Tid!

Jag behöver mera tid! Hur mycket som helst. Var tar alla sekunder, minuter, timmar, dagar och veckor vägen egentligen?! Imorgon är det redan 1 december. För två veckor sen var jag i full fart med att inhandla en adventskalender till Evelyn, nån rosa liten historia med ponnyhästar som hon ville ha. Tror ni att den har kommit in i huset än? Nejdå, den är inte ens inhandlad än och då också även slutsåld. Grattis till mig, vad glad hon ska bli.. Nu har jag i alla fall klickat hem en annan med Mumintrollet, det blir nog kanon det med!!

På fredag är det två månader sedan vår lilla pojke föddes, helt otroligt vad läskigt fort det går. Om det kändes fort med första barnet, är det ingenting jämfört andra.. Jag njuter så mycket jag kan av honom. Det är så härligt att få vara hemma.

Jag har någonstans en stor ambition att blogga mer, men hallå -jag startar ju datorn typ en gång i veckan. Fråga inte vad jag gör om dagarna, för jag vet nog inte riktigt. Idag kan jag dock redogöra för vad som fixats med här hemma. Vi har bakat saffransbullar, som nu är packeterade i påsar och på väg ner till frysen. På spisen puttrar kvällens middag Boeuf Bourguignon *mums* Det är långkok, så jag började för två timmar sen, det doftar ljuvligt i huset kan jag säga!

Jag har lovat och jag ska berätta om de senaste två månaderna, lägga ut bilder och recept (till min mormor bl.a.) Ni som läser får göra det med en stor portion tålamod, men det kommer, var så säkra!

Tisdagsmiddag

Tänkte bjuda er på kvällens middagsrecept. En mycket varm, matig fisksoppa! Testa och njut, den gillades av familjen.

Saffranssoppa med fisk och räkor

500gr vit fiskfilé
300gr räkor
1 gul lök
2 stora potatisar
1 fänkålsstånd
2 morötter
1,5 liter fiskbuljong
1 msk smör
2 msk tomatpuré
½ gr saffran
1 tsk timjan
2 dl grädde
Salt & vitpeppar
Dillvippor

Gör så här
1) Hacka löken och fräs i smör. Tärna fänkål, potatis och morötter. Lägg allt i en stor gryta.

2) Häll över buljongen. Tillsätt tomapuré, saffran och timjan. Koka upp, låt sjuda i 20 minuter.

3) Skala räkorna. Tärna fisken, lägg i grytan och låt sjuda tills genomkokt.

4) Tillsätt grädde, salt och peppar efter smak.

5) Tillsätt räkorna precis före servering, hetta upp och servera med dillvippor.


2011-11-11 ~what a special day

Hej igen efter ett ganska så långt uppehåll.IIdag är en speciell dag, många sliter i kyrkorna för att få gifta sig tex, just för att få ett sådant datum för sin speciella dag. Själv tycker jag att det är innehåller i dagen som spelar roll -mer än datuemt. Men det är jag det. 

Jag har längtat efter att få uppdatera bloggen men vi har verkligen haft otur med vår dator. Som jag skrivit många gånger förut så har den krånglat ordentligt med jämna mellanrum. Nu tröttnade vi och resultatet blev helt enkelt en ny ;o) Så med hopp om att denna kommer funka så mycket bättre, inspireras jag till att blogga ordentligt med bilder och en massa annat smått och gott.

Kan bara nämna några saker som kommer att komma, nämligen vår 1åriga bröllopsdag som firades 30 oktober, Alvin blev 1 månad 2/11. Nu väntar en hel del renovering av huset igen när lillkotten har kommit ut. Jag ska försöka fota ordentligt här hemma så att det syns vad vi gör och har gjort. För tillfället blev det bara en snabbvisit här, jag ska strax åka till dagis och hämta Evelyn, Alvin försöker sova men är lite svårvaggad just idag.

Han har växt ordentligt sedan han föddes. Igår vägde han 5070gram och vid kontrollen för fyra veckor var han 56,5cm lång. Vår lilla prins, han växer och blir stor!

Idag är det fredag och det innebär fredagsmys. Jag har precis blivit klar med efterrätten limepannacotta. Jag kommer att göra en matpaj med kyckling, curry, paprika och mozzarella. Till det en trevlig sallad och kanske något bröd -har inte bestämt riktigt än. Sen ska jag titta på Idol för första gången sedan Alvin föddes, har inte sett en enda gång sedan dess, men jag minns inte varför. Ska bli intressant att se vilka som är kvar.

På återseende ganska snart, jag ska leta upp lite kablar så att jag kan föra över bilderna till datorn bara.