Jobbardag

Klockan är inte ens 06, så jag tänkte att jag hinner slänga in ett litet inlägg innan jag åker till jobbet. Jag ska gå som 4:e sköterska idag tillsammans med underbara Maggan. Det blir kanon det!! Idag är en trött dag, jag hade svårt att komma ur sängen, trots att jag lade mig tidigt igår kväll. Kan vara skönt att inte gå på en sida då, utan bara göra punktinsatser och skriva in nya patienter.


Imorgon är det vägning hos viktväktarna och ärligt talat har nog inte senaste veckorna gått så bra. Det är synd, för det är som om midsommarhelgen unnade jag mig sommarmat och sen faller allt lite eftersom i och med det. Men det får bli nya friska tag, min nya vecka börjar på onsdag, så jag har idag och imorgon på mig att styra upp senaste veckan iaf. Jag har nog tappat lite i vikt, men inget revolutionerande.

På torsdag fyller jag 25år! Hurra! Vad fort tiden går. Tänkte mig att jag skulle bjuda på tårta på jobbet (eftersom jag jobbar när jag fyller, eller jag jobbar alltid -det har inte slagit fel att varje år har jag jobbat på min födelsedag).


Nu ska jag borsta gaddarna och sen ska jag & Alfan åka till Norrtälje.

Badbrud

Igår hade jag ledig dag. Jag började dagen med ett par huvudvärkstabletter och ännu mer sova, men det gick över sen en stund fram på dagen, så det var ju skönt. Vi tog ut Evelyns badbalja igår, så hon ick bada på gräsmattan. Det var riktigt uppskattat kan jag tala om! Hon klev i och ur baljan hela tiden. Detta varvades med en himla massa spring med lära-gå vagnen. Efter det blev hon så trött, så det blev en extra middagslur på eftermiddagen.

Vi avslutade vår kväll med att grilla fläskkarré, till detta hade vi färskpotatis, fetaost- & avocadosallad och paprika/chilisås. Vi såg även filmen som gick på TV under kvällen, Four feathers. Jag har sett den förut, vet inte om jag tycker att den är så bra, men det var ju nåt att kika på en stund iaf.

Här bjussar jag på vår lilla badbrud!
  

  

Bilder från midsommarhelgen

     

     

     

     

     

Glad midsommar!

Nu är äntligen fredagen här och det innebär att jag har jobbat mitt pass, gått av och är ledig hela kvällen, lördag och söndag! Så himla underbart skönt. Går inte att beskriva med ord. Det är tre veckor sedan jag var ledig två dagar på raken. Helt otroligt. Det är tufft att jobba heltid som syrra, man gör inte annat än jobba.

Nu -si så där 2 snapsar och en starköl senare, så känns livet som om det har kommit på rätt köl igen. Lagom avslappnad efter midsommarmiddagen, väntandes på en jordgubbsmarängtårta, så tycker jag att livet är kalas. Vår älskling kryper runt och gör allt för att roa oss och hittar på bus hela tiden.

Jag bjussar på bilder under helgen!
Ha en riktigt trevlig midsommar!



Ny dag

Dags att åka och jobba igen. Klockan är snart 06:00 vilket innebär att Alfan ska igång och vi ska åka till Norrtälje. Jag kom hem rätt sent igår, fick jobba över lite. I kväll kommer mina föräldrar och min bror hem till oss för att fira midsommar. Ska bli supertrevligt! Det är över 4 veckor sedan vi sågs. Tiden går verkligen fort.

Skulle bara önska alla en trevlig dag, nu åker jag!!

Utflykt

Dagen började med en tripp till Norrtälje för min numera veckoliga vägning. Jag har gått ner 0,7kg sedan förra veckan. Inte kanon, men helt okej, all framgång är framgång! -2,3kg på två veckor. Det känns bra faktiskt, bättre än vad jag trodde det skulle göra att vara med i viktväktarna.

Jag shoppade några nya plagg till vår älskling. En jeanskjol, en sommarbody, en solhatt, en sjal, halklapp och en pikétröja. Supersöta!! Innan vi åkte vidare blev det en fika på Café Landkrabban där Evelyn åt lunch.

  

Vi åkte sen till Stockholm och hälsade på Kalle och Cilla. De ska snart få en ny liten kotte till familjen, vi är så nyfikna på att träffa den lille! Vi blev bjudna på grillat, färsk potatis, sallad och jordgubbar till efterrätt. Evelyn skötte sig exemplariskt -underbara unge!

  

     

Kvällen avslutade vi med att veckohandla mat på Ica Maxi på Arlandastad. Alltid skönt att passa på att handla när det inte är så mycket folk. Min vagn bestod av allt från gräslök, dill, palsternacka och färsk potatis till stillahavsflundra, kyckling och mango sorbet. Vi har köpte en ny tallrik med bestick från Babybjörn, så nu äter Evelyn själv -eller försöker iaf. Det slutade med att hon vända tallriken upp och ned över sig själv... Bättre lycka nästa gång!


Dags för att avsluta kvällen nu, vilket görs i soffan framför TVn med mannen i mitt liv.

Söndagmorgon

Klockan är bara 05:37, jag är klar för att åka till jobbet. Jag har precis ätit min frukost med hallon/melon yoghurt, två hårdbrödmackor med mjukost & paprika, ett glas vatten och en kopp kaffé med mjölk. Jag längtar till tisdag måste jag säga, det motiverar en något grymt att få åka till någon annan och väga sig. Hoppas på att ha tappat ett kilo till iaf sedan förra veckan, får se vad det blir för resultat.

Jag har packat mina väskor, så nu sitter jag faktiskt mest och väntar på att klockan ska ticka framåt. Ska bara kolla banken och pussa Rickard & Evelyn hejdå, så åker jag sen.

Hoppas att alla får en mysig söndag!

Gnissel

Jag vet inte om jag har berättat att Evelyn har fått en till tand. Sin första i överkäken, den kom för en vecka sen. Det är alldeles bedrövligt för hon har kommit på att hon kan gnissla tänder. Det bara ryser i hela kroppen när hon börjar. Det blir till att säga till henne varje gång så att hon inte lägger sig till med några olater.

Än har vi inte bestämt vad min lediga dag ska innehålla, men förmodligen blir det en del hemmafix. Vi måste kanske ta hem båten från varvet, så vi får se om det blir en tripp in till stan för att hämta hem den. Vi måste även hämta jord till vårat trädgårdsland, det har vi inte gjort än. Vi har inte hittat nåt ställe att handla på, får se om lyckan lyser på den delen idag.

Hoppas alla får en trevlig dag!

11 månader

Idag är det den 11 juni, vilket innebär att Evelyn blir 11 månader. Det har tyvärr inte blivit något speciellt firande idag. De var i Stockholm när jag kom hem och middagen bestod av hämtmat faktiskt. Varken jag eller Rickard var särskilt sugen på att laga mat ikväll. Evelyn har varit i sitt esse hela kvällen. Överallt och ingenstans, plockar med allt och vill vara med vart man än går.

Trots att det inte blev något speciellt firande har vi överöst henne med pussar och kramar. Igår åt vi jordgubbar med glass, det tyckte hon verkligen om!!

Imorgon är en ledig dag. Ljuva, lediga fredag! Jag är så fascinerad av att man lever för dessa lediga dagar. Förut var jag så glad för de dagar jag fick jobba, men då var jag inte heller förälder. Nu njuter jag av varje ledig sekund tillsammans med min underbara familj.

Äntligen minus

Som jag har väntat, men äntligen kom det ett minus på vågen, -1,6kg sedan förra tisdagen. Jag är otroligt nöjd!! Kan inte annat än gratulera mig själv till väl genomförd vecka! Jag ska försöka laga mer av de recept man får med för att kunna äta två riktiga mål mat om dagen. Ibland räcker det inte till om man gör eget.

Jag har investerat i viktväktarnas sommarpaket. Deras egna produkter alltså, detta kostade 40kr. Jag köpte även en påse av deras snacks (till totalsumman av 50kr) och fick då på köpet  coffee cream -en typ av chokladgodis. Jag äter varken godis eller snacks och har inte gjort det på väldigt, väldigt länge, men nu är det snart midsommar och lite storhelg så då tänkte jag unna mig något och då tyckte jag detta kunde passa bra.

              

Rickard är på föräldramöte inför dagis. Evelyn ska ju börja sin inskolning i augusti. Så nu är snuttan och jag hemma, vi ska börja med middagen nu så att den är klar när min älskling kommer hem. Jag har förresten klippt gräsmattan nu på eftermiddagen. Det var så tungt. Efter att halva gräsmattan blivit uppriven så är det inte längre fråga om någon timmes jobb, det tar halva dagen ju.

Idag på förmiddagen var vi en sväng till Norrtälje -eftersom jag vägde mig. Rickard och Evelyn shoppade lite under tiden. Jag passade på att shoppa ett par nya sommarbyxor (i min gamla storlek -halleluja) och en sommarblus. Vi åt lunch på Gröna rum och avslutade dagstrippen med en sväng till familjebanken i Rimbo. Vi öppnade ett nytt konto åt Evelyn och satte in alla slantar från spargrisen. Nu får vi mata grisarna på nytt då deras magar är tomma!

Bio by night

Nu är vi hos farmor och Yngve. Det ösregnar ute och vad passar väl bättre än att avlägga ett besök på biosalongen? Vi har precis reserverat platser på Filmstaden i Vällingby, vi ska se Änglar och demoner. Den har vi velat se ända sedan vi såg DaVinci koden. Dyrt som sören är det, men det är det värt när man får krypa undan från verkligheten en stund. Det passade så bra, för då har vi barnvakten klar redan. Evelyn får vara hos farmor och vovarna, medan vi tittar på bio. Hoppas den är bra!

Innan vi åker ska vi äta middag, stek skulle det visst bli. Evelyn leker med sin nya leksak, en hammare och klossar från Micki. Mycket populär leksak! Den är från 1år så den passar henne bra.


Statsbesök

Idag går bilen in till stan. Vi ska shoppa gräsfrö. Lite annat också, så det blir nog en heldag. Som sagt vi har ju fått nya fruktträd i trädgården och vid närmare inspektion så var det en hel del som behövde göras. Det var bubbligt i gräsmattan till tusen, grästuvor låg upp och ner och en massa sten som skulle förstöra gräsklipparen om man körde över dem. Så igår var jag och Rickard ute på dagen och krattade och rensade bort allt. Det tog sin lilla tid, men det blev så mycket bättre. Det är ju bara att inse, även om det växer igen så måste det vara lite jämt, annars kommer det inte gå att klippa gräsmattan.

Jag ska ta och gå ut en sväng nu i regnet innan vi åker. Jag köpte smultronplantor i förrgår som jag ska sätta ner i jorden. Bäst att sätta igång innan bilen åker.

I tisdags var jag på viktväktarna i Norrtälje. Vägde in mig och fick en massa material. Gårdagen gick bra, dagen har börjat bra, så nu hoppas jag att det håller i sig. Jag tycker inte att jag gör något annat än jag gör i vanliga fall, så förhoppningsvis händer det grejer nu när man räknar och håller koll på det hela.

Två lediga dagar

...från jobbet. Det är välbehövligt kan jag tala om. Igår var det hemskt mycket att göra. Jag hade fyra patienter som jag skulle skicka hem, varav jag knappt haft någon hemgång under min inskolning. Det blev bara till att göra så gott jag kunde. Det är ju inte bara att skicka hem dem, utan alla skulle ha kontakt med hemtjänst, distriktsköterska och uppföljning och ni vet allt. Det var även en massa konsultationer som det skulle ringas om och prover högt och lågt.

Mitt i hela (mitt) kaos skulle jag också hålla i min allra första vårdplanering. Jag kände mig så stressad. Jag har haft oturen att endast varit med på en under hela studietiden, så gissa hur det kändes?! Jag fick med mig vår fjärde sjuksköterska som igår var Frida, bara för att jag uttryckligen talat om för min chef att jag gärna ville ha någon med. Egentligen var tanken att jag skulle få sitta med på en vårdplanering när någon annan hade en så att jag skulle få se upplägget. Men det blev till att hålla en själv andra dagen jag gick själv. Jag fick kanonbra hjälp av Frida och hon var en riktig klippa för mig, tack snälla! Men det sköna är att till sist redde allt ut sig. Jag fick superbra hjälp från vår underbara samordnare Anna, och mina undersköterskor Mia och Emma var verkligen kanon. Ni är alla guld värda!

Jag hade såna spänningar från axlar och nacke från igår, så först nu sitter jag och äter frukost. Jag vaknade med en hemsk huvudvärk. Så trist! Allt jag vill när jag är ledig är ju att spendera tid med min familj och den kvalitetstiden blir ju bra mycket kortare om man är sängliggandes ett par timmar. Men nu efter ett par Alvedon och ett par timmars extra sömn är den som bortblåst. Frukosten har nog haft sitt lilla med i spelet också.

Jag har precis lagt Evelyn för lite eftermiddags lur. Rickard är ute och joggar lite. Jag uppdaterar mig i bloggvärlden. Jag ska ta mig ut och fixa lite i trädgården tänkte jag. Ska bara få undan all disk först. Det har hänt grejer i vår trädgård. För några dagar sen när jag kom hem från jobbet stod det två nya fruktträd planterade och klara. Ett äppelträd och ett plommonträd. Där de står, stod förut två gamla stubbar som nu alltså är puts väck. Vi har haft en gammal flaggstång ståendes på gräsmattan också -fast utan stång, så endast järnpinnen var kvar. Den är också borta, så det här blir nog kanon när gräset får ta sig.



Hoppas att ni alla har en bra onsdag, det ska vi ha i alla fall!!

Mors dag

Lördagen spenderade jag på jobbet, min sista inskolningsdag. Det var första helgen jag gick och då är det ju lite annorlunda, eftersom man inte har samma personalbemanning som på vardagar. Jag hade väldigt mycket antibiotika till mina patienter som jag då fick fixa med själv, i vanliga fall på dagarna gör ju en annan sköterska det. Så det tog tid. Det var mycket som inte var som jag var van vid sen tidigare, så det kändes så där. Det gjorde kanske inte så mycket, men eftersom det var min sista inskolningsdag så hade jag ju velat att det hela kändes tipp topp. Men jag får helt enkelt göra så gott jag kan, läsa på när man är hemma om olika saker, ta det lugnt och fråga andra.

På lördag eftermiddag kom Anna, Stefan och Felicia. Vi åt grillad gös och det var verkligen himmelskt gott -jag som inte brukar gilla fisk. Men Anna gjorde det supersmarrigt, det får vi göra fler gånger!! Under kvällen blev det en massa bus med våra babysar, gott dricka och det hela avslutades med ett parti yatzy som Anna tog hem segern i. De stannade kvar till igår morse, lite frukost på altanen blev det innan de åkte hem.

Igår firade jag min första Mors dag. Jag fick röda rosor och ett gulligt kort av min lilla fis. Sen ett par blommor som livnär sig på flugor, behövs här kan jag tala om. Helt otroligt vad mycket flugor här är. Vi hade en mysdag igår som vi avslutade med att grilla revbensspjäll och sitta på altanen och gotta oss. Rickard hade hyrt film Quantum of Solace, men jag orkade inte se färdigt hela -somnade i soffan.

När jag var ensam en stund på dagen igår unnade jag mig en Ice coffee tillsammans med
Bottans underbara bärkaka och lite läsning i Luftslottet som sprängdes.


Här är lite bilder från vår underbara helg!