30 juni: Jag bakar bullar & bebis hamnar på andra sidan FKs reform :o)

From 1 juli i år kommer FK att betala ut nån form av bonus till alla föräldrar som väljer att vara hemma lika mycket vardera. Mao 240 dagar var. Det skulle innebära en ersättningsbonus. Vi får väl se om det kommer att gälla oss, vi har ju inte bestämt än hur mycket vi ska vara hemma med bebisen. Med tanke på vad klockan är så kommer ju bebisen att födas på rätt sida strecket så att säga. Möjligheten är ju bra att ha i alla fall.

Jag sov inte alls inatt. Superjobbigt att bara ligga och vrida och vända på sig. Halvslumrade väl som bäst, men inte mer än så. Jag var riktigt pigg imorse när Rickards klocka ringde så upp då och tittade lite på TV & åt frukost. Jag började baka kanel- och vanlijbullar lite senare. Jag fyller ju år på onsdag och vi tänkte bjuda hem de närmaste i familjen på lite fika -om inte bebis vill komma ut just då. Nu känns det riktigt skönt att ha bakat undan detta, känns bra att ha nåt att bjuda på när det kommer folk. Imorgon ska jag baka en marängtårta, får se om det blir nåt mer, jag orkar inte egentligen men man får offra sig inför kalas!

Väntar som bäst på att det ska komma nåt form av tecken på att bebis är på väg ut. Vore skönt om jag slapp gå över tiden och att den kom ut nu när det är lite svalare. Jag har ingen längtan till att gå med värkar när det är 30grader varmt ute... *rynkar på näsan*




Smaskigt!!

Nummer 40 i ordningen -sista veckan!

Nu har jag kommit så långt i graviditeten att vecka 40 är nådd. Detta innebär att beräknad förlossning är på lördag den 5 juli. Vi får se om bebis har lust att komma ut innan dess eller om den trivs bra i maggen och vill stanna en stund till. För min del får den gärna komma ut. Det är riktigt jobbigt att släpa runt på alla dessa extra kilon och en stor kula på magen. Jag kan ju inte vända mig i sängen, inte ta på mig strumpor utan att bli helt svettig, inte knyta skorna, komma in i bilen. Det är lättare att säga vad som går bra än vad som inte funkar.



Hur som helst har det ändå varit en väldigt härlig graviditet. Visst har det varit en del resor med lite låga lab-värden och lite blodtryck som spökar emellanåt, men det finns ju de som har det bra mycket värre. Det som känns mest nu är denna foglossning. Inte kul inte, helt plötsligt bara viker sig benen under en och man bara hoppas att man inte ska ramla ihop i en liten hög på golvet. Men det är som med allt annat, man kan inte göra så mycket åt saken.

På onsdag fyller jag år, blir 24 då. Jag har länge varit i valet och kvalet om jag ska ha nåt kalas eller inte, men nu tror jag att jag har bestämt mig för att jag ska ha ett litet i alla fall. Sitter nu och funderar på om jag ska orka ställa mig och baka kanelbullar i eftermiddag. Eftersom att jag vet att det uppskattas i hushållet så gör jag nog det. Vet inte vad med jag ska hitta på, funderar på kolakakor -lätt att baka, och sen göra en marängtårta med hallon, blåbär och björnbär/jordgubbar -beroende på utbudet i affären. Även om jag tycker att det är tungt att bjuda hem folk när jag är höggravid, så känns det fel att låta bli helt också. Från början hade jag bara tänkt att jag och Rickard skulle gå ut och äta middag eller nåt i den stilen.

Vi ska förresten åka till Obs! snart. Vår kaffebryggare lade ner sin verksamhet imorse -spännande... Tänkte att jag skulle införskaffa lite bakgrejor då också när vi ändå åker.

Venedig, Rom & Florens ~3 vackra pärlor i Italien!

Jag har alltid velat se Venedig. Tänk att flyta omkring på floderna mellan de gamla husen som reser sig upp ur vattnet?! Det verkar helt underbart! Jag skulle vilja uppleva Italien överhuvudtaget. Se Rom med sitt gamla Colosseum, Fontana di Trevi, de gamla kyrkorna som Peterskyrkan och Sixtinska kapellet, romarrikets akvedukter, spanska trappan ~Piazza di Spagna... Det finns hur mycket som helst! Är man dessutom intresserad av historia som jag är, kan man gå och titta på alla dessa mästerverk i all oändlighet! En annan italiensk stad som jag någon gång vill komma till är Florens med all sin konst och gamla byggnader.

        
Gondol i Venedig                                                     Fontana di Trevi


38+5, slutet av vecka 39 närmar sig...

Tiden går fort, nu har jag snart gått 39 fulla graviditetsveckor. Helt otroligt! Fast nog börjar man vänta på det lilla knytet, överanalyserar allt som eventuella tecken på en början av förlossning. Men som sagt, det kan ju fortfarande dröja 3 veckor -känns konstigt att det kan vara så lång tid kvar. Jag tror ändå att bebis kommer snart. Mamma gick aldrig över tiden, jag kom 9 dagar före utsatt datum och min bror kom precis på dagen. De säger ju att det är ärftligt, så det hoppas jag på. Om inte annat får jag mysa med magen ett litet tag till.

Dock ska jag inte säga att jag inte börjar bli lite trött på att vara gravid. Jag försökte klippa mina tånaglar igår kväll, det var ett helt dagsverke ska jag tala om. Magen tar verkligen emot och det finns inte plats för nåt extra. Men sagt och gjort så lyckades jag med mitt tilltag efter ett par försök, men det var ett eget litet träningspass!

Igår kväll började vi sätta upp lampor i fönstret i hallen, eller vi... -Rickard snarare. Jag satt bredvid och hade åsikter -så det var som vanligt. Det blev inte riktigt färdigt, men jag tror att det blir riktigt bra när de är uppe, blir lite mysbelysning bredvid skötbordet. Känns som ett bra ställe att vistas med bebisen på.

Idag har jag inte lyckats med så mycket än så länge. Började med att schasa bort katten från bebiskorgen... Frukost och en film "13 snart 30" -helt underbart mysig film, tycker jag! Jag har faktiskt beställt lite kläder trots min skraltiga ekonomi. Måste ha nåt vettigt att amma bebis i. Så det blev lite tunikor som var V-ringade, hoppas de kommer att funka. Det går ju alltid att skicka tillbaka annars. Jo, jag har målat naglarna också! Känns bra att göra nåt som gör att man känner sig lite finare. Nu när jag går hemma känns det inte som om jag bryr mig om nåt, men funderar starkt på att färga ögonbrynen och göra iordning mig. Skulle vara skönt att få fixa till sig lite!



                    

Sjuksköterskeexamen!

Måste bara tala om att den 6 juni 2008 -på självaste nationaldagen (!), tog jag min efterlängtade sjuksköterskeexamen. Det känns så underbart bra! Eftersom jag har varit höggravid under slutet på terminen har jag tyvärr inte hunnit göra min praktik, men den har jag i nuläget planerat att genomföra under våren 2009, när bebisen har blivit lite större. Jag känner mig faktiskt riktigt stolt över min prestation att ha klarat av alla teoretiska studier och examensarbetet, för den sista terminen har varit något utöver det vanliga. Så otroligt rörig och ostrukturerad termin, så det liknar ingenting. Men nu är det över.

Något som också känns som en stor lättnad att ha klarat av är dessa resor hemifrån. Eftersom vi bor i Uppsala och jag har läst i Norrköping/Linköping, är jag nöjd med att det har gått relativt smärtfritt även om jag har tyckt att det varit jobbigt. Jag har sedan november förra året pendlat från Uppsala till Katrineholm (ca 23mil) där jag har haft en övernattningslägenhet, för att sedan åka vidare med tåg till Norrköping (ytterligare 5mil) och i vissa fall +1 timmes bussresa till Linköping. Dessa resor har jag gjort varje vecka och jag är riktigt glad att kunna lägga detta bakom mig. Det är lika skönt för min sambo som för mig att detta är över.

Hur som helst, jag fick min gerbera och brosch vid avslutningen. Jag har fått alla betyg inrapporterade i LADOK, uppsatsen är godkänd och det enda som nu saknas är praktiken. Känns bra, för när jag har varit mammaledig så är det en bra uppdatering att få göra först praktik och komma in i svängen igen, för att sedan genomföra KUA-placeringen. Blir till att söka jobb till årsskiftet!! ;o)



Att man oroar sig som gravid är nog inte ovanligt, men...

...inte blir det direkt bättre av att läsa om den enorma babyboom som förväntas komma i sommar. Personalbrist lär också råda, personalen ska tydligen bli inbeordrad för att de ska kunna täcka upp minimibemanningen under sommaren. Känns inte ett dugg bra. Som förstföderska är man ju oroad som det är eftersom man aldrig varit med om det tidigare, kan ju inte påstå att jag blev lugnare och mer trygg av den här artikeln. Hoppas verkligen att de löser detta så att man som patient inte blir lidande av det.

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=769150,00.html

Kort på mig

Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder på mig själv. Min vän Annelie tog kort på mig för ett tag sen som vi gjorde om lite i datorn, jag tycker hemskt mycket om dem, så tänkte lägga ut några iaf.



Tycker verkligen om det här kortet! Det har jag gjort sen vi gjorde om bilden, känns lite som serietidnings teckning :o)



Det blev ett ganska stort kort, men lägger ut ett till!



Också ett kort som jag själv tycker om. Känns annorlunda att få göra såna kort.

Morgonpigg!!

Tänk att det är så stor skillnad mellan olika dagar. Igår skulle jag ha kunnat sova hela dagen, idag är man uppe med tuppen och har redan ätit rostade mackor och druckit o'boy. Satt ju inte helt fel, var riktigt sugen på det när jag vaknade.




Jag har letat efter kissen hela natten. Rickard sa att han var ute när han gick och la sig, jag kunde inte koppla av pga det eftersom jag vet att han brukar sitta utanför köksfönstret och pipa tills han får komma in. Jag var därför uppe iaf 3-4 gånger inatt och ute på altanen för att leta efter honom, men jag hittade honom inte och undrade verkligen var han kunde ha tagit vägen. Hade nåt skräckscenario om att han blivit anfallen av nåt elakt djur och behövde hjälp. Tänk vad gravida kvinnor får lustiga idéer och moderskänslor för allt! Hur som helst, vid 05.30 hörde jag hur han snarkade till och såg då att han lagt sig i garderoben. Så där låg mitt lilla troll och sov och var supernöjd. Han hade inte minsta aning om att hans matte sovit dåligt hela natten för hans skull. Men, men, nu är han ju funnen och nu ligger han och sover på skötbordet. Får göra rent det igen eftersom han inte får sova där.

Jag började morgonen med att titta på Nanny och Alla älskar Raymond. Känns som en bra och positiv start på dagen! Så himla lättsamma program som gör att man känner att ens egna bekymmer är ganska små i jämförelse.


                                


Får se hur magen känns idag. Jag har en hel del förvärkar igår kväll. Var lite obehagligt, så jag gick omkring här hemma, kunde inte sitta stilla i soffan. Känns som molande värk nu också, så vi får se om det händer nåt under dagen eller om bebis vill stanna kvar ett par dagar till.

11 dagar kvar ~nu 38+3

Tiden går visserligen rätt så fort, jag har ännu inte hunnit bli trött på att gå hemma och vänta. Men just nu är det inget som känns spännande att göra eller hitta på. Jag är så otroligt trött, känns som fatigue ungefär, precis som i början av graviditeten. Eller ja, nu är jag mer trött för att jag sover så dåligt på nätterna, magen är riktigt tung, osmidig som en flodhäst i en porslinsbutik... You name it! Trött som f*n och inte blir det bättre av att jag vilar en massa. Funderar allvarligt på om det är så att kroppen försöker vila upp sig ordentligt för att det är en förlossning på gång? Det kan ju vara så, hoppas kan man ju alltid göra, men vet gör man ju inte förrän det verkligen har satt igång på allvar. Dessa förvärkar som jag känner av -visst de är inte så hemska, men så pass att de är obehagliga, gör inte saken lättare. Man orkar inte ta sig för nåt för jag vet att de börjar då när man håller på som bäst med olika saker.

Hade egentligen tänkt mig att jag skulle gå ut i trådgården idag och gräva fram lite rosenbuskar som jag har hittat. Vi bor ju i ett gammalt soldattorp från slutet på 1700-talet och de som har bott här före oss har inte varit överdrivet intresserade av trädgårdsskötsel -det är då 1 som är säkert! Med tanke på hur många gånger vi har kört över de där stackars rosorna med gräsklipparen, är de väl beskurna vid det här laget. Nu återstår bara att få bort allt gräs som kväver dem. Kan inte fatta att folk missköter trädgårdar så mycket, hade jag vetat att det fanns rosor där hade jag gjort nåt åt det för länge sen.

Funderar allvarligt på vad jag ska orka laga för middag tills mannen kommer hem. Som sagt, finns ingen ork eller lust till nåt idag, men det kanske blir bättre om jag går ut en sväng och får lite luft, en dusch och så lite vila innan det är dags att dra igång spisen. Jag ska satsa på att sova skavfötters med kissekatten!





11 dagar kvar ~nu 38+3


Lugn måndag med en hel del fixa

Vi har haft ledigt idag båda två. Eller det var kanske till att ta i, jag går ju hemma nu, men Rickard har haft ledig dag. Så idag har vi hunnit fixa en hel del hemma. Allt från räkningar, gjort budget, kollat med försäkringskassan etc etc. Det är ju inga roliga bitar att ta i, men vad gör man, man måste ju. Efter att ha dragit oss igenom det så gick vi ut och planterade de perennväxter vi köpte igår. Jag tyckte det blev riktigt fint i den nygrävda, runda rabatten framför huset. Känns väldigt ordnat och trevligt!! Två av buskarna satte vi precis vid bilarna, där grusgången börjar upp mot huset. Även detta blev vi riktigt nöjda med och runt dessa två små rabatter lade vi stenar, resultatet blev kalas!

Hade för övrigt tänkt mig att jag skulle göra omelett till middag, men orka laga mat hela tiden. Jag blev otroligt pizzasugen (skyller detta på att jag är gravid :o) känns bättre så), så det blev till att åka in till byn och shoppa varsin pizza till middag. Jag gjorde förresten både rabarberpaj och kräm på de rabarber som mamma hade med sig hit i midsommar. Kändes synd att slänga bort dem, så jag gjorde vad jag kunde.

Snart dags att släcka för natten!


Ingen superfart denna morgon

Det händer inte mycket här inte, verkar som om mina midsommarfirare är rätt slutkörda efter gårdagskvällen. Undrar vad det kan bero på?! Jag tänkte att jag skulle vara lite pysslig och börja göra frukost till herrskapet, men det verkar ju inte vara en enda människa vaken här förutom jag och katten. Får se om det är nån som blir hitlockad av kaffedoften :o)

Jag var hos barnmorskan i onsdags. Bebis är fortfarande ruckbar, men kan tydligen förbli det fram till dess att den ska ut om jag har rymligt bäcken. Hjärtslagen låg på 130/min nu. SF-mått var på 34, har alltså gått upp ett helt sedan förra veckan. Mitt blodtryck verkar bli allt bättre vilket förmodligen påverkar mycket av att jag går hemma nu, så det känns bra att det går åt rätt håll. Tog ett tryck hemma nu på morgonen och det var 122/75 -inget att klaga på!! Har fått en ny tid till BM den 1 juli, får se om kotten har kommit ut innan dess eller om vi går dit på kontroll som vanligt.



Ingen superfart denna morgon

Besök hos barnmorskan 37+4

Då får vi se om jag har gått på det sista besöket hos barnmorskan för den här graviditeten. Fick en ny tid om 2 veckor, men man vet ju aldrig, kommer bebisen ut tidigare behöver jag ju inte gå dit. Hur som helst så var glukos- & blodvärdet bra, inget anmärkningsvärt. Bebis är fortfarande ruckbar, men ligger med huvudet neråt -som den har gjort de senaste månaderna. Blodtrycket har också gått ner lite, beror förmodligen på att jag går hemma nu och inte stressar med skola och resor. Magen växer fint på kurvan, SF-mått 34 och bebis väger förmodligen omkring 3200 gram nu.

Nästa gång jag ska iväg på nåt ska jag nog se till att Rickard kör, var ganska jobbigt att köra bil med magen. Den är lite ivägen om man säger så. Rätt jobbigt med alla gupp och gropar i vägen också, det verkar stimulera sammandragningarna ganska bra.

Funderar på att börja städa inför midsommar, behövs verkligen. Börjar tröttna på denna röra nu, det blir till att äta en elefant, mao. ta en liten del i taget. Dags att dra igång lite musica och ta fram mopp & trasa...!



Besök hos barnmorskan 37+4


För en gångs skull var man tidig men inte var det öppet för det!

Åkte med till Arlanda tidigt imorse för att hämta hem bilen, jag ska ju iväg till barnmorskan imorgon bitti och samma tid ska motorcykeln besiktas. Mycket fixande ibland. Sen tänkte jag att jag skulle handla lite färskt bröd till frukost eftersom jag ändå var ute och vi inte har nåt hemma. Tji fick jag när affären inte ens var öppen när jag kom dit. Festligt! Annars brukar det ju heta att skräpet redan har hunnit stänga när man kommer dit, men nu fick jag sitta och vänta på parkeringen.

Nu väntar endast en lugn förmiddag, började titta på "Gilbert Grape", men jag tröttnade rätt fort. Har ingen lust att sitta och glo på TV hela dagarna. Funderar på om jag ska gå ut på tomten och fixa lite med mina blommor. Borde försöka stötta pionerna, de är så tunga att de nästan går av. Borde ägna lite tid åt rabatten också, ogräset växer himla fort -lustigt det där, allt annat segar sig upp, men det man inte vill ha växer fort...

Ska ladda lite inför att gå ut, lyssnar på Dolly Parton så länge. Vi satt förresten utanför Stockholms stadion när hon hade sin konsert, riktigt bra!! Billigt också... :o)



För en gångs skull var man tidig men inte var det öppet för det!

Prassel -kan det vara bålgetingar!?

Sitter här med en piggelin och njuter av att vara ledig :o)

Jag har hört ett ihärdigt surrande från kaminen senaste timmen, tyckte inte att det surrade först men nu har jag ändrat mig. Visst 17 surras det! Trist om bålgetingar har börjat bygga bo där uppe! Jag blir nervös av att det surrar så dant, låter som om de är inne i huset och röjer...




 

Prassel -kan det vara bålgetingar!?

Seg dag som toppas med att planera föräldrapenning

En riktigt seg dag... Jag är trött, tog en riktigt lång sovmorgon, men inte känner jag mig piggare för det. Sitter mest och funderar över hur jag ska planera min föräldrapenning för att få dagarna att räcka lite längre. Man vill ju inte göra slut på alla dagar med bebisen direkt. Vill ju ha möjlighet att plocka ut dem lite senare också. Det här med föräldrapenning och försäkringskassan är en enda stor djungel, tycker jag. Även om det finns anvisningar och sånt, så inte hjälper det. Men, men, det blir nog bra till slut. Ska räkna på det och se hur mycket jag får ut om man kortar av dagarna lite.

Fick precis höra att om man tar ut t.ex. halvdag med ersättning så dras det bara en halv dag, man vet ju aldrig så jag var tvungen att fråga. Då kan jag ju få dagarna att räcka längre -känns bra! Sen funderade jag på det där med att man måste ta ut 180 dagar med SGI innan man får röra dagarna med lägsta-nivå-ersättning, har fortfarande inte kommit på om det verkligen är så eller om jag kan börja ta ut dem direkt -det visar sig.

Har precis pratat med mamma och bjudit över dem till midsommarafton på fredag. Jag har inte den minsta lust att åka nånstans med min stora mage, är skönt att bara få gå hemma och ha det lugnt & skönt. Mamma och pappa skulle ta på sig att fixa det mesta av maten, så då behöver jag inte tänka på det, vilket känns rätt bra. Jag sa att jag & Rickard kan fixa med lite lättare saker som bröd, dricka, efterrätter och fika. Då behöver jag iaf inte stå alltför långa stunder i köket. Det blir väldigt påfrestande för ryggen.

Har en hel del att fixa med hemme ändå som det är. Ska nog ta och plocka in tvätten, disken och lite lättare saker som jag kan ordna med själv. Får se om det blir lite uppsättning av hyllor ikväll när Rickard kommer hem.



Seg dag som toppas med att planera föräldrapenning

Söndagmorgon v.37+1

En riktigt härlig morgon! Jag vaknade supertidigt, var uppe redan vid 05.20 för att äta frukost. Strålande sol för första gången på flera dagar. Nu känns det faktiskt riktigt skönt att få lite ljus igen, regnet var välbehövligt och luften känns så mycket renare och klarare. Men som sagt, skönt med lite solljus också.

Väntar som bäst på att vi ska komma iväg till Uppsala. Har en hel del att handla både till bebisen, mig, huset -tja säg vem som inte ska ha nåt?! Känner mig rastlös och vill komma iväg nu!

Söndagmorgon v.37+1

Välkommen till min nya blogg!

Kanska ska ta och skriva nån rad här också...

Jag har precis öppnat en blogg här på blogg.se Jag har en på skyrock.com också, varvid jag tyckte att denna verkade bättre så jag flyttade över mina tidigare inlägg hit. Det gick inte att kategorisera inläggen på den andra sidan, vilket går här så det verkar bättre. Nu funderar jag mest över varför det inte går att få nån färg på sidan. Fattar det inte, finns ju inte fler knappar att trycka på så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Vilket i-landsproblem!!!