Onsdag

Imorse möttes jag av ett berg med disk i diskhon, det är verkligen det absolut värsta jag kan se på morgonen. Det stör mitt ordningssinne. Men, men, ut med det nydiskade från maskinen och in med det skitiga, sen var diskbänken som ny. Morgonens frukost ligger i våra magar nu. Det blev filmjölk med crunchy & hallon, stekta ägg, apelsinjuice och knäckebröd med pålägg & grönsaker.

Ikväll ska vi hem till familjen Norin-Eriksson och beundra deras nya tillskott till familjen. Jag och Evelyn ska ta en tur till Väsby eller Häggvik idag för lite shopping och presentinköp.

Termometern visar på -21 fortfarande, kallt som tusan ute. Det blir till att klä sig upp till tänderna innan man går utanför dörren. Förutom lite handling skulle vi verkligen behöva städa lite här hemma samt köra igång en tvättmaskin eller två. Tror jag börjar med det sistnämnda för att sen göra mig iordning.

Hemma

Nu har jag ledig dag, det är väl då jag hittar lite lust till att skriva igen. Jag har jobbat min andra helg på raken, dvs. precis gått av ett fre-lör-sön-mån pass. Känns så skönt! Jag och Evelyn är hemma och fixar idag. Jag får aldrig sovmorgon när jag är ledig, före sju varje dag *joy*. Så tidig frukost följt av lite Musse i underlandet. Sen har vi målat i pysselböcker och lekt med köksprylar.

Till lunch blev det vad som fanns i kylskåpet, en baconsås med spagetti. Mmmm var det enda Evelyn sa när hon slevade i sig pastan! Kul när hon gillar det jag lagar, det händer ju inte alltid om jag säger så. Snart är det dags för snuttan att vakna, lite mellis så småningom och sedan ut i vintersolen en stund innan det är kväll igen.


Just nu i vårat köksfönster

En snörvelförkylning har satt sina klor i mig. Dock är det inte tillräckligt för att få mig iväg till apoteket och införskaffa nya nässpray än. Hoppas det ger med sig.

Idag är Evelyn på dagis mellan 9-14. Det är så roligt för henne att få komma och leka med de andra barnen. Själv har jag storhandlat för veckan. Vi får nämligen främmande av mormor och morbror i helgen!

Jag passade även på att ta en tur till leksaksbutiken i centrum, då de har 50% i hela butiken. Snacka om att kunna göra bra affärer! Leksaker är löjligt dyrt, tycker jag. Det blev en ny Skrållan-docka till Evelyn och en massa prytlar till köket hennes.

I vårat köksfönster hänger numera den nya vårgardinen. En vit hissgardin med texten amour vincit omnia, betyder ungefär kärleken övervinner allt (tror jag). Vi ska satsa på vitt nu har vi enats om. Det blir för intensivt annars, färgerna skär sig om man mixtrar för mycket. Vitt & grönt (som i växer och blommor). Vi köpte också en vit miniorkidé för ett par veckor sedan, eftersom Evelyn smulat sönder vår förra.. :o)


Jag har varit ledig i tre dagar, helt underbara dagar ska jag säga och välbehövliga. Det tar all min energi att sitta och pendla själv till jobbet just nu, långa resor och långa dagar. Hoppas på ljusare tider nu med lite gröna vårlöv och snödroppar som slår ut i vårsolen.

Kvällen bjuder familjen på stekt fläsk med löksås och kokt potatis. En husmansfavorit i vårat hus! Vi jobbar på med vår renovering och för varje dag som går, växer vår nya övervåning fram lite mer.

Hoppas alla har en riktigt mysig dag! Nu ska jag hämta hem min lilla pärla!

Here we go again...

Det är nästintill pinsamt att ha en blogg som man aldrig lyckas blogga på. Jag har hela tiden stora ambitioner att skriva ett inlägg eller två, men orken, energin och resterande vad det nu kan bero på, finns liksom inte.

Här i Märsta har livet sin gilla gång. Vi är mitt uppe i renoveringen av övervåningen, den börjar sakta men säkert att ta form. Jag hoppas att vi snart är så pass färdiga med underarbetet att vi kan börja måla i Evelyns rum samt sätta upp tepeten. Det är inte lätt alla gånger. Rickard jobbar heltid, jag 75% (men lägg till all förbannad restid så är det snudd på samma sak), vi har en helvild 2åring, ska fördriva alla vanliga hushållssysslor, samtidigt som renoveringen av vårat hus ska gå framåt. Vad jag vill säga är helt enkelt bara, att det är inte alltid lätt att få ihop vardagen med allt vad det innebär. Tillråga på allt så är jobb varannan helg inte något som gör det hela lättare.

Jag minns inte ens när jag skrev ett inlägg senast, så jag vet inte riktigt vad som hänt sedan sist. Det största (bortsett från att nästan inget är uppdaterat angående vårat nya hus och bröllopet) är att jag har fått en tillsvidare tjänst på mitt jobb. Det känns helt underbart, vilken trygghet för familjen! Det togs varmt emot, kan jag säga.

Dagen är grå idag med -1 ute och snöfall. Hoppas det lättar upp fram på dagen och solen tittar fram, man blir så mycket piggare av lite sol! Ikväll är Rickard på firmafest, så jag och Evelyn ska iväg till familjen Norin/Eriksson på middag och en massa bus för tjejerna.

På återseende -ganska snart hoppas jag!