Tidigt

Idag blev en tidig dag, tidig start, tidig frukost. Jag somnade inte förrän vid 2-tiden inatt när jag flyttat över Evelyn till vår säng. Lugn och ro, tänkte jag, men nog f*n vaknade jag vid fyra igen. Jag gav henne mat för hon var också vaken och lite smågnällig, hade nog svårt att somna om igen hon också.

Så jag var i valet och kvalet om jag skulle gå upp där strax efter 04:30, men det kan man ju inte göra. Halvsex är ok, men inte när klockan står på bästa sovtid fortfarande. Så jag låg kvar och tittade i taket, spännande.

Jag var uppe före Rickard. Gjorde lite frukost till honom (tomtegröt & kaffe). Tände brasan, bytte blöja på lillis och tände lite ljus i köket. Nu har han åkt -ett tag sen iofs, jag sitter här med min kopp kaffe och Evelyn har somnat igen. Hon har virat in sig i sin mysfilt och ligger på fårskinnet och sover. Hon är för go!!


Vi ska iväg till BVC nu på förmiddagen på 4½-månaderskontroll. Vi har ju försökt komma iväg hela veckan, men det har alltid kommit något ivägen, senaste två dagarna har vi inte haft bilen. Det har ju varit så mycket snö så det känns mycket mer tryggt om Rickard åker stora bilen till jobbet. Men nu har vi den hemma och idag blir det väga & mäta igen. Sen åker vi vidare till Märsta för att shoppa lite julklappar och mat till helgen. Vi ska kanske äta lunch med pappa också. Sen ska bilen tvättas ordentligt, oljan bytas och allt vad det var.

Nu ska jag smarra i mig resten av kaffet och sen sätta på mig ansiktet så att jag kan visa mig offentligt under dagen ;o) !!

Morgonstund

Trötta som vanligt steg vi upp lite sent ur sängen, men nu är vi uppe!


Jag sitter här med en kopp varmt kaffe och två knäckemackor med lite cheddarost på. Evelyn ligger på sin lekfilt framför brasan och leker med sin bitring som också skallrar en del. Yatzy har precis kommit in från morgonens promenad och ligger nu och snoozar i vår säng efter att ha smarrat i sig lite kissemat och hälsat på Evelyn.


Nu har vi bara idag och imorgon på oss att få iordning här hemma, så den här dagen skänkes med varm hand till städning och plockning av alla saker. Vi har ju tagit upp kartonger med saker nu till jul + ett par kartonger med gamla VHS-filmer som vi ska gå igenom. Så idag vet jag vad jag gör: tvättar, städar, roar bebis, försöker hålla liv i brasan och håller ständigt tummarna för att vi inte ska få mer än nuvarande 3 plusgrader så att inte snön smälter bort innan första advent.


Lite bilder

  

  

     

  

Nu har julbaket påbörjats!

Idag har jag bakat smarriga saffransskorpor med sötmandel. Så underbart goda! Ljuvliga små skapelser! Min nyinköpta burk står just nu som bäst och torkar efter disken. Där ska skorporna få bo. Under kvällen ska jag kanske göra iordning smeten till småkakorna och frysa in den till på söndag. Då har jag ju bara pepparkakan kvar att baka på söndag förmiddag och eftersom det då finns en pappa och 3 barnvakter i huset, borde jag ju få baka den i lugn och ro!

Vi ska ju ha adventsfika här hemma på söndag -då det ju som bekant är 1:a advent, för mormor, morfar, morbror, farmor, farfar & Eva. Det kommer bjudas på bla. härlig mjuk pepparkaka, saffransskorpor och supergoda småkakor med vitchoklad & ingefära (inspiration från Anna!). Till detta kommer vi också bjuda på kaffe, caffe lattete och glögg i stora mängder!

Jag har förresten pratat med Alexandra idag. Det var så roligt att höra din röst igen raring, det var länge sen! Nu är det ju snart dags för deras bebis att komma ut och mysa lagom till jul. Vi håller tummarna för att allt ska gå bra och väntar med spänning på att se vad det blir för sort. Evelyn vill ju träffa sin blivande polare!

Evelyn är lite hostig, får hoppas att det bara är något övergående. Hon har sovit rätt mycket idag. Det är ju bra, för det är ju så man blir frisk igen om man har fått nån basilusk. Nu väntar jag på att Rickard ska komma hem, även han kände sig lite hängig idag. Vi ska äta nygräddade pannkakor med lättvispad grädde och drottningsylt till middag. *Mums mums*

Ikväll ska jag nog också försöka få lite mer pynt iordning här hemma och lägga ut bilder som efterfrågats!! Vi försöker mysa till det här uppe i stugan. Vädret gör att mysfaktorn höjs till skyarna. Tyvärr blir det nog så mycket som 6 plusgrader imorgon *hoppas inte, hoppas inte*, för den här halvmetern med snö vi har ute är så fin. Vi matar ju förresten birdisarna och våra småfåglar äter lyckligt av all mat, talgbollar och julkärve vi hängt ut.

Adventsstök

Idag har vi varit igång sen tidig morgon. Vi infann oss på Ikea i Uppsala redan klockan tio vid öppningsdags. Det var superskönt, inte en enda människa där! Berodde säkert på vanlig vardag, tiden och snöovädret som fortfarande håller i sig. Vi köpte en ny fotpall till soffan, två extrasängar, en barnstol att ha hos farmor och en hel del massa annat.

När vi kom hem blev det ännu mer skotta snö -vi har nog ca en halvmeter snö nu! Vi har julfixat hela eftermiddagen och kvällen. Så nu sitter julgardinerna på plats, liksom adventsljusstakarna. Jag har gjort blomarrangemang av amaryllis, hyacinter, en och vitmossa. Det hela har dekorerats med flugsvampar (fejk alltså!), tomtar och röda bär, rosetter och juletiketter. Jag blev riktigt nöjd med dem, måste jag säga! Nu har vi lite adventsfint här hemma.

Rickard har satt upp två nya väggplafonder ovenför soffan, det blev superbra!

Nu ska vi sätta oss i soffan och ta det lite lugnt. Det är jobbardag för Rickard imorgon och jag funderar på att åka till Lillemor på BVC för att göra 4½ månaderskontroll.

Mysmorgon & ännu mera snö!

Som vanligt i vår familj -får man väl numera säga, så tog vi en liten sovmorgon. När vi vaknade såg vi att det snöade och det har nog kommit ett par centimeter till inatt. Det är så otroligt fint ute nu och när man bor på landet så förblir ju snön ganska så orörd. Här är lite nytagna morgonkort från vår snöiga altan:

        

     

Igår kväll när vi lagt Evelyn gjorde Rickard Irish Coffee. Den gjordes enligt konstens alla regler med brunt farinsocker, whiskey, starkt bryggkaffe och så toppad med lättvispad grädde. MYCKET MYCKET MUMSIGT & SMARRIGT!!! Det ni!

  

Idag ska vi försöka hinna baka lucia kissekatter (alltså lussebullar), plocka färdigt med vinterkläderna och skotta en massa.

Massor med snö!

Vår lilla tjej har börjat lära sig dricka vatten ur pipmugg, men det är inte lätt må ni tro! Hon har också fått prova på ett smörgåsrån, men hon tyckte det var bra konstigt. Men naturligtvis var hon tvungen att smaka lite på det.

     

Så här glad kan man vara när man är mätt & belåten!

Imorse när vi vaknade var hela marken täckt med snö, omkring 15cm. Ett enda stort, vitt, luddigt täckte låg över helavår tomt och åkrarna runtomkring. Så himla vackert! Jag var ute vid niotiden och tog lite kort på den orörda snön, innan jag började skotta vägen fram till bilarna.

  

        

Sen åkte vi till dagens babysim. På vägen hittade vi ett par grabbar som försökte få upp sin bil ur diket, vi försökte dra upp den med vår bil då deras kompis inte hade 4hjulsdrift på sin. Men vår orkade inte heller. Vi har verkligen groteska diken här, kanondjupa och inte någon lek om man åker ner i dem. Så vi sa åt dem att ringa bonden, sen fortsatte vi vidare till Märsta.

På simmet hällde vi vatten på huvudet för att åter igen förbereda inför dyk. Förmodligen får Evelyn dyka nästa lördag. Vi fortsatte också att öva på vändningar, ryggläge och slalom på mage i vattnet.

Vi åkte senare på eftermiddagen hem till farmor och Yngve på middag. Där träffade vi också Mona (Rickards moster) och Tony. Vi åt som sagt middag och fikade och hade en trevlig stund. Klockan sprang iväg och helt plötsligt var det kväll och dags att åka hem för att lägga Evelyn för natten.

Äntligen!

Idag är första gången på ett år som jag överhuvudtaget får på mig ett par av mina gamla byxor som jag hade innan jag blev gravid. Jag köpte ju mammabyxor redan i vecka 8 när jag väntade Evelyn. Men nu har jag äntligen kommit i de gamla!!! Jag kan visserligen inte knäppa dem än, men för ett par veckor sen fick jag dem inte ens över låren. Så det går framåt kan man ju säga. Målet är ju att komma i de gamla kläderna igen så snart som möjligt.

Idag är Rickard föräldraledig, så vi har varit hemma och pysslat båda två hela dagen. Just nu är vi i farten med att plocka fram våra vintergarderober. Det tar lite tid, men det är skönt att gå igenom också. Det blir alltid en del saker man slänger, vilket behövs när platsen tryter.

Imorgon blir det nog en familjetur till antingen Stockholm eller Uppsala för att handla kläder till hela familjen och förmodligen en hel del julklappar också.



Blurr

Fy fan, säger jag bara. Usch och fy för detta. Jag är så täpt i näsan, kan knappt andas, och huvudet känns som om det ska gå i bitar. Helt underbart fantastiskt illa. Jag har precis vaknat till, sov lite middag med Evelyn -som fortfarande sover. Skönt om hon kan sova ett tag till för hon var vaken en del i natt som var. Inte vad man önskar direkt när man är ensam hemma och mår som smutsen under skorna.

Jag ska nog snart ta mig i kragen och börja på med middagen. Ikväll blir det hemmagjort (naturligtvis, vad annars!?) potatismos med ugnsstekt falukorv med senap, lök och ost. Orkar inte ge mig på nåt mer avancerat, men det brukar gå hem. Potatismos är verkligen en gudagåva, att något så enkelt kan vara så gott. Är det något jag bojkottar är det halvfabrikat och framförallt pulvermos. Fruktansvärd smak, uppblött mjöl och smakar verkligen ingenting förutom pyton. Inte gott nånstans. Fast jag kanske tycker så för att jag aldrig har fått det hemma? Vi har alltid ätit riktigt mos. Det var bara i skolan man fick detta och de dagarna gick iaf jag hungrig hem. Hur kom jag in på det här? *suck*

Nej, lite dega i soffan framför TVn nu en stund. Kanske en kopp strakt kaffe och en bit av den nya mörka chokladen jag köpte med citron & ingefära. Marabou Premium: Filled DARK chocolate with sparks of lemon and a hint of ginger. *Mums*


Jag blir så glad av kommentarer och nostalgi

Det är så roligt att få kommentarer i sin blogg! Det är ju ett sätt att fatta själv att mina vänner läser den. Jag har bara en önskan: Lämna fler fotspår efter er!! Det är så skoj och det värmer riktigt i hjärtat. Hoppas att ni har det bra alla mina vänner och gamla bekanta. Jag saknar er, vi hörs alltför sällan. Vi kanske lyckas ha en återträff med klassen snart?!

Jag har blivit så nostalgisk ikväll. Har suttit som en riktig nörd framför datorn och letat gamla grejer -typiskt mig verkligen. Jag tänkte fynda lite till jul, samt att jag tycker mysfaktorn är så otroligt hög på kuriosa att jag vill inreda lite hemma med den typen av saker. Som sagt, jag vet ju att mina nära och kära läser vad jag skriver så jag kan ju inte lista upp mina fynd. Men jag hoppas & tror att det blir kanon!!

Första snön & yearbook photo

Nu faller den första snön den här vintern. Snöblandat kanske man ska kalla det, men hur som haver: Det är snö!! Det snöar riktigt mycket nu, jag tog kortet för kanske 20 min sen och det har redan blivit bra mycket vitare på marken.



Jag hade faktiskt inte hjärta att ställa ut Evelyn i vagnen när det är sånt busväder.
Hon fick mysa i sin spjälsäng istället.



Bustjejen imorse

Jag har som sagt inte så mycket för mig idag så jag har roat mig med att göra yearbook foton!


                          
Jag 1966                                       Jag 1960


 

Jobbigt

Nu som först har jag orkat pallra mig upp ur sängen. Jag håller nog på att bli förkyld. Kraxande hals och täppt i näsan, killar hela tiden gör det också, som om man bara väntar på att få nysa men inget händer. Ont i huvudet hade jag också. Så oj vad jag tyckte synd om mig själv. Evelyn har varit ett riktigt litet ljus och sovit bredvid mig hela morgonen.

Men nu har vi kommit upp och i mysdressen. Brasan sprakar i spisen och det är höstrusk ute -det riktigt viner i husets väggar, man hör hur vinden tar tag i det mesta. Jag försöker pigga upp mig med en kopp kaffe och det går väl hyfsat. Evelyn sitter i sin barnstol och försöker äta upp sina leksaker. Vi kommer nog inte orka ta oss för så mycket idag (vad ynklig jag känner mig och ännu värre när man hör hur det låter...) kanske på sin höjd åka till affären och shoppa ett lager halstabletter. I såna fall ska jag kasta ett öga på vår matlista också vad vi har tänkt för middag ikväll, ifall det är något jag behöver införskaffa.

I natt ska Rickard jobba, så vi hinner bara ses några timmar ikväll. Blir nog därför ingen kör för mig den här veckan. Kanske lika bra så att jag inte smittar ner folk om det nu är en höstcold jag åkt på. Så inatt får nog lillsnuttan sova i vår säng från början, så kan vi mysa hela natten hon och jag. Kanske inte världens mest strålande idé, men det är så mysigt!

Babycartoon!

 
splish splash baby in bath


 

It's so fun! Farting baby!

KOM IHÅG ATT HA LJUDET PÅ!

Bloggar jag läser...

Jag trodde aldrig att jag skulle fastna så för att blogga, men oj vad kul det faktiskt är! Man blir ännu mer glad när folk faktiskt följer oss och vårat liv här uppe i urskogarna. Jag önkskar bara att fler av mina gamla vänner skrev för det är så lätt att bara klicka fram en länk och läsa det senaste. Eftersom de flesta av mina vänner jobbar och till på köpet oregelbundna tider, så är det svårt med telefon. Man lyckas ju för det mesta söka folk när de jobbar. Så här är dagens tips: SKAFFA EN BLOGG!!!


Lugn & ro hemma i stugan både igår och idag

Igår hade vi besök av Anna, Stefan och Felicia. Det var jätteskoj att de hittade ut till vårt lilla hus mitt här ute i skogen. Vi hade riktigt trevligt och åt middag tillsammans. Vi bjöd på en fläskfilégryta (tomat, basilika, morötter, lök), ris, sallad, bröd & tzatziki. Senare på kvällen dracks det kaffe och caffe latte till vilken vi fikade mina hembakta björnbärsmuffins (som också innehöll citron, vanilj & krossad mandel) *smarr*. Felicia och Evelyn stod för skönsången här igår kväll. Hihi... vilket liv! Mysigt med småbarn! Vi fick en blomma också, en sån där mysig stenväxt -vi tackar så mycket!

Vi hade också besök av Magnus, en gammal arbetskamrat till Rickard. Han var här igår vid lunchtid nån gång och hann även åka innan nästa besök kom. Det var trevligt att träffa honom och hela familjen blev uppbjudna till deras nya hus i Ludvika.

Vi var väldigt trötta igår kväll, vi lade oss redan kvart över nio -jag kan ärligt talat inte minnas när det hände senast. Men oj vad gott vi sov alla tre. Jag var uppe ett par gånger och stoppade nappen i munnen på Evelyn, sen vaknade hon vid tre och ville ha mat. Efter det sov vi tills Rickard åkte till jobbet och så lite till fram till åtta. Då var det frukost för lillis och dags att stiga upp. Vi begav oss iväg till affären direkt för hennes ersättning var slut. Hon fick åka i sin åkpåse för första gången, hon var så söt, såg ut som en liten snögubbe.

Nu ligger hon ute i vagnen på altanen och sover middag. Jag har precis ätit lunch bestående av lite grovt knäckebröd med keso, purjolök och en avocado, lite kaffe och en muffins slank ner också. Det är ju så svårt att låta bli. Nu tänkte jag faktiskt börja adventspynta lite. Med tanke på att allt tar sån tid när man har en liten, så lär ju detta inte bli färdigt förrän i mellandagarna om jag inte börjar i tid. Så nu ska jag tvätta julgardiner och hänga upp dem, damma fönstren och sätta upp adventsljusstakarna. Vi börjar så iaf!

Mysdag med familjen

Vi började dagen med lite babysim. Så himla mysigt! Hon älskar ju att bada och är så nöjd när vi är i vattnet. Idag fick vi börja hälla vatten över huvudet för att förbereda inför dykning som vi ska börja med nästa vecka om vi vill. Hon klarade det jättebra, de ska knipa ihop ögonen och stänga munnen reflexmässigt när de får vatten över huvudet och det gjorde hon. Så vi får se om hon vill dyka nästa vecka. Lite läskigt, tycker jag, men samtidigt spännande! Vi övade också på vändningar från mage till rygg i vattnet.

Nu sitter hela familjen i soffan med lite fika, Evelyn fick fika innan oss. Det blev lite päronpuré som hon gillar. Nu ska vi titta på "Lejonkungen". Sen blir det mer städa och gno, för imorgon kommer först en gammal arbetskamrat till Rickard hit på besök och sen kommer Anna, Stefan och Felicia och hälsar på.

Yatzy myser med Evelyn

Han har varit så mysig en stund här på förmiddagen. Han kom upp i soffan till oss och lade sig bredvid Evelyn och spann och gosade. Hon blev jätteglad och skulle klappa om honom. Det blev en riktigt luggning då hon tog tag i pälsen och höll stenhårt. Hon fick med en liten tuss, men han sa inget om det, fortsatte bara spinna. Strax därefter fick hon tag i hans öra och drog, han sa inte ett pip om det heller. Världens snällaste kissekatt! Han ville bara fortsätta mysa och låg snällt kvar.

En dag som alla andra

Den här dagen har börjat på precis samma sätt som de andra de senaste veckorna. Grått, regnigt och kallt. Sån där kyla som verkligen tränger in i benmärgen och gör så att man fryser i hela kroppen även när man är inomhus. Så jag tror att mitt och Evelyns stora uppdrag idag blir att hålla liv i brasan, så att vi får upp en skön värme här inne. Mina andra uppdrag är att städa, låta bli kylskåpet (dvs inte småäta) och mysa med snuttan.

Vi hoppade kyrkansbarntimmar idag. Det är så många stora barn där, ingen som är i Evelyns ålder. Det är mycket bättre på så vis på onsdagarna när vi är på musikleken, då är det ju bara barn upp till 3 år med. Men vi ska inte lägga ned detta för det, men idag kände jag inte att det fanns så mycket ork till stoj och stök. Vi får leka hemma hon & jag.

Vi har förresten börjat komma in i lite bättre rutiner nu. Känns så skönt! Det känns som om det blir lättare när man börjar ge de små kottarna mat. Hon får frukost när hon vaknar, vilket är allt från 6-8. Ibland blir det nåt litet innan lunch, för att sen äta smakis till lunch som är 11-12, beroende på när hon åt senast. Sen blir det sova middag i vagnen och hon sover lätt 2,5-3 timmar när hon ligger nedstoppad ute på altanen. Efter det blir det mellis runt tretiden, en liten smakis av päron har vi börjat med och så en flaska ersättning. Middag vid 19-20 -också beroende på när hon kommit upp på eftermiddagen och ätit sitt mellis. Eftersom vi har en liten nattuggla så blir det mat sent ibland, vi försöker lägga henne lite tidigare nu än förut, men det går inte riktigt hem. Hon vill vara uppe med oss, men hon somnar efter ett tag om hon får vara i sängen.

För att hoppa tillbaka lite. Den här dagen skiljer sig från andra genom att datorn började bråka redan från start. Bara stängde ner sig och allt försvann, lagom glad man blir. Brasan går knappt att tända för det är så kasst väder ute. Blir till att ligga i ordentligt idag.

Mina favoriter som jag älskar över allt annat!

Igår kväll hade Rickard precis kommit hem från jobbet när de ringde och han fick åka tillbaka direkt igenom på jourjobb. Ibland är det bra trist, men men, det går ju det också.

Han hade köpt en ny leksak och var rätt lycklig då han demonstrerade en ny skruvdragare för mig som hade en liten lysande lampa när man skruvar med den. Min älskling!!


Vår lilla tjej åt gröt till middag igår kväll med lite katrinplommon till för att inte bli hård i magen. Hon älskar verkligen gröt! Fast hon var inte så imponerad av att jag ville fota henne när hon grisat ner sig... :o)


Idag har vi inte gjort mycket. Hängt lite tvätt, tvättat lite till, diskat. Jag har känt mig seg i kroppen, trots att vi var uppe rätt skapligt. Evelyn har skött sig kanon idag också. Hon sov snällt middag ute i vagnen och myste med sin snuttetrasa. Jag tyckte lite synd om mig själv och försökte festa till det lite med en kopp varm choklad toppad med vispgrädde. Det funkade en stund, sen var jag rätt sliten igen. Men smarrig blev den!


Nu ligger hon på sin filt och busar, förmodligen börjar hon vänta på sin smakis med kvällsgröt. Majsgröt med katrinplommon, en ny favorit! Jag känner mig jätteintelligent som sitter och bloggar och tittar på TV med ett halvt öga, just nu "2½ män", rätt kul. Rickard är i Uppsala och tränar nu, så jag får roa mig själv och lillis en stund till. Tänkte faktiskt göra mig till och färga ögonbrynen ikväll, behövs om man säger så.

Vår älskade lilla busunge leker på sin filt!

Musiklek

Det blev ju ingen uppdatering igår kväll. Det orkade jag ju inte. Jag var trött då och jag är trött nu. Känns som att jag aldrig är riktigt pigg. Evelyn har bara ätit en gång i natt som var, vid ett tror jag det var. Sen har hon sovit fram till åtta nu på morgonen. Nu ligger hon på lekmattan och väntar på att vi ska åka iväg till musikleken. Det är faktiskt riktigt bra, för dels måste vi komma upp på morgonen och så tycker hon att det är riktigt skoj. Hon gör ljud när de andra barnen sjunger.

Igår var vi iaf på BVC och träffade Lillemor. Hon väger nu 6310 gram och är 64 (!) cm lång. En lång och smal bebis med andra ord. Nästa gång vi ska dit är vid 4½ månad för utvecklingskontroll.

VIdare igår så bakade jag lite kakor som blev ursmarriga och lagade en fläskfilégryta med klyftpotatis. Vi hann inte så mycket mer än att äta middag, för sen åkte jag iväg på körövning. Var riktigt roligt att prova på igen, jag har ju inte sjungit i kör på länge. Vi får se om det passar mig nu.

Nu ska vi snart åka och sjunga barnvisor, ska bara dricka ur mitt morgonkaffe!

Huvudvärk... & 4 fantastiska månader!

Jag vaknade med en dundrande huvudvärk för en timme sen. Känns inte som nån hit att gå runt som i en dimma hela dagen. Som tur är sköter sig Evelyn kanon, hon ligger och tittar på "Mästerdetektiven Basil Mus". Hon pratar med TVn hela tiden, gör en massa gurglande ljud och bara myser. Vad glad man blir som mamma när hon är så nöjd och mår bra. Min underbara lilla skatt!

Nu ska jag till att äta frukost. Lite kaffe kanske piggar upp min trötta skalle. Jag blev otroligt sugen på messmör så jag ska nog ta en macka med det på. Under tiden ska jag mysa med snuttan och titta på film med henne.

Evelyn blir 4 månader idag! Tiden har gått så rasande fort, bara flugit iväg. Det känns som om vi har haft henne hur länge som helst och ändå är det bara så kort tid. Men vilka underbara månader det har varit. Vår underbara lilla tös gör framsteg hela tiden och utvecklas med en rasande fart. Dagen till ära tänkte jag försöka komma iväg till BVC och väga & mäta henne. Det är ju öppet hus mellan 10-12, så om jag bara får i mig en skvätt kaffe och en ibumetin så kanske jag blir som folk igen.

Får se vad vi hittar på till middag ikväll för att fira. Uppdatering kommer under kvällen!

Vacker, tidig måndag blev grå och kall

Det var så fint väder när vi vaknade imorse. Vi var uppe tidigt för vi skulle lämna in bilarna för att få nya däck till vintern. Så vi iväg med bebbe och allt, för att vara hemma igen till tio då det serverades frukost till oss. Evelyn åt sin lunch någon timma senare. Det blev potatis- och palternackapuré som hon verkade gilla faktiskt. Sen stoppade jag ner henne i vagnen så fick hon stå ute och sova lite middag. Nu ska jag ta och väcka tösen som fortfarande snoozar så gott och mysa med henne.


Det har blivit riktigt ruskväder nu efter lunch. Helt plöstligt var det bara grått och ösregn, roligare kan man ju ha. Men det bäddar för en härlig eftermiddag framför brasan med lite fika!

Fars Dag

Igår var det fars dag. En dag som jag har väntat på länge, eftersom jag och Evelyn hade fixat en del med present och så. Vi började dagen med att servera pappa frukost på sängen tillsammans med blommor, kort och present från Evelyn. Han blev jätteglad och överraskad! Presenten tyckte han mycket om och nu står den på vår hylla vid TVn för att alla ska kunna se den.

     

  


Vi åkte vid lunchtid in till stan för att hälsa på farfar och Eva. Rickard hade med sig present till Börje, som också blev överraskad. Vi fikade min medtagna blueberry cheesecake som var otroligt god, supersmarrig! En av de godaste kakor eller tårta snarare som jag ätit på länge.

     

  

Vi avslutade kvällen med att åka hem till farmor och My på middag. Det vart en mysig stund för familjen som var alldeles slut efter dagen. Evelyn hade förmodligen ont i magen på eftermiddagen, för hon var så ledsen. Sen satt det i till och från hela kvällen. Så det var väldigt skönt att komma hem till farmor en stund och bara få vara och sitta i soffan och se på TV. Mys!!

Farmor, Evelyn, My (vovven) & jag i soffan!

Andra gången på babysim

Igår kväll, fredag, kom Evelyns mormor och morbror på besök. Det blev en sen middag och en massa plåtande med kameran, lek, bus, mys och bad i baljan.

         

     

Imorse åt vi frukost tillsammans allihopa och packade ihop våra saker för att åka iväg till babysimmet. Vi såg verkligen fram emot att åka dit eftersom det är så mysigt att bada med henne. Jag gjorde mig som alltid bra på kort (se bilden ovanför där  jag pratar om aporna i Djungelboken -rätt likt va?!).

     

Det var så mysig stund i vattnet idag! Mormor och morbror var med på kanten och tittade på. Vi började med att sjunga den här gången också. Sen övade vi på bröstläget, vilket gick riktigt bra. Hon fick en massa vatten i ansiktet, men hon var glad åt det. Vi fick också börja öva på att ha bebisarna på rygg, hon tyckte det var kanonmysigt. Hon gjorde en massa gurglande ljud och pratade nästan hela tiden vi var i vattnet.

Ikväll har jag som utlovat bakat en New York blueberry cheesecake till fars dag! Här syns resultatet, så får vi se om den smakar gott sen också!


Under kvällen har Evelyn varit väldigt pigg och glad, men nu ligger hon och snoozar i sin säng.

Här är vår goa tjej i närbild!

     


En liten uppdatering om veckan

I onsdags morse var jag helt slut, vad jag kommer ihåg sov Evelyn ändå ganska bra den natten, men det satt otroligt långt inne att kliva upp. Jag blev väckt av telefonen, mamma ringde. Efter det tvingade jag mig upp och tiden till trots kom vi i tid till musikleken. Så vi sjöng och dansade med alla andra barnen, hon tycker att det är så mysigt! Så vi spenderade förmiddagen där och sen åkte vi till Uppsala för att fixa lite saker.

Det är ju som bekant fars dag på söndag, så vi ordnade lite inför det. Kan ju inte skriva vad jag har fixat med eftersom Rickard läser bloggen. Däremot så kan jag tala om att det var en hel del fixa med presenten när vi kom hem också och han hittade spår efter oss i köket. Gissa om han var nyfiken? Helt hopplös och jag är så usel på att hålla saker hemliga av det slaget. Han frågade vad vi gjort och jag står och flinar med hela ansiktet och säger "Ingenting" -så oskyldigt eller hur?! Jag lyckades ordna det sista igår kväll när han åkte till träningen. Kanske var tur annars hade jag nog inte blivit färdig i tid eftersom han är så nyfiken och ska lista ut vad vi håller på med.

Bilder från i onsdags morse, det var så fint ute. Alldeles frostigt och soligt! Snuttis får vara med på ett hörn också!

        

     

  

Igår, torsdag alltså, var vi till ICA Maxi och handlade mat. Evelyn blev ledsen i affären och det höll i sig hela kvällen sen. Hon verkar vara ett mycket känsligt barn. Om något går fel under dagen så är hela dagen förstörd sen, det är inte första gången. Hon var helt hysteriskt ledsen igår kväll. Jag med för den delen, det skär verkligen i ens mammahjärta när hon är så otröstlig. Men sen somnade hon ifrån och sov lugnt och rofyllt. När hon sov igår kväll passade jag på att göra färdigt allt till fars dag.

Ikväll kommer mormor och morbror och hälsar på oss. De stannar bara till imorgon, men man får vara glad för den lilla tid man får tillsammans. Det ska iaf bli kanonroligt att de kommer hit! Imorgon lördag är det dags för andra gången på babysim, längtar verkligen dit!

Lördageftermiddag ska jag baka en New York blueberry cheesecake till farfar, vi ska dit på fars dag nämligen.

Mysdag hemma hos Anna

Imorse var jag och Evelyn uppe rätt tidigt -för att vara vi alltså. Jag fick väcka henne vid halvnio för att göra henne klar. Vi begav oss sedan iväg med bilen till Märsta för att träffa Anna och lilla Felicia. Eftersom Anna har fyllt år hade vi med oss en liten blomma och ett grattiskort. Det var första gången som vi var hemma hos dem, det var en jättefin lägenhet! Jag blev bjuden på vegetarisk lasange till lunch tillsammans med en smarrig sallad. Evelyn fick provsitta Felicias barnstol vid bordet och verkade tycka att det var okej ett tag iaf.

Tjejerna fick busa lite med varandra i soffan en stund senare. Dock har Evelyn varit lite gnällig och skrikig idag, så hon var inte med på noterna så lång tid. Men hon verkade tycka att det var skoj att träffa sin polare!

     


Anna bjöd också på supergoda chocolate chip coockies med mörk choklad och ingefära/vit choklad. Sååå himla gott! Lite kaffe till det gjorde eftermiddagen till en mysig fikastund med bebbarna. Vi åkte hem strax före halvtre.

Vi passade på att handla lite middag i Märsta, det blev kycklinglår som jag grillade hemma i ugnen med örtkryddor, flingsalt och olja -blev kalas! Till det en smarrig sallad med en massa godsaker i, denna toppades med fetaost, jordgubbsvinegrette och olivolja. Till Evelyn köpte jag lite fler barnmatsburkar och en pipmugg.

Imorgon ska vi på musiklek på förmiddagen, sen åker vi vidare in till Uppsala för att skaffa en fars dag present. Åker nog förbi ikea igen för att köpa barnstolen.

Alla helgons afton

Fredagkvällen var lite helgmys med en god middag. Evelyn fick smaka lite banangröt för första gången. Hon verkade tycka om det direkt. Hon gjorde inte alls lika lustiga miner som med morotsdrickan, utan smarrade i sig gröten. Till oss serverades det helstekt fläskfilé, klyftpotatis med rosmarin & purjolök, en hederlig sallad som utöver det vanliga innehöll ruccola, pumpakärnor & solrosfrön, baguette, pepparrotsost, hemmagjod tsatziki med grekisk yogurth, gurka, grovmalen svartpeppar, flingsalt, muskotnöt och en massa vitlök!

  
Uppdukad fredagsmiddag framför TVn


Evelyn fick smaka lite banangröt för första gången vilket hon tyckte om!

I lördags var vi hemma på dagen, det var ju inget babysim den här veckan eftersom det är höstlov. Nu på lördag däremot ska vi simma och plaska igen! Ska bli roligt! Men iaf, i lördags började vi måla köket. Vi började med att måla allting antikvitt, skåpen men inte luckorna.


När det var färdigmålat med den vita färgen gjorde vi oss iordning för att åka in till stan. Vi åkte till kyrkogården och tände ljus och lade blommor på Jonas grav. Det var första gången som Evelyn var vid sin farbrors grav, det var väldigt fint med alla ljus och blommor. Hela kyrkogården lystes upp av alla ljus och marshaller. Jag blir alltid så rörd när jag är på kyrkogården, särskilt på alla helgons afton. Man tänker på alla de som inte längre finns hos oss och tänder ljus för att särskilt minnas dem.

Vi fortsatte hem till farmor, när vi kom dit var även Peggy (Rickards mormor) och Kalle där. Vi fick middag där och sen fikade vi en hallon- & fläderpaj med vaniljsås som jag tagit med mig. Rickard drack vin till maten, så jag körde hem på kvällen. Vi tog en hel del kort under kvällen:

     

        

  
En del var giftigare än andra...

     

I söndags fortsatte vi med vårat målande, kanske inte jättekul att hålla på med en hel helg, men det är skönt att få det färdigt. Vi målade alla luckor, soligt gult blev det. Det känns väldigt retro, vilket passar kanon i vårat lilla hus. Det skulle skära sig så in i vassen om vi hade valt något som känts modernt. Man får försöka passa in rätt färger till takbjälkar och den murade spisen. Vi avslutade kvällen med att titta på film, "Die hard 4.0" blev det den här gången.

Ett litet smakprov på hur det blir!