Redo för julstök

Om en stund är vi klara för att åka till Willys och handla de sista grejorna till vårat julstök idag med Anna oc Felicia. Igår köpte vi ett pepparkakshus, dekorationer och lite annat smått och gott. Nu blir det mer av typen grädde, socker och vanilj. Bara en massa nyttigheter alltså!

Nu ligger morgonkaffet i magen tillsammans med frukosten, nu blir det en snabbdusch och sedan iväg till våra finfina vänner. Härliga morgon!!


Tröttmössa

Om man kunde sitta fast i en blandning av hubba-bubba och seg smörkola så har jag hamnat där. Jag är kroniskt trött känns det som. Inget får en riktigt pigg. Men vad kan man göra? Rutiner och komma upp på morgonen, gå och lägga sig tidigt samt äta riktiga måltider på vettiga tider brukar kunna hjälpa lite.

Evelyn är krasslig, hostig, hes och får feber på kvällarna. Vi har klarat oss rätt bra ändå den här hösten.

Nu kom Rickard hem från jourjobb, så nu ska här vankas korv och makaroner -vad gör man inte för att lilltrollet ska bli nöjd och vara lite piggare ;o)


Långledig i 5 dagar!

Två av dagarna den här veckan har jag legat däckad. I onsdags blev jag människa igen framåt tretiden på eftermiddagen efter att ha jobbat ett extra långt pass i tisdags. Igår var jag sjukskriven från jobbet pga. migrän. Så tråkigt, man kan verkligen inte göra någonting när det blir så. Som jag sa till mina arbetskamrater i veckan, det är som att vara riktigt bakis utan att ha fått nöjet att ens ta ett glas vin. Men, men det är övergående, hoppas bara det håller sig borta ett tag nu. Det tar ett par dagar att komma in i gängorna igen.

Nu jobbar jag inte förrän på torsdag, det känns verkligen helt underbart eftersom vi har väldigt mycket att göra på  jobbet (och har så haft ett tag). Man måste ladda om batterierna ibland för att orka köra igen. Så nu har jag 5 dagars ledighet framför mig, det är obeskrivligt härligt.

Nu håller Rickard på med bilen, det kommer en spekulant och ska provköra om en stund. Vi håller tummarna för att den kanske kan bli såld!!

Eftermiddagen bjussar på en tur till Bromma, vi ska införskaffa gipsskivor. På programmet ligger också att beställa golvet till övervåningen, tapeten till Evelyns rum och ev. en väggtext. Jag ska försöka ta mig i kragen när jag orkar och målartvätta stora badrummet. Det är så mycket träkänsla, så innan vi gör om badrummet får det ljusas upp med lite vit färg.

Måste även börja planera lite mer inför julen. Såsom julgodis, pepparkakshus och annat snarr. Vi måste göra den obligatoriska smörkolan och bygga upp nissarnas hus! ;o)


Ett litet smakprov

Vi har fått de underbara fotona från vår bröllopsfotograf Andreas Sander. Här kommer ett litet smakprov!




Paus

Det har varit en rejäl paus ifrån bloggandet. Det har hänt otroligt mycket under hela hösten, så bloggen har fått stå tillbaka. När jag bloggade sist var i slutet av augusti, det första som hände den 1 september var att vi flyttade in i vårt efterlängtade hus på Ekillavägen 22 i Märsta. Numera är vi alltså bosatta i Sigtuna kommun och i ett trivsamt villakvarter. Det är helt fantastiskt underbart att ha fått det större och framförallt att bo mer centralt.

Vi hade dubbla boenden i ungefär en månads tid. Dvs. vi lämnade det lilla torpet i Knutby i slutet av september. Vi fick inte dagisplats förräns 27/9 så vi har bott i huset i Märsta, åkt med Evelyn till dagis i Knutby, sen har jag åkt till jobbet i Norrtälje. Vi har övernattat i torpet för att sedan åka tillbaka hem till huset när jag har haft lediga dagar. Det var en pärs vill jag lova, men allt går och nu har vi kommit förbi den delen.

Inskolningen på dagis har gått bra, jag var med Evelyn tre dagar, sen har allt tuffat på i sakta mak. Hon gillar verkligen att vara tillsammans med andra barn och leka & pyssla.

Sen i slutet av juli/ mitten av augusti har vi planerat vårat bröllop. Så den 30 oktober gifte vi oss i Sundby kyrka utanför Eskilstuna. Bröllopsmiddagen hölls på Sundbyholms slott och vi bjöd våra gäster på en slottsweekend -allt var mycket uppskattat och vi kunde inte ha fått en mer perfekt dag. Tack till alla som var med och förgyllde vårt bröllop! Vi är numera familjen Sköld.

Renovering av huset påbörjade vi så snart vi hann och det som ligger först i kön är Evelyns rum. Vi har rivit ner allt i princip, tilläggsisolerat, satt upp fler balkar, dragit om all el, satt dit nya spånskivor. Nu är det gipset på tur. Golvet ska rivas upp, väggarna målas och tapeter beställas. Det är mycket och det tar alltid längre tid än vad man tror, men det är så roligt att se hennes rum växa fram.

Vi tar de roligaste bitarna, hela hösten har inte varit kul men stora delar av den. Det har snurrat för runt i hjulet, men nu försöker vi hinna stanna upp och komma in i vardagens rutiner. Bilder och annat kommer så småningom. Det här var en kort update!