Minus 10%

Jag bara måste tala om hur glad och stolt jag är över mig själv. Jag var och vägde mig igår på viktväktarna. Jag har nu gått ner 10% av min startvikt sedan jag började där. Det har gått långsamt emellanåt och ibland stått helt stilla, men nu har jag äntligen kommit till det första stora målet. Jag känner mig väldigt inspirerad att tappa kommande kilon som tar mig närmare nästa delmål. När det är uppnått ska jag börja fundera över vad som ska bli min målvikt.

Bara för att fira mig själv (jag är verkligen så glad över att ha kommit så här pass långt!) så köpte jag ett par nya jeans igår. Jag har inga andra jeans, alla är trasiga eller numera förstora. Alltid skönt att hitta ett par snygga jeans! Jag köpte även ett par UGG-stövlar. Supervarma och sköna nu inför hösten som redan har kommit till oss. Idag är det fullt av frost på gräsmattan, rutorna behöver skrapas på bilarna och temperaturen ligger runt 0:an.

Jag har varit ledig sedan förra torsdagen. Dagis var stängt i fredags, de hade planeringsdag då, så då fick vi vara hemma hos vår lilla fis. Idag blir det dagis igen. Jag jobbar tre dagar nu, sen är det helg igen.


Mina nya UGG-stövlar

 


Rågsiktsbullar

I söndags när vi ändå höll på för fullt med att plocka hemma, bakade jag bröd. Rågsiktsbullar. Helt underbart goda. Inspiration från Leila Lindholms recept i boken A piece of cake.


Sedans sistens

Vi har gjort en hel del sedan jag skrev ett inlägg sist. Jag har verkligen noll lust att blogga när jag jobbar mycket. Men nu har jag gått ner i tid, jobbar numera 75% och det är helt fantastiskt. Plånboken värker visserligen lite -den delen känns bra sur, men det är värt varenda krona att få vara hemma och pyssla och mysa med vår lilla skatt.

Förra helgen var vi i Vagnhärad på farfars lantställe Kattskär. Strålande vackert väder var det! Vi fiskade kräftor, grillade (kanske årets sista grillning?!) och hade mycket trevligt. Vi fick med oss kräftorna hem, så det var kräftkok här förra veckan.

     

  

  




I lördags var det Lidingöloppet och Rickard var där och sprang. Jag och Evelyn är trogna supportrar som är med och hejjar. Vi hade packat vagnen full med fika och leksaker, så det traskades fram och tillbaka mellan start och mål för att se alltihopa. Jag var så stolt när han kom i mål, han sprang på 2 timmar och 49 minuter, kanon!! *Still proud!* Vi var rätt slut när vi väl kom hem hela familjen, så det blev varsin gorgonzola pizza och lite annat mums på kvällen.

Igår hade vi stor röj i förrådet. Jag har letat som en tok efter mitt duntäcke och hittade det tillslut i en av alla kartongerna. Det blev bra ordning, så nu är det okej ett par månader till. Jag vet inte hur många maskiner jag har tvättat senaste dagarna, men det blev ytterligare några efter städet igår.

Nu sover lillan i vagnen på altanen. Jag ska leta fram ett bra recept, jag tog upp högrev ur frysen igår. Funderar på att göra dillkött, jag kommer inte ihåg sist jag åt det.

Till helgen blir det resa till mina föräldrar. Vi ska ha årliga kräftskivan hos dem. Det blev två kräftisar för oss i år! Jag jobbar onsdag, torsdag och fredag, så när jag kommer hem på fredag eftermiddag bär det av neråt Katrineholm.


Mysiga hemmadagar med pärlan

Jag har ju haft turen att få vara ledig en hel vecka på mitt nya schema. Behöver jag tala om att det är guld!? Igår hade vi en massa hemmafix att ta hand om jag och Evelyn eftersom vi varit bortresta i helgen. Det blev ett par tvättmaskiner, fönsterputsning. Det är så förbaskat tråkigt, men det var verkligen ett nödvändigt ont. Mitt lilla hjärta lekte med allt hon kom över igår.

  

Vi lagade en trevlig mysmiddag till pappa. Det blev skinkschnitzel med potatisrösti, ärtor, persiljesmör, citron och ett glas rött vin. Till efterrätt hade vi gjort hemmagjord citronfromage. Den bara smälte i munnen! Smaskens!

  


Det årliga kräftfisket

I fredags åkte vi ner till Katrineholm. Det var dags för det årliga kräftfisket. Vi blev lite sena, så vi började med middag -burarna var redan ilagda. Vid elvatiden på kvällen åkte vi ut till båten och vittjade burarna första gången. Det var riktigt bra med kräftor, många små men också en hel del stora & fina. Det var kyligt i luften, men månklart och med andra ord en mycket vacker natt.

  

Lördagen bjöd på en tur till lingonskogen. Jag, mormor och Evelyn åkte ut och gick på en skogspromenad. Vi hittade en del lingon, det var inte kanonmycket, men jag fyllde en hink iaf.

     

  

Rickard hade storrengöring av bilen som blev som ny, jättefin verkligen. Så skönt att ha en nystädad och tvättad bil. Vi spelade ett parti Rummikub, drack en öl och smarrade ostbågar på eftermiddagen. Kvällens middag var baconinlindad kycklingfilé, klyftpotatis, basilikakräm, sallad och ett par glas rött. Till efterrätt hade jag gjort en Tarte tatin med äpplen, råsocker, kanel och vanilj. Till detta en hemmagjord rårörd vaniljkräm -fantastiskt gott! Sen var vissa uppenbarligen tröttare än andra...

     

     

På söndagen tränade jag och Rickard styrketräning i källaren, det blev ett par minuter på crosstrainern också. Nu kan jag tala om att jag har jordens träningsvärk -baksidan av det hela?! Vi storhandlade innan vi åkte från Katrineholm. Sen gjorde vi ett stopp på Pizzeria Parma i Sundbyberg innan vi åkte sista biten hem. Jag åt Fettucinie al pollo, mycket gott. Evelyn fick en barnportion lasange och äppeljuice som gick hem! Efteråt blev hon bjuden på glass. Vi fick med oss en doggybag hem eftersom varken jag eller Evelyn åt upp maten.

  


Roadtrip

Nu är vi klara för att sätta oss i bilen jag och Evelyn. Vi ska åka till pappas jobb för att hämta upp honom. Sen bär det av ner till Katrineholm till mina föräldrar. Vi ska nämligen fiska kräftor ikväll!! Var ett helt år sedan sist, så det ska bli roligt att få fiska igen. Det blir lite av en familjetradition.

Ha en bra helg!!


Fransk manikyr

Idag har jag gått på långledighet. Helt fantastiskt underbart! Jag började att fira detta med en skämma bort mig själv present. Jag hade bokat tid på Hår & hudkällan i Norrtälje. Jag har fått handmassage, behandling av händerna och det bästa av allt -fransk manikyr. När jag ändå var igång färgade jag ögonbrynen och plockade dem. Tjejen som gjorde det var jättetrevlig och det blev en mycket välförtjänt stund i det lugna.

Här är resultatet!


Det får bli en bild på brynen någon annan dag. Just nu är jag helt slut. Rickard ska förresten jobba i natt. Så jag sitter själv framför Tvn och tittar på 8 simple rules. Lillsnuttisen somnade tidigt, hon var jättetrött hon också. Imorgon ska vi nog packa lite för i helgen åker vi hem till mamma och pappa för att fiska kräftor.


Sensommarfest i trädgården

Förra lördagen hade vi bjudit till sensommarfest eftersom vi båda fyllt år. Vi började med att spela kubb. Tyvärr var både jag och Rickard i det förlorande laget. Vi bjöd på lite grönsaksstavar och dipp, chips och klassikern ahlgrens bilar.

Vi lånade ett stort tält som vi dukade upp i, det blev alldeles lagom stort till oss. Till middag blev det alltså västerottenost pajer, sallad, rostat bröd, ostar, druvor och kräftor naturligtvis.


  

     

      

Vi fick en äkta utegrill från weber av mina föräldrar och bror. I denna låg det fläskfileér, en grillrecept bok, kort och en må bra slant till mig. Vi fick också en jättevacker blombukett. Från svärfar och Eva fick vi två flaskor vin och svärmor kom med blommor och bra att ha saker.



Tack så hjärtligt för fina presenter!