Sjuklingar ♥

Idag är det sjukstuga här hemma. Inte ur den bemärkelsen att barnen mår jättedåligt, tvärtom är de ganska pigga just nu, men har båda haft feber under natten. Så ganska lite sömn förhållandevis (från allas håll) plus feber, blir inget dagis och ta-det-lugnt-hemma-dag idag. Just nu spelas Musses klubbhus för fullt på TVn.
 
Alvin håller mammi sysselsatt, just nu har jag fyra fakturor på torkstrecket -spännande med nyfikna och utforskande bebisar :o)
 
        

Jag ägnar mig åt lite nätshopping när jag får en liten stund över, funderar över vad lilla Alvin önskar sig i ettårs present och försöker hitta lite vackert höstpynt till hemmet. Jag gick förbi en butik häromdagen med enormt mycket inredning från Lexington, så vackra produkter, jag skulle kunna tänka mig att äga allt :o) Nu när Alvin har flyttat ut från vårat sovrum, är det dags att inreda det med lite möbler och pynt som inte fått plats förrän nu. Vi försöker att hålla nere antalet grejer så att det inte ska se övermöblerat ut. I dagarna kommer förhoppningsvis vårt nya överkast, får lägga upp en bild när det kommit. Bristen på bilder handlar lite om att vår kamera verkar sjunga på sista refrängen, visserligen tar jag en hel del foton med mobilen, men det blir inte samma sak ändå. Får försöka införskaffa en ny kamera helt enkelt!
 
Nu ligger lillfis och vilar, Evelyn vilar i soffan, det betyder att det är dags att få lite gjort här hemma. På återseende!

1års kontroll på BVC

Tröttare än tröttast masade jag mig ur sängen imorse. Jag skulle behövt en rejäl makeover idag för att se ut som folk, men orkade helt enkelt inte bry mig (i min värld är det illa).

Evelyn har iaf varit på dagis mellan 9-14, helt underbart för oss alla. Hon tycker det är så skoj att vara med sina kompisar. Jag och Alvin får lite tid för oss själva, och passar då på att göra trevliga, mysiga saker.

Vi var förbi bästa Anna och Stefan på lite lunch och kaffe, det behövde jag, så tack!! Alvin tycker det är så roligt att komma till dem, en massa nya leksaker och yta att krypa på! Perfekt!!

Lillfis har varit på 1års kontroll på BVC idag och han blev välgodkänd :o) Han är och snuddar på 11kg strecket, 79cm lång. Min lilla bebis är inte så liten längre, han är en stor kille!

Naturligtvis hade vi tid precis i eftermiddagsvilan, så putte sover lite nu i sin säng, medan Evelyn käkar mellis. Själv tog jag en proteinshake, så god -kan varmt rekommenderas! Känns som ett nyttigt alternativ också.

Eftermiddagen/kvällen bjussar på ett styrketräningspass för min del. Dagens middag kommer nog inte höjas till skyarna som någon ny smakupplevelse för smaklökarna, men ack så gott en vardag, korvstroganoff och ris tillsammans med en trevlig sallad. Lite planering för sista delen av veckan, sen sova tidigt är nog melodin. Just nu känns det som en väldigt bra idé iaf! Kram på er!

Nytt jobb

Det har hänt mycket hos oss de senaste månaderna -det vet ni ju redan. Mitt nuvarande arbete passar numera inte in i vår nya vardag, där tider och rutiner är A och O för att det ska gå ihop. Jag har fått en heltidstjänst Birgittagården i Rimbo. Det innebär dagtid till största delen, en helg på sex veckor och någon enstaka kväll (till 19:00). Det är halva resvägen och halva restiden, så det känns bra. Jag tycker det är trist att lämna mina fina arbetskollegor på 4:an i Norrtälje, men det är bara att inse sina begränsningar och att familjen har andra behov just nu. Som förälder förändras planerna och allt som gynnar familjen sätts i det främsta rummet.

Så, den 15 oktober, börjar jag mitt nya jobb! Det ska bli spännande och känns både pirrigt och skojigt. Det är något nytt och det ska bli intressant att se hur det blir.

På torsdag ska jag och Alvino iväg till 4:an för att fika med kollegorna. Imorgon vankas ettårskontroll, lite i förtid. Sen har nästan den här veckan också gått, man undrar dagligen vart 17 tiden faktiskt tar vägen..

Om en stund kommer maken min hem, då vankas det middag: Pernillas laxgryta -mycket gott, kan varmt rekommenderas! Lite fix i Alvins rum till kvällen, följt av styrketräningspass för moi. Happy day!

Ordning är bara en organiserad form av kaos

Kaos är vad det känns som om man har haft inom sig de senaste månaderna. Den 7 maj vändes våra liv upp och ner och vi tvingades till en enorm livsstillsförändring i och med Evelyns diabetesdiagnos. Så här ett par månader senare inser man hur stark man varit själv, tillsammans och med familjen. Det tar hårt på alla när något sådant händer och det är bara att finna sig i att det numera inte "bara" är att göra saker som man behagar. Om man som småbarnsförälder har tider att passa, aktiviteter att infinna sig på, jobb att sköta, mat att laga, hus att städa, tvätt att tvätta -listan är enorm, så har det blivit sju resor mer att tänka på. Vardagen börjar återigen smyga sig in i våra liv, det känns skönt, för numera innebär vardag i vår familj sturktur på mattider, genomtänkt veckohandling, dagis och jobb.

Vi längtar något enormt efter en semester. Visst vi har varit ganska mycket lediga i sommar, men stor del av tiden har gått åt till sjukhusbesök, möten med försäkringskassan, banken, försäkringsbolag och gud vet vad. Vi hade en helt underbar vecka där vi var på Kattskär i ett par dagar, vidare till Värnamo för att hälsa på Tobbe, såg High Chaparall och avslutade med Göteborg och två fantastiska dagar på Liseberg. Det lever vi länge på! Men, vi önskar oss iväg till varmare breddgrader, salta bad, god mat, goda drinkar och solnedgångar i havet. Det kommer, tids nog. Men nu är det som sagt bara vardag, underbart!

Barnen är jätteduktiga med allt som rör dessa nya rutiner. Sedan en vecka tillbaka går Evelyn själv på dagis mellan 9-14. Gissa om det är härligt för oss alla!? Alvin och jag får lite egen mystid och Rickard jobbar. I mitten av oktober kommer jag att börja jobba på mitt nya jobb. Jag har fått en tjänst på Birgittagården i Rimbo som sjuksköterska. Det känns så bra! Kortare restid, kortare sträcka att resa och vi kommer kunna lämna barnen på dagis varannan morgon. Nu behöver jag mao inte åka hemifrån 05:50 för att hinna fram till jobbet i tid. Rickard kommer att vara pappaledig med Alvin till årsskiftet, sen hoppas vi att fisen kan börja på dagis.

Mitt i allt har jag, hör och häpna, kommit igång med träningen! Styrketräningspass måndag och tisdag, idag är min "ta det lugnt dag", så Alvin och jag tog en promenad på förmiddagen i höstsolen. Vi får se vad som passar in imorgon eftersom vi är på resande fot, jag börjar fatta hur man måste tänka -det tog bara 28år(!). Kosten börjar också funka riktigt bra, det är så synd att jag är ett sånt gottemonster. Men man kan ju alltid bättra sig!

Imorgon bär det av mot Forssjö för en hel helg med mormor! Rickard åker på fisketur med min pappa och Tobbe. Så nu kör vi en kväll med lite packning, badande, Robinsson kl.20 och ett glas rött för att fira in vår lillsemesterweekend!