Gott & blandat

Jag har verkligen inte varit aktiv med bloggen senaste månaderna, men när jag väl kommer mig för tycker jag att det är superroligt. Tänkte att jag skulle bjuda på kort från senaste tiden.

Vi börjar med lite bilder från vår fjällensemestervecka i Tandådalen

        

      

     


Här är från påskafton hemma hos oss

     


För någon veckan sedan bakade jag en fantastiskt god annanaspaj -en inspiration från söta Anna.
Det är något jag rekommenderar starkt, för den är helt underbar.

  

Här kommer receptet

Ingredisenser
Pajdeg
125gr smör
1dl strösocker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver

Fyllning
2dl cremé fraiche
½dl strösocker
2 ägg
1 färsk vaniljstång
2st burkar krossad annanas

Gör så här:
1) Smält smöret i en kastrull, låt det svalna. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål, vänd ner i smöret till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform.

2) Låt annanasen rinna av i en sil. Blanda cremé fraiche, strösocker, ägg och urskrapade frön från vaniljstången i en skål. Vänd till sist ner annanasen.

3) Fyll pajskalet och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 35 minuter eller till pajen stannat och fått lite färg.

Servera med krämig vaniljglass eller lättvispad grädde

Det är gott med annanaspaj mamma!


Mina härligt, frasiga chokladkakor

Vi är lediga idag jag och Evelyn. Det har vi firat med att baka lite kakor till fikat. Just nu ligger hon och sover middag, om en stund ska vi sätta oss i bilen och åka till Anna och Felicia i Märsta. Det var länge sen vi sågs, så det ska bli så roligt! Kakora blev riktigt goda, så här kommer receptet!

Ingredienser
125gr smör
½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 uppvispat ägg
0,25 dl mjölk
100 gr mörk choklad
100 gr vit choklad

Gör så här
1) Vispa smör och socker ljust och luftigt. Rör ner det uppvispade ägget och mjölken.
2) Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vänd ner det i smeten.
3) Hacka chokladen grovt. Vänd ner chokladbitarna i smeten.
4) Klicka ut teskedsstora klickar av smeten på bakplåtspapper.
5) Grädda kakorna mitt i ugnen i 150 grader ca. 15-20 minuter.



Vinn ett härligt vårpaket från Maxomorra




"Jag tävlar om ett härligt vårpaket som innehåller 7 underbara plagg i valfri storlek från
Maxmorra hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också!"


Skärtorsdagen -snart dax för påsk

Jag tycker att vi har otur måste jag säga. För andra gången på tre veckor har Evelyn varit magsjuk. Däremellan (dvs uppe i fjällen) blev hon rackarns förkyld och fick hög feber. Stackars vår lilla snutta. Nu börjar hon dock pigga på sig igen, så nu håller vi tummarna för att det håller i sig.

Idag har varit en ledig dag från arbetet för min del. Jag har dammtorkat, dammsugit och torkat golven -så nu är här fint inför påsken! På bordet står en minipåsklilja och påminner om att våren är här och faktiskt börjar visa sig även utomhus. Mycket av snön har smält bort, men det är ändå stora mängder kvar.

Ikväll ska jag göra en efterrättspaj som vi ska ha efter påskmaten. Tror även att vi kommer griljera helgskinkan ikväll. Imorgon gör vi Jansson och hoppas på att alla fortfarande står på benen, så att mormor, morfar och morbror kan komma upp och fira påsk med oss.

Jag jobbar på påskaftons kväll, så vårat påskbord blir imorgon istället. Självvalt att jobba då faktiskt, man tjänar ju lite bättre än vanligt.

Hoppas alla har en bra skärtorsdag, en bra början på påskhelgen och att kvastarna inte går allt för fort på resan till blåkulla där häxorna dansar shottis i månskenet!