Förberedelser

Imorgon ska vi ha fest jag och Rickard. Vi ska fira att jag har fyllt 25 och han 35 år. Det blir en sensommarfest för den närmsta familjen. Tyvärr var det många andra som inte kunde komma, men det får bli fler partyn! Jag står precis och bakar pajer. Västerbottenostpajer -det hör ju ihop med kräftor. För det blir det också, kräftor.

De håller på att sätta upp tältet i trädgården nu, så bli det förhoppningsvis en middag här om ett tag. Jag lyxar till min fredag med ett glas rött vin och lite lugn och ro i soffan.

Jag var förresten och handlade allt till imorgon efter jobbet. Jag tror att jag höll på att få hybris av folk. Det är något bedrövligt vad irriterad man blir ibland. Men men, nu är man hemma och helgen har precis börjat så nu är det bara chill out som existerar.

Onsdag

Igår var en härlig dag. Ledig från jobbet, fick spendera hela dagen med lilla pärlan och bara må bra. Igår var första dagen jag och Evelyn varit ensamma sedan i mars, tänk att det är så länge sen jag var hemma och mammaledig!?! Vi var i Norrtälje igår, jag hade min obligatoriska vägningsdag på viktväktarna. Sedan förra gången har jag gått ner 1,4kg. Jag är stolt över mig själv ska jag tala om. Jag har ju varit med där ett tag nu och har tappat över 6 kilo sedan start, det tycker jag är bra! Nu börjar jag se ljuset i tunneln om jag säger så ;o)

Vi gick runt i små butiker och lunchade på ett litet café  som heter En liten smula. Det blev en grillad macka till mig och pasta med basilikasås till Evelyn. Vi shoppade också en del. Lekkläder, mockasiner, sydväst, make up, blusar och så det jag kanske tyckte var roligast -en ny väska. Jag hittade en liten botique som sålde fina väskor och blev helt förälskad i en från Kenzia. Lite förfärad blev jag när det stod 1699kr på prislappen, men mer nöjd när det var 70% rabatt. Vilket klipp!! Jag stod länge i valet och kvalet, men jag köpte den till slut i alla fall. Jag hade nog lite ångest för att tala om att jag köpt den när jag kom hem, men ibland får man unna sig sådana saker kom vi överens om. Jag har aldrig ägt en väska som kostat så mycket, men jag kommer att bli nöjd med den.


  


Och så min nya väska!
  

Vi avslutade dagen med att dela på en kula jordgubbsglass nere vid hamnen. Det var så skönt att sitta i solen och bara njuta, men det lockade lika mycket att åka hem och få lite lugn och ro där.

Idag har vi börjat dagen tidigt. Evelyn har varit vaken sedan Rickard åkte till jobbet. Detta har gjort henne supergnällig och reslutatet blev att hon spottade hela frukosten. Nu ligger hon och sover, hon ska till dagis om en stund så hon måste få lite mer sömn. Under tiden jag var hos henne passade katten på att äta upp gröten som var kvar. Vilken katt käkar gröt!?!!!? Han är så missnöjd över sin egen mat, det är så nära katastrof det kan komma för hans del. Så snacka om att demonstrativt visa att han fortfarande tycker sin egen mat är pyton.


Dags att göra oss iordning för att möta dagen!

Härliga fredag

Sista inskolningsdagen för Evelyn på dagis. Det har gått så fantastiskt bra för henne och fröknarna är så nöjda, så på måndag börjar Rickard jobba och Evelyn börjar på dagis på riktigt. Känns både hemskt, konstigt och jättebra. Hon är stor nu vår lilla fis.

Själv ska jag gå på ett nytt arbetspass idag, jobbar ikväll och fyra dagar framöver. Jag ser verkligen fram emot tisdag för då är Evelyn och jag lediga, då ska vi åka iväg på dagen och bara mysa hon & jag. Sen är det bara slutet på nästa vecka kvar innan jag börjar jobba 75% -jag längtar!!!

Nu ska vi iväg och lämna snuttan,
sen är det väl dags att göra sig iordning för att åka till jobbet.

Onsdagmorgon

Gissa om jag var ruggigt trött när klockan ringde för en halvtimma sen?! Helt otroligt trött, ville inget hellre än dra täcket över huvudet igen och bara somna ifrån klockan. Men icke, det är arbetsdag idag, men jag får se fram emot imorgon, för då är jag ledig!

Idag ska Evelyn börja på dagis klockan sju, det tidigaste hittills, hoppas att det går bra för lillsnuttan.

Jag har gjort morgonkaffe, så Rickard kommer mötas av en underbar kaffedoft i hemmet när han kommer upp. Det finns inget som får mig att vakna till bättre på morgonen än hemmagjort, nybryggt kaffe. Mmmm!!

Lite frukost håller jag på med just nu, ska snart packa väskan och hoppa in i bilen. Det är förresten kallt idag, +6 grader endast. Luften inne var också kylig när jag klev upp, det börjar verkligen bli dags att börja elda i kaminen snart. Hösten är snart här!

Dagis & Diggiloo

Evelyn har som bekant börjat på dagis, förra veckan var uppstart och nu är vi i full gång med att besöka dagis. Hon trivs kanon än så länge och det är en verklig lättnad. Det var min stora fasa att hon skulle börja där när hon är så liten, men det har gått över förväntan. Jag hoppas att det fortsätter i samma anda.

Här kommer några bilder från dagis!

  

I lördags var vi på Diggiloo på Ulriksdals slott. Mycket trevligt och duktiga artister. Vi hade bjudit mina föräldrar och bror som tack för att vi fick bo hos dem i våras när jag slutförde min praktik. Vi var där ganska tidigt, så vi fick bra platser och dukade upp vår picknick. Alla lät sig väl smaka av läckerheterna. Jag hade också bakat pecan banana bread -på starka rekommendationer från Anna och numera ytterligare en av våra Leila-favoriter. Helt fantastiskt gott!

Rickard missade tyvärr stor del av konserten då han for iväg för att springa midnattsloppet. Men det hela gick bra, han tog sig runt och jag är mycket stolt över det, och vi som var kvar hade en mycket trevlig kväll.


  

  

        


En lyckad vecka har det varit. Nu börjar vi på en ny. En himla massa jobb står på menyn,
men det tar man sig igenom det också -samtidigt som jag hela tiden längtar till september!

Idag måndag

Börjar andra veckan som Evelyn går introduktion på dagis. Förra veckan hann vi bara med två dagar, för det var planeringsdagar för fröknarna i slutet. Hon har fått en hel del nya kläder i form av lekdressar för utelek. Slitstarka byxor, fleecejacka, fleecebyxor och en massa andra saker. Jag köpte ett par nya sandaler åt henne på Skoman i Norrtälje efter jobbet i fredags. De är lite stora nu, men hon kommer kunna ha dem som inneskor under året.

Jag känner mig rätt sliten just nu. Det har varit en kämpig sommar eller tom vår. Från att ha varit mammaledig till att börja heltidspraktik till att fortsätta med heltidsjobb och långa resor dagligen, börjar nu ta ut sin rätt. Jag känner mig lättirriterad -vilket jag brukar kunna bli när jag arbetar för mycket, så nu längtar jag enormt mycket till september då jag kommer gå ner till 75% och få mycket mer ledig tid hemma. Jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar efter att få vara mer med familjen. Helgen som varit har jag varit ledig. Det var verkligen välbehövligt, innan jobbade jag två helger på raken och innan denna lediga helg stod 7 av 8 dagar på mitt arbetsschema. Så ljuva september med mer ledig tid, kom hit!!

Nu är jag ensam hemma. Ska plocka iordning och fixa inför jobbet i eftermiddag. Just nu kör jag en tvättmaskin och funderar över disken. Men det är klart jag tar det, finns inget tråkigare för Rickard att komma hem till en full diskho.


Vi har tagit en hel del kort senaste tiden,
jag ska lägga ut dem men just nu verkar kameran vara med till dagis,
så det får vänta lite.

Kista

Idag styr vi kosan mot Kista. Rickard ska hämta ut en del grejer till Midnattsloppet som går på lördag natt. Vi ska även köpa en docka till Evelyn, får se vad vi hittar för något. Själv går jag mest och tänker på hur jag ska lägga upp träning, för jag känner mig ruggigt motiverad att återigen komma igång att röra på mig. Imorgon är det förresten vägningsdag, så då får vi se vad det slutar på den här veckan. Det går bra med viktväktarna, men ibland önskar man att det gick fortare. Hur som haver, så går det verkligen åt rätt håll. Bara det är en stor seger i sig!!

Ha en bra dag!

Lördag

Jag är för kass på att uppdatera bloggen just nu. Måste säga att det hägrar mer att sitta ute på altanen och mysa med familjen så här på sommaren, än att sitta framför datorn. Jag har inte talat om att jag har fått förlängt vikariat på min avdelning till hösten. Nu har jag fram till sista oktober, jag ska även söka ettårs vikariatet som ligger ute samt ett nattvik. From 1 september kommer jag att jobba 75%, det ska bli helt underbart. Det är mycket att jobba heltid inom vården när man har småbarn, så det är verkligen super att man kan gå ner i tid.

Jag jobbar nu i helgen, liksom förra helgen. Trist när man får två helger på raken... Just nu står valet och kvalet mellan ingen lunch alls och habregrynsgröt. Så tråkigt, men vad gör man inte för att hålla viktminskningen igång?! Förhoppningsvis blir det lite beställa mat ikväll på jobbet, så då tänkte jag unna mig grillade kycklingspett om så blir fallet.

För en vecka sen var vi och hälsade på Abraham och Malin på deras nya lantställe. Deras lille William har blivit så stor. Barnen lekte hela tiden, roligt att de verkar trivas bra ihop.