Koh Lanta, Krabi, Thailand!

Eftersom det ar manga som laser sa tankte jag skicka en stralande solig och varm halsning fran ett helt underbart Koh Lanta! Vi landade i Krabi och fick sedan aka vidare dryga 2 timmar med bil for att komma till Koh Lanta. Jag har aldrig haft en san skon semester! Det ar sa fint och allt man hoppas och forvantar sig att det ska vara. Just nu ar klockan tre pa eftermiddagen, solen gassar  ~skulle tippa pa en temperatur pa ca 35 grader i skuggan, och det enda som just nu gar att gora i varmen ar att ligga vid poolen och steka (fast i skuggan da).

Evelyn har hafe en slang av feber, men den verkar ha gatt over nu, sa nu ligger hon inne i ACn och sover middag.

Alla mar jattebra och njuter i fulla drag. Jag ska nu ga ner till poolen och ta ett svalkande dopp, sen blir det nog en kall ol i varmen!!

Vi hors snart igen, da ar man hemma igen!!

Massor med kramar och halsningar fran oss alla!

Nya planer

Ändrade planer faktiskt, det blir ingen tur till Märsta. Istället ska jag hänga på Jennys utmaning om att göra 100 sit ups om dagen, sen ska jag ut och gå när det är dags för Evelyn att sova middag. Eftersom det är så gott med nutrilett chocolate shake (not) ska jag ladda med en sån innan vi går iväg.
Det blir en eftermiddags tripp till affären, ska införskaffa mer nutrilett (whohooo!! *följs av halvsura miner*) och nåt bra kött för ikväll tänkte jag inviga vår superpraktiska julklapp -en gjutjärnsgryta! Det blir sjömansgryta!! Det ni!

Here we go again...

Ytterligare en nystart eller kanske jag ska kalla det ny puff i rätt riktning. Det här med att bli av med sina gravidkilon är verkligen det mest sega, trögstartade som jag varit med om. Helt otroligt! Så efter att ha gjort radikala förändringar och kraftiga nedskärningar, ska jag göra ytterligare -ska vi kalla det åtgärder?!, för att få igång en bra förbränning och samtidigt få igång ett bra flås (som i detta nu är ganska så obefintligt). Jag har så mycket stöd och hjälp från Rickard! Nu ska jag bara sätta bollen i ordentlig rullning så att det händer saker.

För övrigt den här morgonen började Yatzy med att gå ut klockan sex, 5 minuter senare satt han utanför fönstret med en fågel i munnen och var så nöjd med sig själv. Usch, säger jag, han ska ju äta upp dem sen också, inte räcker det med att fånga de små stackarna.

Evelyn har sovit i sin säng hela natten och vaknade när vi gick upp. Jag har ätit frukost och nu tittar vi på Nyhetsmorgon.

Igår var jag och Evelyn i Norrtälje och shoppade, men vi hittade inte så mycket så det blir en ny tur idag, tror jag, till Märsta. Vi får se om vi har större tur där. Igår hämtade vi Libero-boxen på Lindex. Den innehöll: ett paket Up & Go, engångshaklappar, våtservetter, badolja, stumpor, boll och en present till mamma. Riktigt bra innehåll måste jag säga.

Nu ska jag ta och mysa med min lilla tjej och sen ska vi ta på oss ansiktet och lite andra kläder.

"Du har en underbar Mammablogg -Be proud!"


Jag har fått ännu en fin award av Jenny. Jag blev jätteglad, för man blir verkligen glad över att det finns så många som följer min blogg och vill läsa om hur vi har det här uppe. 
 
Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den! Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:


Anna
Jenny (tillbaka igen)

Vi firar Evelyn 6 månader!

Ett riktigt stort GRATTIS till vår lilla tös som börjar bli stor!
Idag blir hon 6 månader, nu kan vi även säga ett halvår... Vad tiden går fort...

Om en halvtimme ca så är det 6 månader sedan vår ängel kom till oss och gjorde oss till världens lyckligaste föräldrar. Hon lyser upp vår tillvaro med sina leenden och glada sätt. Hon är helt underbar och vi älskar henne över allt annat.

11 juli 2008 kl:21.12 föddes lilla Evelyn
Här är hon endast en timma gammal


Idag är hon så här stor och kan numera sitta själv och gör hela tiden stora framsteg!

Vi har firat med lite pasta carbonara och sedan kaffe tillsammans med en smarrig cupcake med supergod frosting! Evelyn fick ett av sina kex och var väldigt nöjd med det. Hon avslutade sen sin kväll med en portion majsgröt med katrinplommonpuré på. Hon älskar verkligen gröt och plommon -en storfavorit! Nu ligger hon och sover, jag tror hon somnade på en halvminut, så trött var hon.

Vi kikar lite på hus för att hålla oss up to date. Jag tror att vi ska titta på Dukes of Hazzard: the beginning sen, den är riktigt rolig. Imorgon ska jag fortsätta plocka undan julen så att den hinner städas bort innan vi åker till Thailand på söndag. (Behöver jag säga att vi längtar enormt mycket till resan?!).

Morgonbestyr

Vi är uppe tidigt idag också. Det pratades om att det skulle komma arbetare hit klockan sju nu på morgonen för att åtgärda våra vattenproblem. Men än så länge har det inte kommit någon. Det är både bra och dåligt, jag menar bra att komma upp på morgonen, men segt som tusan att gå upp så tidigt när man går hemma.

Men vi har redan hunnit med en hel del:
- Plockat in gårdagens torra disk
- Diskat upp all ny disk som legat i diskhon sen igår kväll
- Vikt och lagt in tvätten
- Eldat igång brasan, så nu börjar värmen sprida sig här inne
- Vår säng är bäddad, liksom Evelyns
- Både jag och Evelyn har ätit frukost och är redan påklädda

Nu rullar våra nya morgonrutin, nämligen Nyhetsmorgon, tillsammans med en kopp grönt mint thé. Evelyn har somnat snällt i soffan, det är lite tidigt för henne så hon snoozar en stund till. Hon är så fantastiskt söt att vila ögonen på, vår största skatt!

Igår var vi ju i Märsta och fikade på Brödboden tillsammans med Anna och Felicia. Det var riktigt trevligt (som vanligt). Det blev fika för oss kombinerat med en hel del prat och mellis för bebbarna. Det är så roligt att se hur mycket barnen växer mellan gångerna vi träffas, det går så fort. Vi avslutade vår lilla tripp med att shoppa lite ny barnmat på Willys. Eftersom Evelyn blir ett halvår nu på söndag, så får hon numera äta de stora burkarna. Det finns en hel del nya maträtter som t.ex. spagetti och köttfärssås, lasange, kyckling och grönsaker, pasta och broccoli... Får se vad hon tycker om dem!

6-månaderskontroll på BVC

Igår ringde Lillemor från BVC (eftersom jag ringt och frågat om tid) och frågade om vi kunde komma på eftermiddagen. Vi hade blivit inbokade den 28/1 men då är vi ju i Thailand -hon hade glömt det. Så vi åkte iväg på eftermiddagen. Först blev det väga och mäta hos Lillemor. Evelyn vägde 7150 gram och var fortfarande 67,5 cm lång. Hon ligger på sina kurvor och följer dem fint. Hon fick visa att hon kan sitta upp och att hon kan greppa saker med båda händerna.

Sen fick vi gå vidare in till doktor Anna. Hon undersökte Evelyn och hon utvecklas precis som hon ska (vad annars?! dock är det alltid lika skönt att höra). Hon pratade, jollrade, log med hela ansiktet och var jätteglad när hon var inne hos doktorn. Vi fick låna ett fint, färgglatt halsband med pärlor på som gick hem direkt. Evelyn stoppade det i munnen så fort hon fick tag i det. Med det som distraktion fick jag hålla i henne medan hon fick sin spruta. Hon var så duktigt! Hon sa inte ett pip, utan var fullt upptagen med att äta upp det fina halsbandet. Den enda gången hon blev ledsen var när jag började klä på henne och hon var tvungen att släppa halsbandet, men så fort hon fick tillbaka det var det guld och gröna skogar igen. Så nu har vi klarat av 6-månaderskontrollen galant!!

Hon var lite gnällig igår kväll (berodde förmodligen på sprutan), men hon fick ingen feber eller så -vilket alltid är skönt om hon slipper. Hon har sovit som en ängel hela natten -första natten på länge som hon inte har flyttat över till vår säng vid fyratiden på morgonen. Jag var uppe och gav henne nappen och stoppade om henne lite en gång, hon vaknade klockan åtta nu på morgonen -helt underbart!

Nu ligger hon på sin lekfilt framför brasan och äter på en bitring -en ny favorit. Jag har precis bryggt lite kaffe och ska äta lite. Annars följer jag nyhetsmorgon (finns verkligen inte ett jota att titta på förutom det). Tvättmaskinen är startad, så snart ska jag väl hänga tvätt också.

Det blir till att ta på sig ansiktet efter frukosten, för strax efter två idag ska vi träffa Anna och FeliciaBrödboden i Märsta för att ta en fika och prata bort ett par timmar. Sen tänkte vi åka med när Rickard har slutat jobba ikväll, för då tänkte vi åka och sola lite.

Det är så vår dag ser ut! Kanske kommer liten update ikväll, vem vet?!

Kattpensionat = en dyr historia!

Igår satt vi och funderade på hur vi ska göra med vår lilla kisse när vi åker till Thailand. Eftersom det finns en hel del kattpensionat runtomkring oss, så tänkte vi att det skulle vara en bra lösning -eftersom vi inte känner någon som vi kan fråga. Det hade ju varit bästa lösningen att han fick bo hos några bekanta, men som sagt det är svårt att hitta nån som kan ta honom i två veckor. Han måste ju vara inne hela tiden om han åker till någon annan, annars är nog risken stor att han går hem hit.

Vi hittade iaf ett jättetrevligt pensionat som ligger ca 1½ mil från oss. Alla katter hade egna små rum och dörr med kattlucka i för att ta sig ut till egen utegård. Katterna kunde därmed själva bestämma om de ville vara ute eller inne. Det var bra villkor vad gäller social stimulans, foder osv. Men det är ju inte billigt. Hade vi valt att lämna honom där hade det kostat oss minst 2400:- Inte för att han inte är värd det, för det är han, men vilka priser! Det är ju nästan vad en annan betalar för att bo på vandrarhem...


(Bilden hämtad från Almunges Kattpensionat http://www.almungekattpensionat.se/)

Nu har vi iaf bestämt att våra hyresvärdar ska mata honom och titta till honom varje dag. Han får vara hemma i sin egen miljö och vara ute mestadels. Det ska ju bli varmare nu igen, så det kommer nog att gå fint. Han är så nöjd med att sova på logen och så behöver vi inte oroa oss för att han inte trivs. Så det känns bra!

Vi är redan uppe, Evelyn och jag. Jag har svårt att sova just nu för det är så kallt om nätterna. Så eftersom jag ändå ställt klockan för att gå upp tillsammans med Rickard och ge Evelyn frukostvälling, kunde jag ju lika gärna vara kvar uppe. Jag eldar för fulla muggar i spisen -inte varmare för det, men det kommer nog. Snuttan verkar redan ha lurat till på sitt babygym. Jag ska nog ta och göra mig en kopp thé nu och titta lite på nyhetsmorgon (det händer ju inte alltför ofta, man blir ju deprimerad av allt elände, men ibland får man bjuda till för att hänga med i svängarna).


Bustjejen nu på morgonen

Här bjuder vi på det senaste i utvecklingen, nämligen att Evelyn kan sitta själv!

Hoppas att alla har en trevlig morgon!

Charmerande & söt blogg!

För ett tag sen fick jag en jättefin utmärkelse (till) av Jenny, jag blev jätteglad för den och nu ska jag föra den vidare.


Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum,  tid och förhållande!
Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta och syftet är att finna och att vara vänner. de är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Vårt hopp är när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu fler vänner fortplanta sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!

Jag vill uppmärksamma Anna och Mikaela som har jättemysiga & inspirerande bloggar!

Countrylife

Vårat vatten har strulat ett par dagar. Pumpen har betett sig lustigt och trycket har sjunkit undan för undan. Så det var folk här igår och idag och nu börjar det nog bli okej igen. Vi trodde först att det hade frusit i ledningen, men det var locket till brunnen som stått på glänt. Det är ju egentligen strunt samma vad problemet var, nu är det iaf åtgärdat!

Eftersom de har fixat med vattnet har vi fått flytta ur alla saker ur förrådet i hallen så vi har numera saker överallt. Jag har roat mig under eftermiddagen med att dammsuga och torka golven för att kunna ställa tillbaka allt. Jag börjar faktiskt bli klar, men jag tror jag ska be Rickard om hjälp med de lite tyngre sakerna, så är här snart som vanligt igen. Jag och Evelyn hann också med en liten promenad på en halvtimma innan det blev mörkt, inte så långt, men det var lite iaf.

Jag har haft en telefonlista som jag ringt idag:

- BVC (inget svar, tjänsteärende, åter imorgon)

- Synsam (verkar ha haft julledigt sedan första advent, får försöka på onsdag igen -de jobbar ju garanterat inte imorgon)

- TryggHansa (äntligen nån som svara, men jag fick dra allt ur honom för att få svar... orka)

- If (samtal1: telefonkö 34min väntetid, samtal 2: 66min väntetid -ingen lycka, samtal 3: 67min väntetid -jag lämnade helt enkelt mitt nummer så fick de ringa upp, jag tänker inte betala för ett samtal på över 1 timma för att sitta i kö. De ringde nyss förresten och min fråga var löst på 1 ½ minut -skulle jag ha suttit i kö för det lilla? De borde göra om systemet!

Jag har fler listor att pricka av som jag ska ta tag i, nu väntar jag bara på att Rickard ska komma hem från jobbet. Idag har förresten Evelyn suttit själv! Inte så lång tid och det är ganska vingligt emellanåt, men träning ger färdighet. Hon knockade huvudet en gång och blev ledsen, men förmodligen mer rädd än att för att det gjorde ont. Hon ligger nu och jollrar på sin filt och biter i strumporna.

Nu ska vi snart börja med maten, pannkisar var vi sugna på så det får det bli.

Lugna dagar i Forssjö

På fredagen var vi ute och promenerade i ett par timmar. Vi kom förbi Åskbergen och tittade på alla vackra isformationer som blivit i skogen där dricksvattnet rinner. Här är ett par bilder därifrån:

     



Evelyn fick sitta i min och Tobias gamla barnstol, lite stor, men då har hon att växa i!

Nyrenoverat hemma hos mormor & morfar

  

Bad i diskhon

Nybadad tjej i sin nya julklappsmorgonrock med Nalle Puh

Nyårsdagen

Dagen efter bar det iväg hem till Katrineholm. Vi var bjudna på nyårsdagsmiddag hos mormor och morfar. Vi var framme ganska tidigt för det var inte så mycket trafik. Eftersom vi var lite trötta från dagen innan hade vi inte gjort oss färdiga, så det blev till att snygga till sig ordentligt innan det var dags för middag.

Vi fick en toast med renskav till förrätt, rådjussadel till varmrätt och till efterrätt blev det en smarrigt vitchoklad pannacotta med hallonsås och bär. Vi var verkligen mätta efter allt detta, men det kom också fram en nybakad saffranskaka som vi drack kaffe till. Fantastiskt god middag, tack för allt!!

Fr. vänster: Rickard, gammelmormor Birgit, morbror Tobias, gammelfarmor Gun, mormor & morfar

Sen tittade vi på filmen Mamma Mia. Den var helt ok, men inte ohyggligt bra som så många säger.

Kvällen avslutades med nåt glas vin, en whiskey och lite trevligt småprat med mina föräldrar.

Nyårsafton 2008/2009

Vi stod i valet och kvalet vad vi skulle hitta på på nyår och tillsist beslöt vi oss för att fira med farmor, Yngve, vovarna och vår kisse. Trots att vi var uppe ganska tidigt på morgonen så blev det ändå stressigt innan vi kom iväg. Jag förstår inte hur vi alltid lyckas med det?!

Vi packade i alla fall kläder och barnmat för ett par dagar, kisse, barnvagn och kattlåda, sen var nyårsfirarna på väg på riktigt. Vi stannade till i Rimbo och köpte gravljus och ett par vackra rosor. Innan vi åkte hem till farmor så åkte vi till kyrkogården där vi tände ljuset och satte blommorna på Jonas grav -Evelyns farbror. Det var så fint med alla ljus som lyste i kylan.

Vi kom till farmor och Yngve strax före fyratiden, tror jag. Vi installerade oss och katten och sen blev det lite gröt åt stumpan. Vi bytte även om på henne till finklänningen hon fick av oss i julklapp, en vinröd satinklänning -så himla söt!

Så här glad & söt var lilla jag!

Vi åt middag ganska skapligt på kvällen och det bjöds på en helt gudomligt god Cour de filét (potatis, oxfilé och en massa vitlök). Till detta åt vi en sallad och drack rött vin, det satt inte fel om jag säger så. Evelyn fick smörgåsrån att smarra på under tiden och var hyggligt nöjd med detta -inte helt dock.

Cour de filét

Eftersom vi åt ganska tidigt så hade vi en hel del tid innan klockan skulle slå, så vi passade på att gå ut på en promenad allihopa och få lite luft. Det var riktigt kallt ute, men skönt att få röra lite på sig. Evelyn låg nerbäddad i vagnen och somnade efter en liten stund. När vi kom tillbaka så stod det efterrätt med kaffe på menyn. Till efterrätt åt vi en fransk royalpaj med björnbär som jag bakat tidigare hemma under dagen. Den blev faktiskt riktigt god, jag har aldrig gjort den förut, men rekommenderas varmt!

Fransk royalpaj med björnbär & vispgrädde

Det var James Bond tema på TV under kvällen så det stod på och vi kastade ett ögonlock emellanåt. Evelyn var gnällig och vi försökte roa henne med alla de knep vi kunde, men hon tyckte inte att vi var särskilt roliga. Dock somnade hon till ibland och sen var hon lite glad en stund till.

     

Vid elvatiden bjöds vi på lite vickning -gratinerad hummer. Jag har aldrig ätit hummer förut, men oj vad gott det var!! Mums!

Gratinerad hummer

Så var det dags! Klockan började närma sig tolv och vi fick varsitt glas med skummande dricka. Vi stod på balkongen och såg det nya året komma, fyrverkerierna verkade aldrig ta slut och vi stod länge ute i kylan och beundrade dem.

Gott Nytt År, älskling!