Charlottenlunds chokladchock

Jag bara måste dela med mig av denna guda gåva till gudomlig dessert! Helt fantastiskt god, en tårta som jag fått tips & inspiration av från TV4:as Halv åtta hos mig. Sist mina föräldrar var här på besök bjöds det på denna lilla guldklimp.

Charlottenlunds chokladchock
Botten ~ingredienser
400gr mandelmassa
4st äggvitor
Smör

Gör så här:
1) Riv mandelmassan grovt.
2) Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ihop med mandelmassan.
3) Smöra ett bakplåtspapper och bred ut massan i två likstora delar (jag gjorde mina rektangulära för lätt form att göra bitar av sen).
4) Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 10-15 minuter beroende på ugn. Låt svalna.

Chokladkräm ~ingredienser
4st äggulor
1dl mellangrädde
1dl strösocker
100gr mörk choklad, 70%
150gr smör

Gör så här:
1) Sjud upp grädde, äggulor och socker, det får ej koka.
2) Bryt chokladen i bitar, rör ner i blandningen och låt smälta under omrörning. När chokladen smält tillsätt smöret och låt även detta smälta ner.
3) Sjud upp chokladkrämen återigen under ett par minuter, får ej koka. Låt svalna.

Bred hälften av krämen över ena mandelbottnen, lägg över andra botten och toppa även denna med chokladkräm. Strössla över mandelspån. Servera med lättvispad vaniljgrädde och bär/frukt.


Kommentarer
Postat av: mamma

Supergod, kan rekommenderas!



2010-02-21 @ 17:51:00

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback