Rapport från Tandådalen i Sälen

I söndags förmiddag åkte vi hela familjen tillsammans med mormor, morfar och morbror upp till Tandådalen i Sälen för en veckas välbehövlig vintersemester. Vi hyr en stuga som är kanonfin. Vi har alla varsina sovrum, stor matplats bredvid ett nyrenoverat myrsjökök. Två badrum varav det är bastu i det ena, stort vardagsrum med härlig soffa som alla får plats. Där spelas mycket spel eller fikas och ses på stor plasma TV, helt super för oss alla!

I söndags kväll gjorde vi oss hemmastadda, firade in vår semester med två goda pajer, en med ost & skinka och en tacopaj. Till detta serverades det sallad, nygräddat bröd, färskost och vin. Det blev tomt i alla skålar då alla lät sig väl smaka. Till efterrätt blev det charlottenlunds chokladchock med lättvispadgrädde och kiwi. Kvällen avslutade vi med ett parti yatzy som jag vann!! Tjoho!

Igår tog vi alla i sällskapet på oss längdskidor. Evelyn fick åka skidpulka som morfar drog över fjället. Vårat mål var Hemfjällsstugan 5km upp på fjället. Där åt vi våfflor i en stuga och drack kaffe. Allt smakade så bra då vi var lite vindpinade när vi kom fram. Tillbaka gick det mycket utför och trots att det var över 10år sen jag stod på ett par längdskidor senast så kom jag i mål med endast en vurpa i bagaget. Det var en mycket trevlig tur och jag får nog lov att erkänna att det var roligare än vad jag minns det, så jag är inte avskräckt för kommande strapatser på mina skidor.

Innan vi åkte tillbaka till vår stuga passade vi på att åka till Stadium outlet nere i Sälen. Jag shoppade ett ceriset underställ, skiddress och skidmössa. Evelyn fick ett underställ och Rickard köpte nya termobyxor.

Tillbaka i stugan kändes Evelyn varm, hon har hostat sen i lördags och igår kväll hade hon 39,6 graders feber, lilla snuttan... Så lite mys framför TVn (hon har fått en ny Pettsson och Findus dvd) och tidig nattning blev det.

Gårdagsen middag var mitt storkok bestående av dillkött, kokt potatis och färsk broccoli. Mycket, mycket smarrigt. Alla var trötta och slöa efter första dagens skidåkning, så det blev tidigt i säng för alla.

Idag är Rickard och morbror i slalombackarna och åker för fulla muggar. Mormor och morfar åker runt fjället där vi bor. Jag och Evelyn är hemma i stugan och ser till att hon blir frisk. Just nu ligger hon och sover, hon var så trött efter frukosten. Jag tänkte passa på att ta en dusch och dutta på mig ansiktet innan hon vaknar. Sen ska vi vispa ihop en vaniljugnspannkaka som vi ska bjuda vår familj på runt 13-tiden.

Ytterligare lägesrapport senare!! Ha en bra dag!

Hemfjällsstugan


Oväntat besök

Morfar ringde helt i förbigående på förmiddagen och frågade vad vi hade för oss. Jag höll precis på att koka makaroner till Evelyn, så vi var på god väg med lunchen. Men jag väntade lite, passade på att dammsuga och torka av lite ytor med väldoftande ajax, så fick jag lunchsällskap. Mycket trevligt!! Vi är ju inte direkt bortskämda med besök här ute, så det var verkligen en trevlig överraskning.

Det blev köttfärssås, makaroner, sallad, bröd och lokas nya smak krusbär & päron -helt gudomligt god! Till fika bjussade vi på hembakade semlor med mandelmassa och lättvispad grädde. 

Här utanför fönstret har vår hyresvärd precis sågat ner lärkträdet, den föll med ett brak. Skönt att den är nere nu, den stod rätt nära huset. Evelyn tittar på Musses klubbhus och äter äpple. Själv ska jag skriva packningslistor inför helgen eftersom vi har en veckas semester. Vi ska åka till Tandådalen tillsammans med mormor, morfar och morbror. Det ska bli så skönt!!  


Bortbjudna på middag

Ikväll är familjen bjudna på middag hem till Anna, Stefan och Felicia i Märsta. Ska bli så roligt, det var länge sen vi sågs nu. Det har varit alldeles för många arbetshelger och sjukdomar som kommit i vägen, men nu är vi på G. Jag och Evelyn tar bilen och beger oss dit nu som kommer Rickard när han slutat jobba sen.


20 fantastiska månader

Tänk att tiden flyger fram så oerhört snabbt!
Idag blir vår lilla guldklimp faktiskt hela 20 månader gammal. Helt otroligt.

Vi är inte så pigga här hemma. Evelyn är magsjuk, så jag har sprungit upp och ner hela natten, jag är inte heller på topp med andra ord. Men det värsta verkar ändå ha lagt sig. Hon har inte kräkts sen inatt, men hon sover mycket och verkar helt slut lillsnuttan. Lite välling i små portioner och gröt har gått hem, så nu har magen fått något att börja jobba med igen.

På gott humör även fast hon är sjuk

     


Jag har faktiskt bakat min egen smarriga chokladkladdkaka dagen till ära -Evelyn får smaka när hon mår bättre. Så ikväll blir det en kakbit framför TVn. Rickard är inte hemma utan jobbar, han kommer jobba över inatt också så jag blir själv till imorgon bitti.


Någon som njuter i fulla drag av att alla är hemma är Yatzy

  


Jag har precis skickat efter en beställning från barnlycka.se (med inspiration från Jenny). Jag beställde en åkpåse i pink flower, en mössa från geggamoja, en napp och blöjpåsar. Jag hade verkligen velat beställa ett bäddset från polkadot i brunt men det var slut :o( Hoppas på bättre lycka om några veckor igen! Det var ett ypperligt tillfälle eftersom jag fick halvapriset på hela köpet. Tack snälla Jenny! Jag har alltid velat ha just en åkpåse till vagnen, men varit lite dumsnål och inte velat betala 1500kr för en sådan -även om de verkligen är superfina. Men nu var ordinariepris 995kr och med halvapriset blev det 498kr till slut om jag inte minns helt galet. Så nu väntar vi med spänning på paketet!

Åkpåse pink flower



På tal om paket så fick vi i förrgår hemskickat nya kläder vi beställt från HM till Evelyn. Lite nya vårplagg att tjuvstarta med. Kläderna som Evelyn har på sig här ovan (barbapappa t-shirt och byxor) kom också i paketet.






Uppdatering från köket från senaste veckan

Klassiska lunchpannkakor
  

Nygräddade solrosfröbullar
     


Evelyn har fått en namnsdag!

Fram till nu har vi inte vetat om att Evelyn har en given namnsdag, för hennes namn står inte med någonstans i kalendern. Men nu har jag hittat hennes dag, den 9:e februari har Evelyn namnsdag enligt www.svenskanamn.se

Kul att vi har fått en riktig namnsdag att fira!


Tävling -Drömmen om ett barnrum

Det är ju ingen nyhet att vår familj trängs i ett litet men underbart mysigt soldattorp. Våra tankar kretsar just nu kring en flytt till antingen villa/radhus/parhus med allt vad det innebär.

Vad både jag och Rickard önskar allra mest är att Evelyn ska få sitt efterlängtade egna rum. Ett gulligt flickrum i ljusa färger med små söta stolar och bord för tebjudning, nallar i långa rader och en ny juniorsäng. Om jag fick drömma skulle jag önska Evelyn ett rosa prinsessrum med härliga pastellfärger, inredningsdetaljer från Polkadot Design och vackra barnmöbler som t.ex. den härliga sängen från Troll (se nedan).


   



Barnrumsinredning


Jag är med och tävlar om en goodiebag från barnlycka.se, delta i tävlingen du också!

Klicka här för att komma direkt till tävlingen


Lite smått & gott

Eftersom jag fortfarande skäms över att jag bloggat så uselt sedan nyår försöker komma på god fot igen. Vi har varit i fjällen tre gånger redan i år. Första två gångerna åkte vi till ett vandrarhem i Orsa där pappa, mormor och morfar har tränat intensivt för vasaloppet. I helgen som var åktes just vasaloppet och från dessa samtliga tillfällen finns det naturligtvis en hel del bilder.

Jag och Evelyn var till Fryksås Fäbod och fikade varma nygräddade våfflor med hjortronsylt och visgrädde. Snuttis fick en festis och jag tog en kopp kaffe. Sen var hon helt slut om kvällarna, sov som en stock.

  

     

Andra gången i Orsa var även morbror med oss. Vi var till Orsa Polar Bear World en dag. Helt fantastisk utsikt och högt upp som bara den (ja, ni ser ju själva) och en hel massa djur så som: isbjörnar, kamtjatkabjörnar, brunbjörnar, sibiriska tigrar, vargar, berguv och säkert något mer som jag glömt. Det var lite svårt att se alla djur för all snö, men en del såg vi. Några låg också och snoozade i sina iden. Tobias, jag och Evelyn gjorde även ett besök till badhuset i Mora, denna lilla utflykt slutade med semlor till alla i sällskapet från Helmers konditori.

        

        

  


I helgen gick alltså öppet spår och tjejvasan. Första kvällen var Evelyn en riktig trött-snooz, somnade i mitt knä framför TVn. Händer inte alltför ofta om jag säger så.

        


Så här glad kan man vara om man får åka längdskidor i trassliga spår i 6 minusgrader, *hurrr*




Fika i Evertsberg i väntan på pappa och morfar. Vi hejade på dem så gott vi kunde. Här ses morfar i Läde, strax före sista kontrollen i Eldris. Sista bilden är tagen bredvid målet i Mora. Vi mumsar i oss spanska våfflor!

        


För ett år sen...

...såg lilltroll ut så här




Tävling



Jag tävlar om en haklapp med ärm från In the pocket baby hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också!


Förkylning

Jag är riktig förkyld, hes till tusen och ynklig som bara den! Jag vill bara ligga i soffan under en filt, titta på gamla nostalgiserier och dricka thé. Orka engagera sig i nåt annat... Jag har varit hemma tisdag och onsdag från jobbet och blir hemma även imorgon. Nya friska tag till på måndag när en ny arbetsvecka börjar igen! (peppa, peppa!)

Något upplyftande som jag vill berätta är att min älskade sambo åkte Vasaloppet i söndags, jag är så stolt! Nu har han (bara) vätternrundan kvar, sen har han kirrat klassikern!