Fredagkväll

Nu har jag gjort dagens pass. Jag har gått som 4e sköterska idag, vilket innebär att jag har tagit alla intravenösa injektioner och infusioner + alla nya inskrivningar. Det har varit sååå mycket idag, så här mycket brukar det inte vara säger de som jobbat där lång tid. Det var tur att vi var två som gick på samma position idag, för annars hade det nog inte gått runt. Morgonfikat blev 1½ timma försenat för vår del. Så kan det vara ibland. Gissa om det är skönt att vara hemma nu?! Helt underbart och tyst är det också, det är ju nästan bäst av allt. Man blir så trött i huvudet att ha folk omkring sig hela tiden, så det är lugnet självt att få komma hem.

Nu har jag bara ett pass kvar på inskolningen, imorgon dag. Sen ska jag börja gå själv på måndag, hoppas det går bra. Håll tummarna för mig!!

Ikväll blir det grillad fläskkarré med sallad. Prio nummero 1 just nu är att lägga köttet i marinad. På en mycket tätt följande 2a plats kommer ett glas vin. Ska bli så härligt att få sätta sig ute i solen i trädgården och bara njuta av att det är fredag! Ha en bra kväll allihopa!

Godmorgon!

Uppe klockan 05:00 är min nya melodi sen jag började jobba. Två veckor har snart gått och jag kommer in i det mer och mer för varje gång jag åker dit. Igår var det enormt mycket att göra. Avdelningen är (intern) akutmedicin, så det är mycket in- och utskrivningar samt massor att göra på samtliga patienter. Igår hade nästan alla mina patienter insuling och intravenös antibiotika x flera under passet jag var där. När man fortfarande är ny så är det nästan det enda man gör tycker jag, att dela mediciner, blanda och späda. Men jag kommer in i det fort, det känns bra. Känns lite som att vara på infektion nästan när det är så mycket antibiotika.

Nu sitter jag med mitt morgonkaffe hemma och ska strax åka iväg. Har börjat morgonen med en tallrik fiberhavregrynsgröt med rivet äpple på och lite mjölk. Hoppas att jag står mig länge på det! Till frukostfikat vid niotiden har jag en smörgås med lite ost och gurka. Idag tar jag med mig egna thépåsar, kaffet är tyvärr lite trist (automat ni vet). Man blir nog rejält bortskämd när man har gått hemma ett tag och vant sig av med maskinkaffe!

Nej hörni, nu ska jag åka. Dags att börja arbetsdag nummer 2!
Ha en bra dag och underbar fredagkväll!

Snoris

Vår lilla skatt har blivit förkyld. Det var ett tag sen nu, så det är ju inget konstigt att det kommer en vända nu. Hon hostar inte, men snorar som bara den. Men hon är rätt nöjd för det. Det var bara nu på morgonen som det inte var någon hit. Hon var jätteledsen och ville inte alls vara ensam i sin säng, men nu är hon en solstråle igen.

Vi håller nu på att göra oss klara för att fara iväg. Jag ska åka till Stockholm för att lämna Evelyn hos farmor, sen ska jag åka och jobba -börjar halv två. Det blir en rejäl omväg för mig, men hoppas det går bra. Jag blir lite stressad av att behöva passa tider innan jag har kommit in i mitt jobb ordentligt. Jag är så fokuserad just nu, så jag har mestadels jobbet i huvudet hela tiden.

Nu ska jag avsluta min kopp kaffe, sätta på mig ansiktet, packa bilen, ta snuttan och åka iväg.
Ha en kanonbra dag allihopa!

Mammas älskling

Det har varit helt underbart mysigt att få vara hemma med mitt lilla troll idag. Vi har bara myst och lekt hela dagen. När pappa kom hem väntade vi med middagen. Nu sitter han och läser och vi väntar på att det ska bli dags för kvällsfika. Blir väl en mandarin eller två, spännande. Nu ska jag bara låta bilderna tala för sig själva, här är vårt lilla knyte som förgyller varje vaken minut av våra liv och som alltid är med oss i allt vi gör!

  


En massa måsten

Jag har en hel lista på saker jag borde och måste göra idag. Ett högt prio var banken, men Rickard tog bilen med barnstolen i imorse, så vi kommer inte iväg någonstans idag. Vi får försöka ta det nästa vecka. Jag måste skicka iväg några brev, samla ihop alla papper och lägga på lådan. Sen det roligaste av allt -månadens räkningar. Man hoppar jämfota varje gång av glädje när man ska betala dem. Halleluja!

Lillan sover så gott i sin säng. Hon var väldigt trött innan lunchen och somnade efter lite småjollrande i sängen.

Jag har börjat min dag med viktväktarna. Till frukost blev det fiberhavregrynsgröt med ett rivet äpple, lite mjölk och en kopp kaffe. Lunchen åkte ner den med, hade ingen super fantasi -har huvudvärk som skriker åt mig att gå och sova, så nu ska jag ta och göra det. Pappersjobbet får faktiskt vänta lite till.

Kvällsstund i soffan

Nu har jag suttit och slötittat på nätet alldeles för lång tid. Nu blir det en varm kopp grönt thé med tranbär och några skorpor. Ska väl se slutet på 24, de har ju visat serien i evighet tycker jag, men man hänger med! God natt!!


Sicken miss hörni!

Ibland tröttnar jag redigt på mig själv. Under alldeles för lång tid har jag nu haft personkonton i två banker. Swedbank i Katrineholm och Swedbank i Rimbo (som jag nu ska byta helt till). Det tar ju ett tag för allt att komma igång, därför har jag ännu inte hunnit avsluta mina gamla konton än. Men, men, alla slantar går in på kontot i Rimbo (lön, barnbidrag, you name it). Men ack vad svårt det ska vara att minnas det då!

Idag är det som bekant tisdag, det betyder att jag hade bestämt mig för att skriva in mig hos viktväktarna. Detta kostar 250kr om man blir månadsmedlem. Så jag ner på stan efter jobbet, strulade runt bland alla norrtäljebor och fram till automaten, du har endast 116kr tillgänliga på kontot. Blir man lycklig eller blir man lycklig?! Nej, då har jag glömt att jag måste föra över pengar från olika konton för att få tillgång till dem. Jag har nämligen inte aktiverat mitt nya visakort än. Dagens I-landsproblem! Så det fanns inte så mycket alternativ annat än att åka hem.

Så surt, jag hade verkligen laddat hela dagen för att gå dit och så går det hela i stöpet för att jag har glömt en sån liten grej. Nu tänkte jag börja själv imorgon och göra så gott jag kan utefter gammalt material, ganska knapphändigt men det får gå. Sen blir det till att ta mig dit nästa tisdag!

Ledig tid

Nu har jag gått av mitt pass för dagen och är ledig imorgon. Det innebär en himla massa dyr kvalitetstid tillsammans med vår lilla skatt! Så underbart! Det blir sovmorgon för oss, Rickard ska ju upp för att åka på kurs. Vi har haft farmor här som barnvakt nu måndag och tisdag. Guld värt verkligen, det behövs barnvakt emellanåt!

Jag har nu gått in på mina andra vecka på avdelning 4, det går riktigt bra. Jag hoppas att det fortsätter i denna anda, så att jag fixar detta! En megasuper kram till våra vänner Anna och Stefan som är helt underbara och som uppmuntrar mig! Underbara ni!!

Nu blir det lite mys med familjen under kvällen, lite enkel middag, en film kanske.

Underbara helg

Nu har min första arbetsvecka gått, den är avklarad och det har gått bra. Första veckan på ett nytt ställe är aldrig jätterolig, tycker jag. Det är så mycket som saknas, man känner ingen, har ingen koll på rutiner eller var saker finns. Men jag börjar lära mig det nu. Jag hoppas att kommande vecka känns betydligt bättre och att jag klarar även den nya veckan bra.

Evelyn har fått nya "äta själv" bestick, så nu försöker hon lära sig att äta själv!

Mina föräldrar kom på besök i torsdags kväll. Jag träffade dem knappt, men i fredags åt vi middag allihopa och hade kanon trevligt. I går (lördag) åkte vi på en liten utflykt till Ulva kvarn som ligger strax utanför Uppsala. Där blev det en fika och lite strosande i omgivningarna.

     

Idag har vi fått hjälp hemma. Vi har flyttat två rödavinbärsbuskar, en krusbärsbuske, flyttat flera stora tunga stenar, fyllt i en massa gropar med jord och klippt gräsmattan. Under tiden hade vi barnvakt -det går ju inte att jobba så snabbt annars. Mina föräldrar har åkt iväg hemåt, så nu ska vi förbereda oss inför veckan. Rickard ska på kurs måndag till torsdag, Evelyn ska ha barnvakt på dagarna och i nuläget vet jag inte så mycket om hur dagarna ser ut, vi får se hur det blir.

Första dagen på mitt nya jobb

Idag är det dags, nu går premiären av stapeln: Jag börjar jobba! Första dagen på mitt nya liv, för det är ju egentligen det det blir. Får vi se hur det går, hoppas på att det går bra. Halv två börjar jag, ett kvällspass. Det blir bra tror jag, lite lugnare då när man kommer än om man ska rusha iväg på morgonen direkt.

I kombination med ett nytt jobb så ska här läggas om kost ytterligare en gång. Jag har inga större framgångar med GI faktiskt, jag har gått ner tre kilo eller fyra, men mer händer det inte. Jag har blivit av med mitt sötsug, äter aldrig godis (känner mig inte ens sugen på det), inga chips eller liknande, min enda last är kaffebröd, men det kan jag vara utan. Så nu lägger jag återigen mina förhoppningar till viktväktarna. Jag har hållit på lite tidigare och vet att det fungerar, men jag blev så hungrig hela tiden då, men jag ska göra ett nytt försök och hoppas verkligen på att det ger resultat. Imorgon klockan 16:30 i Norrtälje har de medlemsmöte med vägning och hela kittet, så dit tänker jag gå. Jag vill verkligen ha bort mina mammakilon, de bekommer mig!

Nu ska vi förbereda oss inför dagen med en kopp kaffe i soffan framför nyhetsmorgon, det blir nog även lite frukost i soffan tippar jag på. Håll tummarna för mig idag!

Fel låt vann

Om det nu inte står på löpsedlarna idag så tänker ändå jag säga det -fel låt vann! Inte för att det kommer som någon förvåning att jag tyckte låten var skit (jag brukar tycka tvärtom mot sånt där). När han framförde sin låt första gången, satt jag mest och funderade över hur man kunde skicka ett sånt bidrag. Jag hejade på Island och England, men det gick ju inte hem hela vägen. Synd om Malena också, men bra kämpat!!

Ormskräck!

Jag har varit ute och motionerat idag på eftermiddagen. Jag var ju tvungen att inviga mina splitternya gå-stavar, rosa med blommor på! Så jag! Hihi.. De blev kanon, jätteskönt att gå med, så det är nog en form som passar mig. Jag ska lägga till att jag faktiskt saknar vår nya crosstrainer, den är kanon!

Men när jag var ute i skogen (på spåret alltså) så hann jag bara ett par hundra meter innan det låg en snubbig orm i min väg! Jag har sådan obotlig ormskräck så jag saknar ord för det. Jag klarar inte ens av att titta på maskar för de slingrar och ringlar lika mycket. Det kryper i hela kroppen på mig när jag tänker på det. Jag visste inte riktigt hur jag skulle komma förbi den, för nära den ville jag ju verkligen inte gå. Ni kommer skratta, men jag försökte iaf rulla iväg kottar mot den för att den skulle haja och flytta på sig, men icke. Alternativet var att gå förbi eller vända och gå tillbaka. Eftersom jag var på G och skulle motionera segrade min starkare sida, jag tog sats och hoppade förbi den. Jag kollade sedan ett x antal gånger över axeln om jag var förbi den. Under resten av tiden hoppade jag högt åt sidan för både kvistar och prassel. Jag hade ju trott att denna foi skulle bli bättre när jag blev lite äldre, men det blir värre och värre för varje år. *ryser*
Kvällen har börjat bra, middag med en underbar fläskfilégryta, klyft potatis, smörstekt grön sparris, fetaostsallad och ett par glas vin. Vi kommer nog fortsätta med lite kaffe och kanske en efterrätt som vi avnjöt igår (turkisk yoghurt med vanilj, krossade valnötter och honung). Lite senare ska vi bänka oss framför årets version av Eurovison Song Contest. Heja heja Malena!! Vi håller alla tummar och stortår!

Hamncafé Våfflan

Senaste dagarna, för att inte säga veckan, har varit kantade av en massa jobba hemma. Vi har spenderat våra lediga dagar i trädgården eller inomhus fixandes med allt möjligt.

Gårdagen bjöd på en tur till Märsta till att börja med. Jag har efter en massa prövande hittat ett par linser som sitter bra och som jag ser med, så nu har jag beställt nya. Vi åkte till Valsta för att Rickard skulle simträna, men gissa vår förvåning då de hade dragit ur proppen så att där var vattentomt. Vi körde vidare till Sigtuna och tittade på lite hus och bostadsområden. Det finns så mycket fina kvarter där! Vi lunchade på Hamncafé Våfflan, ett mysigt litet ställe bredvid vattnet. Det blev ju ingen smallunch direkt, man får ju skämmas, en BBQ-burgare tog vi -men det var ju gott!! Evelyn fick pastasnäckor med skinka, vilken hon slukade.


  

Vi tänkte hämta grus i grusgropen vid Arlanda (jag har inte skrivit om den för *!*!* gropen i Rimbo vi besökte i veckan, det var det värsta jag varit med om, så där tog vi inget grus). När vi kom fram igår var det stängt, snacka om otur. Vi får försöka nu i dagarna igen.

Dagens väder är inget att hurra över, men än så länge är det uppehåll, vilket förmodligen betyder att vi beger oss ut efter frukosten. Vore skönt att få färdigt i trädgården så gott det går.

10 månader

I måndags firade vi vår lilla skatt som blev hela 10 månader. Kan ni fatta vad fort tiden har gått?! Snart blir hon 1 år, kan knappt tro att jag förra året gick i hettan som var med världens största mage och bara väntade på att bebisen skulle komma.

Vi fixade en hel del hemma i måndags. Vi var ute i trädgården hela dagen. Mossrev gräsmattan, grävde upp stenar och fixade med lite småsaker. Kvällen ägnade vi åt lilla tösen. Det blev grillad entrecote till middag och sen fikade vi princessbakelser (det blev den sorten eftersom hon är vår lilla princessa).


Hon har läst sig så mycket den senaste månaden. Hon kryper för fullt, står mot allt, går utmed bord och pratar så fort hon får chansen. Hon säger ampa och pekar på olika lampor, mamama är en favorit, baba blandas med papa. Hon skrattar åt det mesta, ler så fort man tittar på henne och får hon inte uppmärksamhet blir hon sur. Hon leker gärna med sina leksaker, men blandar hela tiden för annars tröttnar hon.

Igår så fortsatte jag med att mossriva gräsmattan -vilket evighetsprojekt! Vi var tvungna att flytta hjulen på gräsklipparen, för det var så mycket mossa att kniven inte orkade runt om den var för långt ner. Men nu har jag mossrivit hela gräsmattan två gånger på olika nivåer, så nu ser den ut som den ska göra när den är fattig på mossa.

Julita Gård

Vi var på Julita Gård den 2 maj. Jag trodde det var familjedag, men det var tydligen på ett annat ställe i närheten, men det gick bra ändå, det var öppet. Vi köpte en present där till gammel farmor som nyligen fyllt år. Eftersom Pettsson och Findus har sitt lilla hus på Julita, var vi naturligtvis tvungna att hälsa på dem! Ett mysigt litet hus! Nedan ses även stora slottsbyggnaden och delar av andra små hus tillhörande stora gården.

     

        

Fisketur & Valborg

Fortsätter här med lite bilder!

För ett par veckor sedan var vi iväg till Ljusgryten för lite fiske. Morfar fick 3 fiskar, morbror fick 3 fiskar och Rickard fick 1 fisk. Vi åkte med andra ord inte tomhänta hem. Evelyn bäddade vi ner i vagnen för det blåste väldigt kallt.
     

     


Här är från valborgsmässoafton, tyvärr blev brasan inställd då det var för blåsigt, men vi hade trevligt ändå!
  

En ledig hemmahelg på 6 veckor

När KUA var avklarad och jag hade gjort min första VFU vecka i Finspång, fick hela familjen en välförtjänt ledig helg tillsammans. Detta var enda gången vi var hemma på alla de här veckorna.

Här är vi på utflykt till Sigtuna med våra goa vänner Anna, Stefan och deras underbara lilla Felicia. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans. Det blåste lite kallt, men solen värmde otroligt skönt. Våren är på väg! Flickorna hade med sig lite leksaker och vad än den andra hade, skulle de promt ha varandras saker.
           

   

     


Vi tog även lite bilder på vår underbara lilla älskling när vi var hemma
     

Påsken 2009

Påskafton hemma hos mormor & morfar i Forssjö
Här syns Evelyn, farmor, My, påskbuffén, mormor och jag, Evelyn & morbror
        


Påskdagen spenderade vi i skogen. Det blev långprommis till Jättens handfat i Åskbergen.
Mormor, RIckard, morfar, jag och Lillsnuttan
     

  

Nu kommer nya bilder!

Efter alldeles för många veckor utan bilder kommer här en efterlängtad uppdatering! Jag lägger upp dem i olika inlägg så att ni vet vad som hör till vad. För att gå riktigt långt tillbaka så börjar vi med påsken!

Dags för hemfärd

Nu har vi precis klarat av frukosten, tvättmaskinen är i full gång och bilarna står redo att börja packas. Det ska bli så underbart skönt att komma hem igen! Vad vi längtar! Yatzy är nog den som längtar hem allra mest. Han är helt hopplös nu, jagar allt han ser, hoppar runt och är allmänt löjlig. Så det ska bli skönt för honom att komma ut igen. Vi har en hel del tvätt kvar att tvätta, vi tänkte det var lika bra att göra det innan vi åker hem så att det är rent och torrt och därmed bara att lägga in i garderoberna.

Back to work!

Examensmiddag

Jag hade en liten examenskväll förra året, men då var jag ju fortfarande inte helt färdig med utbildningen, så nu känns det som om man har mer att fira. En universitetsutbildning är färdig, det känns väldigt bra. Jag har ju jobbet färdigt, så den 18 maj börjar jag jobba på mitt nya jobb: Avdelning 4, internmedicinNorrtälje sjukhus. Det ska bli så kul att få komma igång med det man har pluggat för!

Nu är förberedelserna i full gång. Pappa står i köket och förbereder maten inför ikväll. Rickard och jag ska duka, plocka fram alla tillbehör och fixa med grillen. Vi blir inte så många, eller rättare sagt det blir bara familjen, Tobias och mormor. Tråkigt att vi blir så få, men det är ju inte så mycket jag kan påverka.

Jag blev riktigt nöjd med håret. Marina gjorde riktiga korkskruvslockar på mig, blev kanon. Min blondatoffs försvann och istället blev det kopparfärgade slingor. Botten är fortfarande ganska mörk. Håret är bara toppat, det var inte så skadat som man skulle ha trott, och ganska mycket uppklippt. Så härligt, det var 8 månader sedan jag klippte håret! Det har aldrig hänt förut (jag som brukar klippa, färga och slinga var 8-10 vecka), men det finns ingen vits med att gå till frissan om man har tappat så mycket hår som jag gjorde när jag slutade amma Evelyn.

Ha en bra kväll allihopa, så ska jag återgå till att hjälpa till med middagen.

Färg på tillvaron

Nu är vi på väg in till stan för att få en uppfräschning hos frissan. Ska bli helt underbart, var så länge sen jag var där. Mina locka är verkligen i stort behov av lite ny färg. Jag gillar det som jag har haft förut, mörk botten och ett ljust parti mitt uppe på huvudet. Så det blir nog det igen. Frågan är nu vad jag ska klippa för något. Jag gillar ju att ha det långt, så allt ryker inte!

New York blueberry cheesecake

Nu mina nyblivna arbetskollegor, här kommer receptet!

Detta var vad jag bjöd på min sista dag på praktiken: New York blueberry cheesecake. Världens godaste cheesecake!! Eftersom den blev så omtyckt idag, så lovade jag att lämna ut receptet. Receptet är hämtat från Leila Lindholms bok "A piece of cake", jag har modifierat det lite så att det blivit lite mer mitt eget. I originalreceptet är det mindre vaniljsocker, den vita chokladen är smaksatt med citron/lime (jag är inte så stort fan av lime i bakverk, så därför har jag valt en choklad utan) och kesella naturell -jag valde kesella vanilj för att jag tycker den smakar bättre. Kakan blir väldigt fräsch och saftig, helt gudomlig!

New York blueberry cheesecake
Ingredienser

- 300 gr digestivekex
- 150 gr osaltat smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl maizena
- 3 tsk vaniljsocker
- 600 gr philadelphiaost
- 2,5 dl kesella vanilj
- 3 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- 200 gr vit choklad
- 1 dl frysta blåbär

Gör så här
1) Sätt ugnen på 190grader. Smält smöret.
2) Krossa kexen i en mixer och rör i det smälta smöret.
3) Packa blandningen hårt i en springform. Grädda botten i 10 minuter, låt svalna.
4) Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg (kesella) och färskost (philadelphiaost) och vispa krämigt med elvisp.
5) Höj temperaturen i ugnen till 210grader. Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6) Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.'
7) Fyll smeten över kakbotten och strössla över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. (Täck ev. över den när den blivit gyllenbrun så att den inte blir bränd) Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8) Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Servera kakan som den är eller tillsammans med lite rårörda bär. Rårörda bär gör man enkelt själv genom att mosa samman bären med lite socker.


New York cheesecake med blåbär

Sjuksköterska

Nu kan jag äntligen säga det: Jag är färdig sjuksköterska! Nu är det ju en himla massa plock innan man får iordning alla papper, det ska ansökas hit och dit och skrivas på och skickas vidare till socialstyrelsen för bedömning och allt vad det nu kan vara.

Jag fick en kanonbra avslutning på min praktik; roliga saker att göra, trevlig lunch, en massa smarrigt fika och en helt bedårande blomma och ljuslykta från min handledare Åsa. Tack snälla, jag blev så otroligt glad!! Jag ska lägga upp receptet på världens godaste kaka inom kort. Just nu är jag mest osams med datorn då den hela tiden säger "error on page" -gör mig riktigt irriterad, men nya tag imorgon! :o)

Kvällen hemma hos mamma och pappa bjuder på Pasta Alfredo med lufttorkad italiensk skinka, sallad, bröd och ett par glas vin. Känner jag min familj rätt så blir det säkert något snarr till efterrätt också

Sista dagen

Idag är min sista VFU-dag som sjuksköterskestudent. Känns ju helt fantastiskt, galet bra. Går inte att beskriva hur bra det känns. Äntligen färdig med det jag har pluggat till. Nu ska det bli skönt att komma hem till vårat hus, pyssla om det och varandra i en vecka innan jag börjar jobba. Idag har jag en sån där bubblande lycklig känsla inom mig, måste ju bero på att allt är klart nu -bara att sätta igång och börja arbeta på riktigt nu!!

Slutbedömning

Idag påbörjade jag min sista vecka på Storängsgården. Tiden har gått rasande fort och jag har trivts kanonbra! Jag började dagen med slutbedömning, varvid min kontaktlärare kom ut och satt ner med mig och min handledare Åsa. Jag fick själv dra de olika delarna i bedömningen så som professionellt förhållningssätt, problembearbetning, självstyrtlärande och praktiska färdigheter. De hade enbart positiva saker att säga om och till mig och jag hade bara bra saker att säga om dem också. Det enda jag saknar är ju att få en riktig sjukhuspraktik som sista innan man är färdig, men man kan ju inte få allt. Jag är så nöjd med min placering, så nu ska jag ta till vara på de dagar som är kvar och sen ladda inför att börja arbeta på riktigt! :o)

I lördags kröp Evelyn för första gången. Hon har ju nöjt sig med att åla fram och sparka på med ena foten, men nu hos mormor och morfar finns det en kanon matta där hon får bra fäste -och gissa om det gick hem!? Nu kryper hon varje dag.

Det kommer kort så småningom. Jag vet att det har hänt massor och Evelyn utvecklas så snabbt, men alla bilderna ligger på vår dator och det är inte alltid internet finns tillgängligt på den, men håll ut -de kommer!

Nu blir det en stunds vilande av ögonlocken innan man ska harva iväg igen och jobba.