Inköpslista

Jag kollar in utbudet av digitalkameror just i detta nu. Vår kamera har lagt ner verksamheten för tillfället eller kanske för gott, vet inte vilket. Men en sak vet jag och det är att det känns botten att åka utomlands utan en kamera, så nu letar jag en ny. Eftersom vi inte har världens längsta tid på oss att göra en marknadsundersökning om vilken som är bäst, letar vi efter någon lite mer budget variant. På sikt ska vi nog investera i en systemkamera, men det är inget man gör på en kvart.

Vi ska även shoppa lite andra saker inför resan:
- Badbyxor & badlinne från Imse Vimse till snuttisen
- Välling
- Kaffe & kaffefilter

Sista minuten resa

Nu har jag precis bokat en resa till PlataniasKreta till på fredag, underbart är bara förnamnet. Måste säga att sista minuten resorna är skitdyra för tillfället, ruggiga pengar man kastar ut så där på en femöring. Men i det här fallet -vad fan gör det?! Vi unnar oss en vecka på (förhoppningsvis) soliga, varma Kreta med en massa salta bad, god mat & dryck i underbara familjens sällskap.

Vi ska bo på ett familjehotell, så där finns lekplatser för barn, barnpool, snackbar, bar, restaurant och minimarket. Det finns internet också, så det kanske kommer en och annan uppdatering på bloggen under tiden, man vet aldrig. Den här veckan blir det till att äta ur kylskåpet och kanske även lite ur frysen, tvätta och städa iordning för sen bär det av! Bara 5 dagar kvar. I just can't wait!

Regnig morgon med nybakade scones till frukost

Äntligen har ett efterlängtat sommarregn kommit för att stanna ett par dagar. Vi har haft torka alltför länge. Nu har det regnat i två dagar, vi har 13 grader varmt ute och luften är helt underbar. Vi spenderar dagen inomhus (naturligtvis!?) med att packa ytterligare en flyttkartong och rensa ur fler skåp, lådor och hyllor. Det är så skönt att flytta ur den aspekten, man får verkligen kasta allt som man aldrig använder eller har tittat på de senaste 10 åren. De första kartongerna är redan packade, men det återstår ett X antal till innan det ens börjar likna ett flyttlass.

Imorse tänkte jag att vi skulle lyxa till det lite till frukost, så jag har bakat frasiga scones nu på morgonen. Så goda med lite smör och marmelad till! Mums, snudd på godis till frukost! *Yummie*


Dulce de Leche

Jag går och tror att man är inne på nya modematlinjen. Har ni hört talas om Dulce de Leche? Förmodligen i form av glass hos Häagen-Dazs, men att man väldigt enkelt kan göra denna gudagåva till kräm själv?! Mums säger jag bara. Detta är något att verkligen lägga på minnet.

Igår kväll efter sylten skred jag till verket med att koka min konservburk med sötad, kondenserad mjölk i 3 timmar. Det är precis så enkelt som det låter.

Gör så här
Köp en konservburk med sötad, kondenserad mjölk. Ta bort pappret och lägg burken oöppnad i en kastrull med vatten. Låt koka upp och koka sedan burken på låg värme under lock mellan 2-4 timmar. Burken ska alltid vara under vatten. Efter två timmar är kolan lätt rinnande och ljusbrun, efter tre är den mer trög i konsistensen och ser ut som min burk, efter fyra timmar har kolan fått en nötbrun färg och är mycket fast i konsistensen.

  

Det här är alltså min egengjorda dulce de leche. Kolakrämen är gyllenbrun, härligt tjock och smakar sött, lent & gott. Kan inte göra annat än rekommendera den! Passar perfekt som tårtfyllning eller som tillbehör till glass.


Somrig jordgubbssylt

Det går allt längre tid mellan varje inlägg som skrivs. Det känns tråkigt, för det är fantastiskt att dela med sig av sin vardag, men motivationen ligger så lågt. Ska jag vara riktigt ärlig beror stora delar av min bristande blogganda på att det knappt skrivs några kommentarer till lästa inlägg. När man vet att många läser och tar del av våra liv önskar man att någon också kunde lämna några rader för en annan att läsa.

Igår var jag och Evelyn och plockade jordgubbar i Ulva, tillsammans med familjen Norin-Eriksson. Vi hade kalas för Rickard igår kväll också, så jag hann aldrig ta reda på bären igår. Men idag har jag kokat jordgubbssylt. Det doftar fortfarande jordgubbar i hela huset. Så somrigt härligt!!


Bilden är lånad från www.dansukker.com

Semestern är påbörjad, har hela fem veckor kvar innan det är dags att packa väskan för att åka till jobbet igen. Vid det laget har vi nästan hunnit flytta. Det var så länge sen jag skrev på bloggen så jag har nog inte hunnit skriva att jag och Rickard har köpt hus! En 1 ½ plans villa med källare i Märsta. Så den första september fixas det sista med alla papper, sen är vi lyckliga ägare till våra nya husnycklar och huset.