Gosestund

Vi har haft en så skön morgon idag. Vi vaknade av att Evelyn satt och pratade i sin säng och ville komma upp. Så vi har haft en familjemorgon med smarrig frukost och en glad dotter! Helt underbart.

Förmiddagen har bjudit på lite studier för min del, kontroll av räkningar så att ingen blivit bortglömd och bus med Evelyn.

Snart är det dags för mig att göra mig iordning för att åka och jobba. Jag börjar 14:00 idag, jag hoppas att kvällen fortlöper lugnt och städat, att det inte blir alltför rörigt.

Ha en  fortsatt trevlig dag!

Nu är mammadagarna över

Idag var min första dag på praktiken. Jag var ju på introduktion i torsdags och det var med mörkt sinne och tungt hjärta som jag gick dit och lämnade Evelyn hemma hos barnvakt. Även om man vet att hon har det bra, så är det själva grejen att lämna ifrån sig henne och vara borta så lång tid.

Så idag var alltså min första riktiga hela arbetsdag ifrån henne. Det var jobbigt att åka imorse, men jag är så glad för Rickard & Evelyns skull att de får samma chans som vi har haft att mysa tillsammans och bara ha det bra hemma. Det är värt varenda minut och man vill bara ha mer av tiden!

Dag 1 på KUA var inte som jag hade tänkt mig, men det var mer åt det positiva hållet. Jag kände mig så ringrostig när jag kom dit och det var en stor, nervös klump i magen som lättade när jag hade tagit mig igenom förmiddagsronden och börjde inse att det jag kan faktiskt finns kvar i skallen.

Så första dagen gick faktiskt ganska så bra. Imorgon är det ett kvällspass som står på schemat. Det känns bra att få sovmornar med familjen varannan dag. Då får man ta del av allt morgonmys och pussas lite innan man måste åka iväg och arbeta.

I torsdags när jag åkte hem från Norrköping åkte jag förbi Maxi-huset i Ingelsta. De har verkligen utökat om man säger så! Det har blivit enormt sedan sist jag var där. Jag köpte ett par nya vardagsörhängen till mig, ett vardagshalsband (måste ju ha något att hänga ringen på när jag jobbar, den får inte ligga i ett skåp!) och en supersöt halskedja med en fjäril på till Evelyn. Fast den får hon ha längre fram, den passade visserligen, men lite läskigt med halsband till vår lilla kotte. jag inhandlade även lite pluggmaterial på Akademibokhandeln. Där hittade jag också världen mest väldoftande thé, The Old Love Fruit Théa. Alldeles klarrött i färgen och så gott! Till detta blev det en myskopp + en thésil, från Confetti. Även en aromabrännare hittade jag som vi nu har i vårat provisoriska rum hos mamma och pappa. Jag valde ingen doftolja, utan aromawax från Yankee Candle med dofterna Clean cotton och Cranberry. Det doftar underbart på kvällarna när vi kryper ner i våra sängar!

I lördags fick vi besök av min gamla barndomskamrat Mikaela. Det var så otroligt roligt att träffa henne igen! Jag tror det var nästintill 8 år sedan vi sågs senast. Tiden går så fort! Vi fick en superfin ljuslykta  -TACK!! Vi uppdaterade oss om allt och ingenting och tiden flög iväg. Jag hoppas verkligen att vi kan träffas igen under påskhelgen! Jag ska även få lite proffsig viktcoaching av söta Micka, jag behöver lite push på vägen!


Mer uppdatering kommer under veckan förhoppningsvis!
Jag ska försöka skriva och hålla er aujour med vad som händer och hur praktiken fortskrider!

Röj

Idag är det verkligen aktivitet här. Jag har så mycket som ska klämmas in på dessa ynkliga timmar under dagen. Jag har en Att Göra! lista i huvudet och hittills har jag iaf gjort några saker.

Dagens Att Göra:
- Damma, dammsuga & torka golven i huset
- Tvätta & hängtorka all tvätt (så den inte hänger framme när vi åker)
- Baka 2 kakor till Rickard -han bjuder på fika på jobbet på fredag då han jobbar sista dagen innan pappaledigheten
- Färga & plocka ögonbrynen
- Packa mina kläder, arbetsgrejer, skolmaterial & allt man nu behöver för att vara borta i 6 veckor
- Packa Evelyns mat, kläder & leksaker
- Betala månadens räkningar
- Ta in ved så att den hinner torka
- Hämta nya linser hos optikern i Märsta + prova nya bågarna
- Leka, busa & ta hand om mitt lilla gryn
- Packa Yatzys saker
- Hinna äta lunch emellan allt annat jag pysslar med
- Laga middag

Jag vet inte ens om jag fått med allt, men jag tror det. Än så länge kan jag iaf pricka av den ena av de två kakorna. Den står redan på bänken och kallnar. Nu måste jag sätta fart och skynda vidare så att jag hinner med alla måsten och göranden. Ha en bra dag allihopa!

Weekend

I onsdags kväll kom min mamma upp till oss på besök. Det blev ganska sent, så vi hann i princip bara med middag och sen var det dags att natta huset.

Tidigt i torsdags morse åkte Rickard iväg till fjällen med några arbetskamrater. Vi tog det lugnt på morgonen, sen åkte vi till Thun's i Faringe och handlade lite babyskläder. Evelyn har växt ur så många av sina plagg, så nu behöver hon verkligen en uppfräschning av vårgarderoben. Hon fick 3 bodysar av mormor i present, det var väldigt välkommet! Tack snälla! Senare under eftermiddagen gick vi en promenad i den kyliga vårblåsten och avslutade med att handla lite inför kvällens middag som blev GI-hamburgare och sen gjorde vi min GI-ostkaka som verkligen gick hem!! Vi var så trötta alla tre när kvällen kom, så innan klockan var tio på kvällen hade vi släckt ner och gått och lagt oss.

Evelyn & mormor på Thun's, här i nyinköpt keps

Kvällens middag: hamburgare med cheddarost, babyspenat, gurka, tomat, stekt lök, cremé fraiche paprika/chili, coleslaw och ramlösa granatäpple

Fredag förmiddag bjöd för min del på en hel massa packande. Strax efter Evelyn ätit lunch åkte vi iväg till Rånäs Slott där vi åt en riktig slottslunch. Det var salladsbuffé, soppa, bröd (som jag bara kastade en längtansfull blick efter men inte rörde) med ädelostar, mineralvatten och varmrätten fiskgryta. Jag hoppade ju inte jämfota av glädje direkt över vetskapen att jag skulle få fisk, men det var helt okej. Det var både torsk, lax, räkor och kräftstjärtar i. Torsken var kanon, resten gick ner, men jag har så svårt för lax (får rysningar bara jag tänker på det). Sen fortsatte vi upp till salongen där vi drack kaffe och thé, mamma tog en kaka och jag hittade mörk choklad. 

  

     

     

Klockan tre hade jag bokat tid för spa-behandling. Jag fick ju det i present av Rickard när jag fyllde förra året, så nu kom den till användning. Först något som hette Feet so sweet och sedan en Aromamassage. Det var verkligen honung för själen! Så välbehövligt! Massören var super, så henne lär jag besöka fler gånger -fast i hennes egen regi. Hon har egen spapraktik i Rimbo -lite billigare och mer passande för min plånka!

     

Vi åkte hem igen för att hämta kissen och sen bar det av till Katrineholm. Middag med familjen och ytterligare en present till Evelyn. Hon fick en katten Jansson från Tobias, den smakade hon genast på! Vi hann se upplösningen av Let's Dance sen var det nattning av grynet och mig själv.

I lördags fick vi besök av en gammal abrndomskamrat till mig, Maria. Det var så länge sen vi sågs och jag har verkligen saknat henne. Maria hade med present till Evelyn hon också, en body med Nalle-Maja och en finfin jeansklänning. Så fint, tack så hemskt mycket! Vi fikade och pratade och pratade och Evelyn gjorde sitt bästa för att underhålla oss!

Maria & Evelyn

Kvällen bjöd på middag med mina föräldrar och min mormor. Vi hade så trevligt! Robinson och mera ostkaka avslutade dagen.

Evelyn gillade pianot

Middag: helstekt fläskfilé med gorgonzolasås, sallad och ugnsstekta grönsaker
     

Söndag åkte vi till stan och träffade Sanna. Också en gammal kompis till mig som jag inte har sett på mycket, mycket länge, men som jag ser fram emot att träffa mer nu under sommaren! Så kul att komma hem till henne och se nya lägenheten, kissen och uppdateras sen sist!

På eftermiddagen bar det iväg hem igen. Jag, Evelyn och Yatzy åkte i snöstorm hem, men det gick utan missöden. Rickard var redan hemma när vi kom fram. Det var så skönt att komma hem till honom, saknade honom så mycket när vi var ifrån varandra!

Snart

Snart så kommer det en update med bilder från helgen. Jag, Evelyn & Yatzy är just nu i Forssjö hos mormor och morfar på en lite lyxweekend. Vi blir ompysslade och får äta gott och bara vara. Lite lyx när Rickard är bortrest.

Jag har fått sova 3 hela nätter i rad för mamma har varit så gullig och tagit Evelyn på nätterna -fast hon har sovit som en stock, så det har faktiskt inte varit något som helst bekymmer. Jag känner mig så utvilad och det var länge sen jag gjorde kan jag ju tala om. Jag tror att de flesta som läser mina inlägg vet att jag sovit som en kratta de senaste två månaderna, så detta är guld värt!!

Jag börjar min introduktion till praktiken på torsdag så jag behöver verkligen vara utvilad till dess.

Lunch

Dagens GI-lunch har sett ut så här:

Alltså en röra på naturell keso, kassler, rödlök, grovmalen svartpeppar och salt. Så enkelt och mättande. Räcker bra att bara servera med en tomat och lite gurka.

Jag försöker räkna på allt idag som jag sa tidigare och nu efter denna lunch har jag idag totalt fått i mig ca 13,2 nettokolhydrater. Får se om det ger resultat när vecka lider mot sitt slut. Jag går idag in på den 3:e veckan av rivstarten. Det känns så bra att ha klarat de första två veckorna med strikt omlagd kost. Nu blir det ännu hårdare!

What a morning!

Jag vaknade av att solen sken in i sovrummet och att det var ljust och vackert ute. Helt otroligt! Jag tror inte jag har sett solen på flera veckor, inte så här iaf, men nu är den här och får gärna stanna.

Inatt har Evelyn sovit i ett annat rum. Vi var ju på BVC igår och fick det som tips. Lillemor sa att ibland är föräldrar och barn så känsliga för varandra att man vaknar av minsta lilla och på så sätt hela tiden väcker varandra. Hon har sovit så gott i natt! Så skön känsla! Hon vaknade vid halv fyra och fick lite välling då -det brukar hon få runt 5-6 annars så det var inget konstigt. Sen sov hon vidare. Jag har sovit så gott jag med! Det var så länge sen jag sov så tungt och det var verkligen gudomligt.

Hon följer sin egen kurva fint. Väger nu 8020 gram och är 71 cm lång. Stora tjejen!!

Jag försöker hitta boven i dramat vad gäller min kost och sitter nu och prickräknar kolhydrater för att komma åt de små rackarna. Det är inget som har slagit mig förut att det verkligen är kolhydrater i princip allting. Jag menar en tomat innehåller 2,6 gr kolhydrater. Det är inte mycket kanske, men när man ska följa en diet som säger att man ska begränsa sitt dagliga intag till 20 gr nettokolhydrater, så är det mycket. Svårt att hitta en bra balans, men det kommer! Vågen börjar visa lite mer förhoppningsvis. Nu 0,3 kg till! Det är inte mycket, men det är mer än ingenting.

Idag ska vi iväg på musiklek på morgonen. Sen blir det en kolhydratfattig lunch som vanligt. Fortsätter förhoppningsvis med en prommis med barnvagnen i det fina vädret (håll tummarna för att det håller i sig).

Ikväll kommer mormor på besök! Det ska bli så trevligt. Rickard åker till fjällen med några arbetskamrater imorgon, så det är så välkommet med besök när han är borta. På fredag följer vi med mormor hem till Forssjö för att umgås lite med morfar och morbror också.

Kanske finns det fler som har lust att ses nu när jag och Evelyn kommer hem till Katrineholm en sväng?!

*Gaaaah*

Ibland blir jag så less på mig själv. Här försöker man verkligen med denna rivstartsdiet från GI-viktkoll och vad gör jag?! Kollar upp saker men inte ordentligt. Klantigt, klantigt, klantigt! Jag har redan "pajjat" den här dagen då jag lyckades hitta en senap som både hade lågt GI och lågt GB men som vi närmare analys faktiskt innehåller ganska mycket kolhydrater. Ibland undrar jag vad jag tänker med. Så nu surar jag lite över att jag redan har fått i mig för mycket kolhydrater än vad dagsbehovet tillåter. Skit, skit, skit.

Men men, dagens motto (observera att de skiljer sig åt olika dagar): "Hur illa det än är, kan det alltid vara värre! Så man får inte tycka synd om sig själv!" Jag ska upprepa lite mantra för mig själv och intala mig att det är en ny dag imorgon och att det kan hända vem som helst i början. Rookiemisstake!

Annars går det bra, men jag tycker fortfarande att det står stilla, så trist. Funderar på om det inte har kommit igång någon ketos än -vilket det ska göra. Det innebär alltså att jag ändå får i mig för mycket kolhydrater. Vilket känns så där, för jag äter ju inga. Det är sk gömda kolhydrater -som finns i det mesta, och det verkar svårt att komma förbi dem. Men med en himla massa vatten i mängder, linfrön (som tydligen ska sänka GB ännu mer) och dagliga promenader så ska väl denna diet gå hem? Annars känns det som om man kämpar för något i onödan, vi får se hur det artar sig. Det är så typiskt att det går kalas i början och sen saktar av, då misströstar man lite.

*Zzzzz*

Jag är sååå trött. Fast jag vet inte riktigt varför. Eller jo förresten, jag har ju jagat runt huset hela dagen efter mitt lilla frö. Hon ville upp tidigt imorse och jag ville sova längre -men det får man ju inte. Rickard åkte för någon timma sen, jourjobb igen. Vi har fått en kväll tillsammans senaste veckan sen han gick på jouren. Det är tråkigt, men men, man måste ju jobba också! Jag hoppas bara att det inte tar hela natten, han måste ju få sova också.

Ikväll har vi ätit köttfärsgratäng med zucchini och aubergine. Det blev riktigt gott, men jag tror jag slopar auberginen nästa gång. Jag tyckte den hade en bismak som påminde om champinjon (tanken att det smakade svamp fick det att vändas i magen på mig, kan knappt tänka mig något äckligare). Men annars -om man inte tuggade på auberginen, så var det kalas. Rekommenderas starkt faktiskt. Som lasange men utan kolhydrater.

Imorgon ska jag och Evelyn åka till BVC och hälsa på Lillemor. Dags för lite vägning och mätning, det var länge sen sist nu. Jag har faktiskt ingen aning om hur mycket hon gått upp, men tung börjar hon bli! Sen ska vi vidare till Märsta, återbesök till les optiker. Efter det får vi åka hem igen och mysa lite på eftermiddagen innan jag ska iväg på kör.

Vi fick mer snö för några dagar sen, men den håller redan på att smälta bort. Isigt och superhalt så man gör klokast i att hålla sig inne så att ben och armar förblir hela.

Snö som hänger ner från taket på vårat förråd
  

Nej jag orkar faktiskt inte skriva mer, är så slut. Det blir sängen nästa och dra upp duntäcket så långt det går, hur mysigt som helst. Jag bjussar på dagens bilder innan jag stänger av datorn. Min älskling har lärt sig göra puss-mun! (allra helst när hon ska äta, så att hon kan hitta på andra hyss samtidigt...)

     

Sov gott allihopa!

I motionens tecken

Jag har motionerat. Eller ja, det kan man väl säga. Igår drog jag Evelyn i pulka på spåret och det var blötsnö som hette duga, så där fick jag jobba må ni tro. Det var inte så lång tid, men mottot just nu lyder "Det är bättre att göra någonting, än ingenting". Idag har jag gått med stavar (!) i ca 50 minuter. Vi passade på att gå iväg en sväng när Evelyn skulle sova middag. Så nu är dagens goda motionsgärning genomförd. Jag tog ett mellanmål bestående av grekisk yoghurt några val- & hasselnötter och en kopp thé.

Jag har precis satt in dagens middag i ugnen, helgrillad kyckling. Efter det ska vi gå en sväng till Jörgen och Ann-Mari för att titta på skissen över huset. Om jag inte har sagt det så kommer vi med all sannolikhet att få huset utbyggt! Det kommer att bli ungefär lika stort till. Förmodligen ett matrum för vitrinskåp och matmöbel bla, ett arbetsrum och ett sovrum. Det vore helt gudomligt! De har iaf redan börjat såga stockar för att göra virke av, så det känns väldigt lovande. Vi ser med spänning fram emot att detta sker!


Lördagförmiddag

Igår eftermiddag åkte vi in till stan och hälsade på farmor. Vi måste ju passa på nu när vi är kvar hemma, för om 2 veckor är min mammaledighet slut och jag börjar min resterande praktik. Det gör så ont i mig när jag vet att mina dagar hemma med min prinsessa är inne på sluttampen för den här gången (kan ju ta mer ledighet längre fram). Jag skulle gör allt för att slippa gå tillbaka, särskilt till praktik. Arbeta gratis och dessutom flytta 25 mil hemifrån bara för att göra just det -arbeta gratis. För det är ju faktiskt det man gör. Men jag har inget val och ska målmedvetet genomföra dessa sista veckor så att jag får ut min legitimation och sedan börja mitt jobb i Norrtälje -där jag får betalt..haha..

Just nu väntar vi på att pappa ska komma hem. Han fick jourjobb igår kväll när vi var på väg hem och har ännu inte kommit hem från jobbet, det var ytterligare saker som måste göras innan han fick komma hem igen. Trist, men nu väntar vi med lunchen. Tänkte göra kycklingspett och sallad.

Förresten verkar mina senaste fem dagar ha stått lite stilla, enligt vågen iaf. Så nu går jag tillbaka till mina anteckningar om vad jag åt i början och kör på det igen. Vet inte riktigt var min förändring legat senaste dagarna, men eftersom jag älskar att se minus på vågen så vill jag verkligen göra allt för att det ska hända mer! Så nu är det prommisar som gäller, äta var 3:e-4:e timma och tre måltider dagligen, 1-2 mellanmål och sen endast en kopp thé däremellan om så behöves!

GI-ostkaka

Jag tänkte om det är fler som kör med GI så pröva detta supersmarriga recept på ostkaka, så gott!

Ingredienser
- 1 dl sötmandel
- 3 ägg
- ½ dl sötningsmedel (jag använde Canderel)
- 500 gr keso
- 5 droppar bittermandel (jag ska ta lite fler nästa gång, smaken försvann lite)

Gör så här
1) Finhacka mandeln, gärna i matberedare/mixer.
2) Vispa äggen pösigt.
3) Tillsätt sötningsmedel och grädde, vispa ihop det, men inte för lång tid -grädden får inte bli tjock.
4) Vänd ner mandel och keso. Smaksätt med bittermandel.
5) Häll smeten i en smord form (jag använde som sagt en engångs aluminiuform för rätta känslan).
6) Grädda i 175 grader ca 55 minuter.
7) Låt svalna, servera med rårörda bär och lättvispad grädde. MUMS!


Tänk på att bittermandel (som hel "vanlig" mandel) är giftig i förstora doser. Bittermandel finns att köpa som arom på flaska och är kanske bättre om man vill åt mycket smak, men inte för mycket mandel. Hoppas ni förstod vad jag menade.

En bra start

Idag går jag in på den 9:onde dagen med strikt GI-diet och ni skulle bara veta hur bra det funkar för mig. Jag är så glad för det, det är den enda metoden som har gjort någon väsentlig skillnad sen Evelyn föddes. När hon låg i magen gick det ju fort -uppåt alltså! Jag åt som en häst och var hungrig på precis allt, det är inte lätt att försöka stå emot matsuget när man är gravid även om man vet att man borde. Jag var som en magnet mot kylskåpet och fanns där inget gott, ja men då bakade jag något. Hopplöst fall vet ni. Men nu är det andra bullar på G och det känns kanon!

Jag har veckomätning idag och kan muntert meddela att jag sedan förra onsdagen har tappat 2 cm runt överarmen och 3 cm runt låret, jag behöver väl inte säga en gång till att det känns bra? (Jag känner mig lite som en papegoja som ska upprepa samma sak 20 gånger innan jag är nöjd... hehe...) Jag kör med andra ord vidare på min "Rivstart" och ska så göra till nästa onsdag minst. Programmet jag följer rekommenderar denna fas i minst 2 veckor och max 6 veckor, så vi kör på så länge det funkar och jag mår bra.

Evelyn sitter och äter macka med smör, det går hem ibland men inte hela tiden. Majsbågarna är så mycket smarrigare tycker hon.

Rickard fick sova en stund på jobbet förresten, så han har inte varit hemma sen niotiden igår kväll. Tråkigt, men har man jour så har man.

Nu har jag lite praktiska saker att fixa med idag, ska skicka in mina papper till min nya chef i Norrtälje (anställningsavtal, skattesedlar, hälsoundersökning). Jag funderar på om jag ska ta och åka till banken nu på förmiddagen, jag står ju fortfarande på banken i Katrineholm, lite små dumt när jag bor i Roslagen/Uppland. Så jag tänkte försöka flytta över mina konton hit istället, innan jag lämnar konotnummer och så till arbetsgivaren.

That's my day, vad gör ni?

8 månader

Idag har Evelyn blivit 8 månader gammal. Hon börjar bli så stor! Jag är så otroligt stolt över henne. Hon är mitt ljus när det är mörkt och allt hon gör och är, är bara helt fantastiskt. Det går inte med ord att beskriva hur mycket jag älskar min lilla flicka! Hon är bara allt. Jag och Rickard är så stolta föräldrar och vi älskar henne över allt annat!

Så ikväll har vi firat lite. Det blev fläskfilégryta, ugnsstekt zuccini, grönsallad med allt vad man kan hitta på att ha i den och så loka päron till. Evelyn fick kalops (som hon spottade ut hälften av för att det tydligen är roligt) och ett par majsbågar, det var hon riktigt nöjd med.

Jag har gjort något som jag aldrig har gjort förut idag, jag har bakat min egna ostkaka!! Inte för att jag har trott att det varit svårt eller så, jag har bara inte kommit mig för förut. Det blev naturligtvis en GI-ostkaka och den var himmelskt god! Rickard älskade den och den var verkligen smarrig. Så nybakad ostkaka, rårörda bär (blåbär & jordgubbar) och lättvispad grädde (smaksatt med sötningsmedel istället för socker och urskrapade frön ur en halv vaniljstång). Det bara är så att man måste smaksätta grädden, annars smakar den ingenting. Har ni försökt äta grädde till dessert av någon slag som endast är vispad och inget tillsatt i? Det är verkligen inte gott, smak = nada. Struntsamma, här har ni bakverket á la bästa GI-toner:

Jag gjorde ostkakan i en aluminiumform -för rätta känslan! ;o)

Ostkaka, rårörda bär & vispgrädde

Rickard har gått på sin beredskap idag och gissa var han är nu!? Japp, på jobbet. De ringde här strax efter nio, så nu hoppas jag bara att han ska komma hem inatt och inte bli kvar på jobbet till imorgon kväll. Det är så ensamt att sova själv. Men jag har i alla fall gjort lite nytt sen han åkte, både hängt tvätt, diskat och plockat in tvätt. Så nu är det bara att stänga av datorn och krypa ner för min del. Det finns ju inget att göra uppe nu, det är ju bara crap på TV. Så god natt på er!!

Jag orkar inte egentligen

Men vad 17, ett par rader kan man ju klämma till med även om ögonen just nu hålls uppe med hjälp av klädnypor. Usch jag är så fruktansvärt trött ikväll så det liknar ingenting. Imorse åkte vi med Rickard till jobbet för vi var ju tvungna att ha bil idag då jag skulle till optikern. Det tog hela 1 timme och 15 minuter att åka dit för vi fick vända om efter en mil och åka runt. Ni har säkert hört talas om att en buss och en taxi frontalkrockat i Knutby, vi hamnade precis bakom den och kunde inte komma förbi, så det blev en massa oplogade småvägar hela vägen fram till arlanda. Jag kan förresten lägga till att det är snökaos här, vi har fått 1,5 dm idag och vägarna är inte plogade än...

Vi åkte hem igen, åt frukost, gjorde oss färdiga, åkte till optikern som bara kunde konstatera att jag faktiskt ser surt illa -men 'allå 'allå emliga armén, det visste vi redan!

Sen vidare till Coop i Märsta där jag gjorde ett riktigt fynd: storpack havrevälling till lilla grynet 30 liter (!) för vrakpriset 80kr!!! Det var kort utgångsdatum på men inte alls för kort så jag köpte en förpackning. Säg så här, en förpackning med 5 liter kostar i vanliga fall 50kr -detta var kalas alltså!

Medan vi väntade på att Rickard skulle sluta jobba åt jag mellis, keso som var smaksatt med äpple, päron och vanilj. Himmelskt gott alla GI-fans! Efter alla ägg, bacon och Gud vet vad så kändes denna urgoda keso som glass -helt ärligt. Man behöver inte vara utan socker så länge för att verkligen känna hur smarrig en sådan sak är! Lågt GI, gott, enkelt, varför inte njuta av det!?

Vi tog sen en tripp till Väsby centrum och shoppade lite skidvalla, ett par brallor till Evelyn och ett nytt maxi-yatzy! Vi dividerade om middagen i bilen hem sen, huruvida vi skulle orka börja laga mat då och enades tillslut om varsin sallad från pizzerian i RImbo.

Nu har vi avnjutit salladen, Evelyn sover i sin säng, Yatzy ser på när Rickard pysslar med sina skidor och jag ska gå och lägga mig.


Sov gott allihopa!!
Ny dag imorgon, nya friska GI-tag!!

Stillastående

Jag tror mitt huvud håller på att splittas, det värker nåt så in i vassen. Hela eftermiddagen har det stått stilla känns det som bara för att jag inte orkar göra något vettigt med denna huvudvärk. För att muntra upp mig själv (eftersom jag nu i skrivande stund tycker att det är synd om mig) så ska jag dricka en kopp vanilj thé och en bit mörk choklad. Jag trodde aldrig jag skulle fastna så mycket för det, men jag ska ärligt säga att mörk choklad är min nya storfavorit. Mer choklad åt folket! ;o)

Evelyn sitter på sin lekfilt och plockar ur alla leksaker från sin leklåda, det är mer roligt att plocka ut dem än att leka med dem just nu. Hon har precis ätit lite gröt med mosad banan. Det gick hem alla gånger, men hon börjar bli lite mer okoncentrerad när hon äter, hoppas att det bara är kortvarigt!

Jag har fått tummen ur *** och bokat en tid hos optikern imorgon. Så nödvändigt för jag ser så uselt nu verkligen, så nya glas och linser är verkligen ett måste.

Kvällen kommer bjuda på kycklingklubbor marinerade i örtvitlökssmör och någon mumsig sallad.

Varför går helgerna så fort?

I lördags fortsatte vi att fila på vår grind som ska bli framför kaminen. Det går sakta men säkert framåt. Vi hann faktiskt inte göra så mycket mer i lördags än det förrän det var dags att göra oss iordning för att åka hem till Anna. Då familjen är bortrest ville vi komma och liva upp lite med vårat lilla busfrö. Vi blev bjuda på middag, kycklingwook och sallad. Vi tittade lite på resor till hösten och våra tankar går någonstans till Vietnam och liknande, får se om vi hittar något spännande som passar oss! Sen blev det kaffe i soffan. Anna hade inhandlat en mörk choklad med tranbär som vad kanongod! Klockan hann bli elva innan vi åkte hemåt med en lite tröttis ibarnstolen. Hon skulle inte sova alls under kvällen utan var helt förundrad över alla fina leksaker hon fick långa av Felicia. Hon prövade lära-gå-vagnen men åkte mest med sittandes i den. Hon var så trött på slutet, men ville inte ge upp den fina blinkande leksaken. Vi hade hur som helst en mycket trevlig myskväll!


  

Igår (söndag) så åkte vi till stan. Först storhandlingcity gorss i Bromma, vi har inte handlat där förut, men det var en ganska så bra affär. Sen åkte vi vidare till Sumpan där vi träffade farfar som vi fikade med på ett litet café. Det blev lite väl kort om tid, men vi får ta en längre fika nästa gång! Vi åkte vidare till farmor och fick lite middag. Strax därefter var vi tvungna att bege oss för vi skulle på bio -"Män som hatar kvinnor". Så mysigt att åka iväg bara jag och Rickard, det är inte så ofta vi har barnvakt och kan göra såna saker själva. Bion var bra, men jag saknade avsevärt många delar från boken. Jag tycker boken har lika många delar som "DaVinci koden" och den är ju fullspäckad med all info som går att trycka in i en film. Så visst, den var bra, men jag hade trott att den skulle vara så mycket mer faktiskt. Det blev rätt sent innan vi var hemma, så morgonen började med en sovmorgon. Välbehövligt!

Fredagsmys

Nu sitter jag framför upplösningen av kvällens Let's Dance, jag tror att Elisabeth åker ut. Det är tråkigt, hon är så duktig och så väldans positiv! Jag tycker hon ska ha en stor eloge för sin prestation! (Okej, rättelse, Nicklas åkte ut, också väldigt tråkigt.)

Vi har festat till det ikväll (ur min GI-synpunkt iaf). Jag har gjort hamburgare med cheddarost, smörslungad gurka, stekt lök, morotsstavar (istället för pomme frites... haha..) sallad och lite färska grönsaker till. Det var så gott och vi blev väldigt mätta. Den enda skillnaden var att Rickard fick bröd till sin. Jag unnade mig själv lite mörk choklad till kaffet och lite rostade jordnötter.


När jag ändå tjatar om min GI-mat så slänger jag in en bild på dagens frulle också: omelett, avocado och keso (grillad paprika), grönt thé och lite C-vitamin (jag tror på allvar att det gör skillnad för min förkylning..!).


Jag har hållit mig inom alla gränser vad gäller maten sen jag började. Jag har fått i mig tillräckligt med protein, fett och kolhydrater och jag har aldrig gått över min kalorigräns -känns super! Jag är faktiskt stolt över mig själv!

Evelyn fick pastasnäckor och skinka till middag, det gick hem må ni tro! Hon var mycket glad över att få ha fredagsmys i soffan och busa med oss. Nu sover hon så gått i sin säng efter sin nattivälling.

Imorgon kväll ska vi till Anna på middag och vad jag antar en liten titt på melodifestivalens andra chans.

Igår

Jag skulle ha lagt ut det här igår kväll, men det var datahaveri här så det gick sig inte. Men nu kommer det! Ikväll (läs igår alltså) blev det stekt lövbiff som toppades med ett hemmagjort vitlökssmör med persilja, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Till detta serverade jag ugnsstekta grönsaker så som gul och röd lök, gul paprika, morot och tomat (jag ringlade olivolja över och lite flingsalt och grovmalen svartpeppar) och en grönsalladisbergssallad, gurka, sallatsärtor och lite äppelcidervinäger.



Evelyn var sitt glada jag igår och ålade runt här hemma. Hon har på sig sin klänning med Barbapapa som hon fått av Kalle och Cilla, supersöt verkligen!


Nu ligger hon i sin säng, hon har precis fått sin morgonvälling och en ny blöja. Jag tänkte att hon skulle sova en stund till för annars blir hon så trött före lunch, men jag vet inte, hon verkar vara av en annan åsikt! Vi får se hur det blir...

Upplysningsvis har jag numera lagt två dagar bakom mig med enbart GI-mat. Jag har räknat och verkligen gått in för det så jag hoppas verkligen att det börjar ge resultat. Jag känner fortfarande inget sug efter potatis och pasta eller bröd. Det enda som jag faktiskt saknar (utan att vara sugen på) är allt gott fika, men det är bara för att jag är så van vid att få baka och älskar verkligen bakverk. Men men, nu är det nya tider och de säger att jag inte ska äta sånt, så då får jag väl lyssna på det.

Lunch

Jag är faktiskt helt förundrad över hur mätt jag blir på GI-maten. Det trodde jag faktiskt inte att jag skulle bli. Dagens lunch blev tillsist en baconsås med gullök, mellangrädde, créme fraiche tomat & basilika, salt och svartpeppar. Till detta kokt broccoli och skivad tomat. Det blev över så jag har till lunch imorgon också.



Nu har jag inte stoppat i mig en enda kolhydrat sen i tisdags på dagen. Eller ja det är ju lite kolhydrater i allt egentligen (procentuellt sett), men ni vet som pasta, ris, bröd etc. Det känns riktigt skönt. Jag är väldigt mätt, men inte så där äckligt mätt som man kan bli av det jag nyss räknade upp. Hoppas att detta sätter fart på förbränningen också!!

Nya näsdukar

Tja varför inte ta vid och fortsätta med näsdukstramset som jag höll på med igår. Jag är så less på att vara förkyld, så nästa gång jag träffar mamma ska hon få ta en odling på min snok. Jag kan ju inte börja min praktik med snörvlande clownnäsa, det skulle ju se för muppigt ut! Nya tag, massor med C-vitamin och kurering framför brasan med mitt lilla busfrö gör nog susen!

Inatt har hon sovit okej, inte bra, men jag har knappt sovit nåt ändå. Kunde verkligen inte komma till ro med hosta och snuva och allt vad det är.

Dagens GI-frukost blev stekta ägg och en avocado. Helt okej och jag är fortfarande mätt, sitter nu och funderar över vad jag ska hitta på till lunch, är inte så road av att laga mat idag när jag knappt orkar ta mig runt huset, så vi får se vad det blir.

Snön faller utanför, man hade ju nästan trott att det var slut på det för i år, men inte inte. Det kommer mer! Så nu är här riktigt vitt igen. Fint!!

Morgonen i bilder

     

     


Hoppas alla har en fortsatt mysig morgon!!

Min första GI-dag

Tycker jag väl har gått riktigt bra, måste jag säga. Jag har inte gjort några missar, det tar ju också ett tag att komma in i en ny metod. Till frukost blev det två stekta ägg, grapefrukt och kaffe som sagt, lunchen rester från igår så som fläskfilé, sallad, sås, kalkon, och kvällens middag blev grillad kyckling med sås och sallad. Till detta alltid vatten och därimellan ett par koppar te och en bit mörk 70% choklad. Det ska ju vara enligt GI allting. Nu har vi inga direkta rester i kylen så from imorgon ska jag satsa mer på de menyförslag som ligger i början.

Här har ni dagens mat i bilder!

     


Nu har jag bänkat mig i TV-soffan för att titta på premiären av "Leila på landet". Som Rickard säger, jag är ju ett stort fan! Jag tycker hon är kanon och gillar verkligen hennes program.


Te, näsdukar & soffan

Det tar aldrig slut på sjukstugan. Inte för att jag har blivit frisk än, men det har tagit nyvändning och jag är supertäppt i näsan, hostar och nyser som aldrig förr. Jag börjar tröttna faktiskt. Men nu ligger min lilla skatt och sover i vagnen så jag har bunkrat upp i soffan med blåbär- & vaniljte, lite pappersnäsdukar och så funderar jag skarpt på att slänga in en film. Det vore skönt att bara inta ryggläge en stund och vila. Jag måste ladda för min lilla prommis ikväll när Rickard kommer hem. Jag menar, för att få resultat på detta GI:ande så får jag väl se till att få arslet ur vagnen och strutta ut en sväng. Det är så fantastiskt tråkigt, för man måste gå samma väg tillbaka men vad 17, det ska ju göra underverk säger de! (Vilka de, undrar ni? Ja, folk naturligtvis!) Mitt mål den här veckan är att gå ut en liten prommis varje kväll när Rickard kommer hem. Inte så avancerat, men från att ha gjort typ ingenting, är ju steget enormt! Så det är en bra början.

Onsdag

Helt otroligt! För andra natten i rad på över en månads tid har Evelyn sovit från klockan halvtolv till sex imorse! Jag blir så glad, det är verkligen helt underbart att få sova dessa timmar. Det har kanske tagit ut sin rätt att hon är supertrött på dagarna och istället sover på natten. Hon har varit så trött att hon somnat i stolen efter lunchen tex, men inte de senaste dagarna, så nu kanske (hoppas, hoppas) hon har vänt tillbaka sitt dygn och sover på normala tider.

Jag läste igår en hel del om GI och blev riktigt inspirerad faktiskt. Jag hittade en hel del recept på rivstart för GI. Det tråkigaste jag vet när man ska följa någon diet av något slag är när man ska äta 10% ost för minsta mängd fett, inget smör, inget av något som faktiskt är de riktiga smakförhöjarna. Så jag blev mycket positivt överraskad när jag läste lite mer om metoden och vilken mat man bör hålla sig till. Tidigare har jag haft svårt för att fatta vad det faktiskt är som är GI-mat, alltså vad som är okej att äta för att samtidigt gå ner bra i vikt. Men nu kanske 5-öringen har trillat ner, så idag började jag dagen med 2 stekta ägg, en halv grapefrukt och en kopp kaffe med lite mjölk. Jag är faktiskt riktigt mätt än så länge på det och hoppas på att vara så fram till lunchdags.

Jag vill sända en hel del kred till Sanna, en gammal kompis till mig, som har hållit på med GI ett tag nu. Jag har läst hur du gör och tycker det verkar kanon! Tack för inspirationen!!

Som jag har längtat...

...efter en natt med mer sömn än 1½ timma i sträck, och inatt kom den! Vi lade Evelyn ganska så sent igår, runt halv tio. Vi tänkte att det kanske gör att hon behöver sova lite längre. Uppenbarligen fungerade det, för när vi gick och lade oss så vaknade hon till men sa sen inte ett knyst mellan klockan halvtolv och sex imorse! Jag har inte sovit så här lång tid i sträck sen innan vi åkte till Thailand (vilket faktiskt var den 18 januari) !!! Förstå vad jag har längtat efter så här mycket sömn, jag kände mig som en helt ny människa imorse när Rickards klocka ringde. Så jag upp och gjorde frukost till honom innan han åkte iväg, välling till Evelyn som sen somnade om igen. Så det här har varit en superskön morgon!

Vår lilla raring har kommit in i en kräkperiod igen -jag som hade hoppats att den var över, så nu har vi babykräks i små högar på golvet igen. Bodysarna är rena max ett par timmar, sen är byte oundvikligt för hon är genomsur. Mycket tvätt blir det, men huvudsaken är ju att vår snutta luktar gott! Tvätta kan ju vara rätt mysigt!

Nu börjar det snart dra ihop sig till lunch för Evelyn. Jag funderar på att slänga ihop en lasange till, då vi har rätt mycket köttfärs kvar i kylskåpet. Då har vi matlådor för veckan och behöver inte fundera så mycket över det.

Helgen

Jag är lite seg med uppdatering emellanåt, men helgdagarna går så otroligt fort så när kvällen kommer orkar jag inte skriva -ingen lust heller ibland att dra igång datorn så sent. Men här kommer iaf helgens händelser!

I fredags började vi dagen med en massa bus. Evelyn gör stora framsteg varje dag och ålar sig runt huset ganska fort. Hon har även börjat göra försök till att ställa sig upp mot vårat köksbord. Det har även blivit intressant att åla ut i hallen för att kolla in kattens klätterställning och studera läget i badrummet. Hon har så bråttom och ska fingra på allt hon ser. Projekt prio 1 just nu är ju grinden till kaminen och plastskydd till kontakterna som tyvärr var slut när vi skulle handla, så vi får hoppas att det kommer hem nya så fort som möjligt.

     

     

eftermiddagen kom mormor och morbror. Vi började med lite fika och en massa babymys! Rickard var lite sen hem då han var i Uppsala och köpte nya skidor. Evelyn har börjat få smörgåsbitar att plocka med själv, det går hem kan ni tro! Kvällen bjöd på lite moussaka, sallad och nybakad foccacia. Den blev för övrigt kanongod! Har tyvärr ingen bild på bakverket. Vi tittade på Så ska det låta och fortsatte med ett lååångt parti yatzy. Hrm.. jag vann (499 poäng) !!! 


     

I lördags hanns det bara med frukost och lite mys med Evelyn innan mormor och morbror åkte hem igen. Vi gjorde oss iordning och åkte till skidspåret där Rickard fick pröva sina nya skidor för första gången. Vi åkte vidare in till stan och hälsade på farmor och Marie. Det blev middag (fläskfilé, klyftpotatis, sallad och vitlöksbröd), melodifestivalen och vi avslutade kvällen med att se filmen Nyckeln till frihet.

  

     

Söndagen börjde med en sovmorgon. Vi behövde den verkligen eftersom Evelyn fortfarande inte sover om nätterna. Det är tungt att gå upp med man måste ju. Vi fixade lite hemma innan vi fick besök av Anna, Stefan och Felicia. Babysarna lekte glatt med varandra, Felicia är ju så snabb nu så det är svårt att hänge med. Vi som tycker att Evelyn tar sig fram snabbt... Nu vet vi vad vi har att vänta oss de närmaste veckorna! De busade en massa och lekte med leksaker. Felicia gör sådana gälla ljud och Evelyn skulle ju inte vara sämre utan försökte härma och göra likadant! Hihi... busungar! Vi fikade lite och senare på kvällen åt vi lasange och sallad. En mycket trevlig kväll i gott sällskap!! Det var så roligt att ses, då det var ett tag sen sist.

  

     


En mycket trevlig helg med mycket trevligt sällskap!!

The Spreader of Love

Tack snälla Jenny för kärlekspriset som jag har fått! Det värmer gott!



Jag vill sända vidare detta hjärta till Anna och Mikaela.