Näst sista

Imorgon går jag in på min näst sista vecka som student. Det känns så fantastiskt skönt, så ni anar inte! På måndag nästa vecka har jag min slutbedömning (håll tummar och stortår för att det går bra för mig då). Jag har en jättebra handledare som ger mig handledning på det sätt man behöver som nästan färdig. Jag trivs väldigt bra på Storängsgården. Det enda som faktiskt känns bedrövande är att behöva åka 6,5 mil enkel resa dit. Jag har ju varken lön eller CSN (dvs. nada m.a.o.), så vi hankar oss fram nu. Så här lite pengar har jag aldrig någonsin haft. Jag fattar inte riktigt hur det går runt, men det gör det. Men förstå att det känns surt att betala all denna besin utan att kunna bidra något själv. Så nu längtar jag bara efter att få börja jobba så att jag också drar in lite pennysar till min underbara familj.

Jag vill tala om hur underbar min familj är! Min mamma och pappa ställer verkligen upp för att jag ska kunna göra färdigt min praktik och samtidigt ha Rickard och Evelyn hos mig. Det funkar så bra och veckorna har gått så fort. Jag hade nog aldrig drömt om att det skulle gå så här bra eller så här fort. Ni är alla guld värda!! Det ska ni veta. Jag vill också att svärmor/farmor, Yngve, vovarna, farfar och Eva ska veta att vi saknar er också, massor! Men nu kommer vi snart hem igen och då kommer vi och hälsar på som vanligt igen!


Nästa vecka på fredag (den 8 maj alltså) firar jag min riktiga examen!
Lite fest och så för familj och vänner -de som vill får mycket gärna komma!

Nu åker vi hem!

Om någon timma så bär det av hemåt igen. Det ska bli så skönt att komma hem och titta till huset, se alla vårblommor komma upp och bara njuta av lugna hemmadagar ute i solen. Behöver jag säga att vi alla fyra kommer tycka att det är super att komma hem?! Katten är halvt om halvt odräglig och hoppar runt, så han behöver också komma hem och framför allt -han behöver gå ut!

Sista VFU:n är påbörjad

I måndags började jag min sista VFU på sjuksköterskeprogrammet. Jag är ju i FinspångStorängsgårdens äldreboende. Hittills trivs jag jättebra, det är väldigt lugnt, men det kan man ju inte råda över. Jag har en egen avdelning som jag ska ta hand om under tiden jag är där.

Just nu (när det är så lugnt) riktar jag in mig på att läsa på om mediciner och sjukdomar och hur de påverkar varandra. Farmakokinetiken och dynamiken behöver verkligen uppdateras om jag säger så. Något jag alltid minns är metabolism och cytokrom p450, haha... det är ju nåt att skriva upp!

Nu är jag hos Tobias och får lite kaffe. Rickard och Evelyn har varit här ett par timmar på lunch och eftermiddags matiné. Snart ska vi bege oss hemåt Forssjö. Jag ska promenera lite och plugga. Sen blir det till att packa, för imorgon efter jobbet så åker vi hem till oss igen för första gången på 3 veckor!!! Ska bli så skönt att titta till huset lite och träffa lite vänner. Synd bara att dagarna (antar jag) kommer gå så ruggigt fort att det snart är dags att jobba igen.

Glad Påsk!

Idag kommer farmor och Yngve till Forssjö för att fira påsk med oss. Vi håller på och fixar för fullt redan. Snart blir det en tripp in till stan för att inhandla de sista varorna. Sen ska man göra sig vacker inför eftermiddagen/kvällen.

Hoppas att alla får en trevlig påskafton!

Seminarium

Ja ni, det blev inte mycket av gårdagen på KUA. Vi (med vi menar jag hela studentgruppen som för tillfället befinner sig där) blev enormt påhoppade igår av alla i personalen, en kritik som var helt obefogad och som vi ville visa inte var okej. Så vi gick helt sonika hem -efter att ha diskuterat med vår handledare som förstod oss helt och fullt. Så igår spenderade jag kvällen hemma hos familjen istället.

Jag ägnade kvällen åt att baka lite bullar till seminariet dag, tänkte att det kunde vara trevligt med lite fika! Vår handledare har verkligen varit super och ställt upp hela tiden för oss, hon ska verkligen ha en eloge!!

Idag åker hela familjen till Norrköping. Rickard och Evelyn ska gå och shoppa lite med jag sitter på det avslutande seminariet. Min grupp valde motivation som område att belysa, vi får se hur det går. Jag kommer sakna dem som jag jobbat med på KUA, eftersom man följer endast ett arbetslag så lär man känna varandra ganska bra på så kort tid.

Nu sitter jag och väntar på en tops, jag ska till att måla mascara på ögonfransarna och det behöver jag verkligen en tops till så att det inte blir full krigsmundering. Snart ska jag också se till att mina älsklingar vaknar till och kommer upp, de sover gott än.

Sista dagen på KUA!

Jag sa ju att jag skulle försöka uppdatera mer, men tiden flyger verkligen iväg. Det blir lite hattigt också när man går kväll, dag, kväll, dag, hela tiden. Vissa nätter sover man bara fyra timmar -då jag kommer hem runt elva, och så ska jag upp igen vid kvart i fem på morgonen, så det blir lite svårt. Men nu ska här skrivas och uppdateras!

Idag är min sista kväll på KUA, tiden har gått väldigt fort och jag har trivts mycket bättre än vad jag först trodde jag skulle göra. Det har varit lite knapphändigt med patienter för vi har haft intagningsstopp. Vinterkräksjukan har varit på besök, men nu har vi fått mer att göra sen de släppte på stoppet igår. Det enda som är kvar sen är ett seminarium imorgon, efter det är den första delen av min praktikperiod slut. Då återstår bara 16 dagar VFU på Storängsgården i Finspång (där börjar jag på måndag -annandag påsk alltså).

Vi har det bra här i Forssjö. Rickard och Evelyn är ju ensamma på dagarna eftersom mormor och morfar arbetar dagtid. Så då pysslar de själva. Varannan dag är ju jag hemma på förmiddagarna också eftersom jag börjar jobba först klockan två. Vi går mycket promenader, kommer ut i vårvädret och får en himla massa frisk luft! Evelyn reser sig upp mot allting nu, hon sätter sig själv, men vill helst av allt stå hela tiden. Vår lilla mystjej har blivit så stor!

För att säga något om GI (som jag har frångått lite -eller jag har lagt till kolhydrater med lågt GI), så händer det inte mycket. Jag går regelbundet, äter bra mycket mindre än jag gjorde förut, undviker allt vad godis, chips och kaffebröd heter -you name it! och det händer fortfarande knappt någonting på vågen. Det har stått still sen första veckan när jag började och jag börjar på allvar tappa modet för att gå ner i vikt. Jag mår bättre i det avseendet att jag har mycket mer stabilt blodsocker och jag känner mig aldrig äckligt mätt som jag gjorde förut. Kroppen känns mer välbalanserad. Så det är ju väldigt positivt! Men problemet är att jag inte vill väga 14 kg för mycket hela livet, jag vill bli av med skräpet och jag vill hitta något som funkar! Jag vet att tex viktväktarna fungerar, men med deras koncept går jag ständigt runt och är hungrig eftersom de förespråkar att man får äta fri mängd kolhydrater till måltiderna bl.a. Så vi får se hur detta slutar, tips tas emot med varm hand!!

Nu ska jag se över lite papper som måste skickas iväg till mina lärare, sen börjar det dra ihop sig till att åka och jobba.

4:e dagen

Idag står det ett kvällspass på menyn. Hoppas återigen på en lugn kväll. Familjen har fått förmiddagen tillsammans, så nu får man åka iväg för att genomföra dagsverket. Det går ganska bra tycker jag, jag har kommit in i det lite mer nu. Fortfarande är det mycket som jag behöver uppdatera, men det får jag ta efter hand.

Imorgon börjar jag tidigt, så det blir inte många sovtimmar i natt. Sen är första veckan gjord och det känns sååå bra! Jag längtar verkligen till helgen och lite lugna stunder med familjen.