3års kalas + uppspårat paket

Här går dagarna fort vill jag lova. Redan vid lunchtid idag var jag helt färdig att gå och lägga mig för natten. Helt otroligt vad trött man kan vara. Jag och Evelyn tog en tur i Märsta centrum och började med en tur till leksaksaffären och sedan centrumkiosken för att hämta ut lite nya mammakläder till moi. Detta följdes tätt av matinköp på willys, ÖB, Lidl och coop. 28 grader varmt i skuggan, jag var som en blöt fläck när vi kom tillbaka hem, men vad gjorde väl det?

Vi tog en snabblunch på stående fot, lite nya kläder och så iväg till Victor som har fyllt 3år. Barnkalas med fingerfärger, poolbus och klätterställning i kombo med fruktsallad och en påse godis så var barnens dag gjord. Vi hade mycket trevligt och blev kvar tills långt in på kvällen. Det hela avslutades med varsin pizza på altanen.

Jag är nu helt slut -på riktigt. Stefan undrade om jag inte ska ta och skaffa ett par kryckor för att få lite stöd när jag går. Jag funderar på det faktiskt. Min foglossning är så besvärlig att jag har svårt att stödja på mina ben. Kryckkäpp eller rollator, pest eller kolera -det är bara att välja.

Efter att i en veckas tid ha kastat besvärjelser över postverket, verkar de ha fått till detta med paketleverans. Efter att i tisdags (förra veckan) ha fått min avi och därmed varit på coop tre dagar på raken, tog mitt tålamod slut och jag ringde postens logistik. Efter något dygns efterforskning kom de fram till att mitt svindyra paket hade hamnat på kvantum i Upplands Väsby. Tjoho, vad roligt då! Jag pratade med väsby och paketet fanns där, skönt tyckte jag som då visste var eländet befann sig. När jag så sedan kom dit för att hämta det, har de ljuva små nissarna skickat tillbaka paketet till sorteringen i Stockholm pga. felsortering (fel utlämningsställe) -detta trots att jag blivit lovad att det skulle vara kvar. Att man bara orkar hålla på.. Sagt och gjort, så nu har det återigen varit i Stockholm och sorterats för att nu befinna sig på coop. Hoppas jag. Imorgonbitti är det jag som åker till coop och hämtar hem det. En lärdom: tro inte att man får någon ny avi där leveransen står med, det är tydligen upp till mottagaren att ständigt springa in på postens hemsida för att kontrollera vart paketet finns.

Lite semester i semestern

Nu är vi i Forssjö hos mina föräldrar. Det är så skönt att bryta vardagen lite med skön avkoppling. Uppdatering om helgen kommer. Idag åker vi till Sagostigen utanför Malmköping. En hel dag fylld med sagoslott, karuseller och bus för vår lilla skrutta. Kvällen bjuder sedan på härlig grillning på altanen i gott sällskap. Ska se om det är någon som jag kan klå i Alfapet sedan. Ha en bra dag!

Ny design

Få se hur den här designen på bloggen går hem?! Någon som har en åsikt? Jag vet att det är en hel del som läser det jag skriver, men det är förvånansvärt tomt på kommentarer. Till alla er som inte bloggar kan jag bara säga att kommentarer uppmuntrar en till att fortsätta skriva och hålla andra långt ifrån oss uppdaterade om vad som händer i vår familj. Man blir så glad när någon bara lämnar ett avtryck i listan.

Idag har vi fortsatt arbetardag här hemma. Vinden är numera färdig. Murstocken är färdigputsad, all el på vinden är dragen och det är nyisolerat. Plus en hel massa andra saker som jag inte ser eftersom jag inte kan ta mig dit upp. Jag tror inte ens att jag går igenom vindsluckan på taket om jag ska vara ärlig.

Igår kväll drog vi om elen mellan entréplan och övervåningen. En hästgöra som tog sin tid, men det är så skönt när det är klart. Idag fortsätter vi på samma stråk med elen på övervåningen, i hallen blir det. Jag längtar tills allt är klart och vi kan börja sätta upp spånskivorna på väggarna igen och klä in dem med gips.

Nu blir det först en tur till tippen för att slänga mera skräp -något vi tycks ha i överflöd. Sen ska vi förbi ÖB för att leta efter ett metspö till Evelyn, vi åker nämligen till landet imorgon och hon har pratat om ett metspö i tre veckors tid nu. Så nu hoppas vi på lite god fiskelycka och fint väder när vi beger oss ner till Sörmlandsskogarna för välbehövlig avkoppling.


Hemmafix

Kvavt och varmt. Det är inte särskilt skönt ute. En plåga faktiskt att vistas utomhus. Värme i kombo med sköna vindar och hög, klar luft -kan det vara så svårt att greja?!

Rickard håller fortfarande på och storjobbar på vinden. Putsning av murstocken står på dagens schema. Själv har jag faktiskt renasat hela rabatten framför huset (!)

Vi behöver tydligen mera murbruk, så lite snabblunch och sedan iväg till Bauhaus i Uppsala för att skaffa ett par säckar till. Jag längtar till kvällen när luften blir svalare och det är en fröjd att vara ute. Lite god svalkande dricka på altanen tillsammans med bästa familjen.

Spännande paket

Vi har varit ute i två små ärenden i dagens hetta. 30 grader strålande sol utan svalkande vindar, är inte riktigt det väder man önskar sig som höggravid. Fy tusan, jag tror jag smälter bort! Dock är det fortfarande svala grader inomhus, härligt!!

Vi var till Pressbyrån och hämtade ut ett paket från Polkadot design. En mössa, pyjamas och påslakanset till bebisen. Superfina!!

Sen åkte vi till Valsta, där är vi ju inte ofta om man säger så. Så något ovant och oigenkännande tog oss genom Valsta centrum och hittade apoteket (apoteksgruppen). Där hämtade vi ut en Baby to be box. En gratisbox som alla gravida får hämta ut. Den innehöll två tidningar från Föräldrar & barn, V6 tuggummi till mammi, amningskupor, en nappflaska och fyra provapå produkter från Seba med.

  


I lördags när jag fyllde år fick jag dessa underbara liljor av min man. Nu har de slagit ut, titta & njut! Det gör jag. Tyvärr kan dofter ej överföras, men tro mig, hela köket doftar av liljor!


Sandlådemys & grillkväll

Under eftermiddagen har vi varit ute på tomten och fixat. Evelyn har gjort kaffe och bakat sandkakor i sandlådan hela kvällen. Rickard har klippt gräset och jag har gjort middag. Grillat med sallad och potatissallad.
Smaskens en vanlig onsdag!

  

  


Babytävling



" Jag tävlar om ett daypack från
IN THE POCKET BABY hos WWW.JENNYN.SE

Två personer blir lyckliga vinnare av en varsin uppsättning!

Var med och tävla HÄR du också! "


Jordgubbskalas

Mycket jordgubbar har det blivit den här helgen. Dels i lördags när jag fyllde år i form av en fluffig marängtårta med lättvisad grädde och jordgubbar. Igår var jag till Ulva kvarn utanför Uppsala tillsammans med Evelyn, mormor och morbror. Vi plockade på oss 5 kg färska jordgubbar som doftade fantastiskt gott. Så igår kväll stod jag och kokade sylt på ca 6 liter, nu har vi smarrig pannkakssylt hela hösten och vintern som kommer.

Just nu står i vår ugn en enorm pajform från Gerbera (formen fick jag i present av min familj) med knäckig jordgubbspaj. Vi får se om den smakar lika gott som jag tror den kommer göra. Nu väntar vi bara på att pajen ska bli klar så ska vi åka till Willys och handla den obligatoriska vaniljglassen som hör till.

  


*I'd like to teach the world to sing -in perfect harmony*

Underbara semestermorgon! Inte sovmorgon, utan upp till halvåtta för inväntan av sotarmurre. Vi hade tänkt oss en frukost på altanen för det var så skön luft ute, men attans heller -det började regna. Inte för att det höll i sig så lång tid, men tro mig, här behöver det åska lite iaf.

Sotaren har varit här nu och Rickard är åter på taket och mäter, vi ska iväg till Bauhaus och byta ventilationsrör för att sedan kunne installera nytt i huset. Det blir även en tur till Ikea, dels lite lunch och kanske något att investera i. Det beror på vad som finns.

Imorgon fyller jag år, inget man riktigt orkar engagera sig i. Familjen är välkommen på lite middag, men inget större kalas. Det får bli om en vecka, när Evelyn fyller. Just nu slåss de små grå om vilken mat vi ska sno ihop till imorgon kväll. Det där med att önska sig saker är bra svårt hörrni. Vill man något så köper man det ju själv. Men på önskelistan (efter mycket tankemöda ;o) ) står:


Min önskelista

- Bidrag till en cykel

- Glassmaskin

- Porslin från Rice ~allt från sopptallrikar, uppläggningsfat etc. Kolla in länken för mer info!
  http://www.broarne.se/butik/shop/rice-italienskt-porslin/c_52.html

- Tvättmedelsburkar i emalj 'Color' & 'White'
  http://countrystyle.se/sasong/

Sen är det ju ingen hemlighet att jag gillar gamla retroprylar. Så varför inte överraska med något från Kockum t.ex. tvättfat, kannor, kastruller. Gammalt är nytt numer och det används med lycka i vårat hem!'