata henne, hon blir jättearg när hon inte får sova färdigt.

Jag har börjat städa hemma, går inte så fort, men det är ju inte så att jag har annat för mig direkt. Tid är något jag har gott om just nu. Funderar vad vi ska hitta på för middag ikväll, har lite dålig fantasi just nu.


BVC och sen mysfika

Igår på förmiddagen var jag och Evelyn på vårat veckobesök på BVC. Hon hade gått upp 95 gram sen förra veckan, väger nu 4 280gram. Men de sa att det inte är tillräckligt -jag blir så trött... Nu är man inne i karusellen igen. Men, men, vi ska ge henne ersättning efter varje måltid på dagarna. Så amma varannan timma och sen ge henne 80-100 ml ersättning. Det känns tråkigt, men nu har vi bestämt oss för att fortsätta med ersättning även om amningen fungerar, bara för att vara säkra på att hon verkligen får i sig det hon behöver. Jag har ingen lust att höra detta mer, man blir väldigt ledsen av att inte kunna ge henne tillräckligt med mat.

När BVC-besöket var över åkte vi vidare in till Märsta för att träffa Anna och Felicia. Vi hamnade på ett litet mysigt café där det blev långlunch. Vi hade riktigt trevligt! Så roligt att äntligen få träffas då vi har pratat om det så lång tid. Felicia har blivit så stor jämfört med Evelyn, det händer mycket på de 5 veckor som skiljer dem åt! Vår lilla tjej såg verkligen liten ut i jämförelse. Klockan sprang iväg för helt plötsligt var hon halvfyra, vi hade nästan suttit där i fyra timmar. Så för att runda av gick vi en sväng i Märsta centrum. Vi handlade lite babykläder (köpte ett par byxor och en långärmad body till mitt hjärta), sen en dreamcatcher, en blå mysfilt med stjärnor till hennes vagn och en hel del ersättning, matningsskedar, nappflaskor och nappar. Strax före sex sa vi hejdå till Anna och Felicia -Tack för en kanonmysig eftermiddag!, och åkte hem.

Ibland är jag bra tankspridd, för jag packade in vagnen och Evelyn i bilen. Åkte iväg och kom förbi Arlanda och började fundera på om jag glömt nåt. Jodå, min kasse med alla varor hade jag åkt ifrån på parkeringen -ibland känner man sig bara sååå smart... Så jag vände och svor över alla trafikanter som körde som sniglar och tänkte på alla oärliga gangsters som förmodligen snott mina varor. Men hur som helst, när jag kom fram igen efter en halvtimme så var det nån snäll själ som ställt kassen åt sidan. Jag blev jätteglad över att den stod kvar, hade faktiskt inte några jätte förhoppningar. Så när vi hämtat den åkte vi hem på riktigt och hemma gräddade vi pannkakor och smaskade i oss detta med sylt & grädde.

Ikväll är det prämiär för Idol 2008, har ju aldrig gillat det tidigare, men nu ska jag minsann titta!! Så klockan åtta sitter jag och Evelyn bänkade framför TVn, får se om hon somnar tidigt ikväll efter all extra mat, annars är hon en riktig kvällsbebis.

Redan 1 september, vad fort tiden går!

Idag har många saker ordnat sig. Jag ringde kyrkan och var lite påstridig imorse, så nu har jag bokat kyrkan, församlingshemmet, kantorn och prästen. Nu ska vi boka in tid för dopsamtal, bestämma psalmer och höra hur det funkar med blommor i kyrkan. Jag har även beställt dopservetter och inbjudningskort. Jag ringde också till sömmerskan i Skövde och beställde en dopklänning. Vilken tid det tar att fixa allting! Helt sjukt. Nu hoppas jag att inbjudningskorten kommer så fort som möjligt för vi har satt osa till 19/9. Ska fundera lite över hur vi ska ordna blomarrangemang till dopfikat. Sen ska det bakas, inhandlas och dukas. Måste åka till församlingshemmet och kolla hur porslin och bestick ser ut och hur mycket det finns.

När jag inte har suttit vid datorn och fipplat med inbjudningskort och servetter eller i telefon har jag myst med snuttis. Hon har varit så himla go hela dagen! Ligger och skrattar åt mig och pratar lite. Sååå söt!

Hela dagen har gått åt till detta, men nu är det iaf på god väg! Så himla skönt! Nu ska jag börja laga middag så den är färdig när Rickard kommer hem. Ikväll blir det helgrillad kyckling, potatisgratäng, sallad och nygräddat bröd.