Dulce de Leche

Jag går och tror att man är inne på nya modematlinjen. Har ni hört talas om Dulce de Leche? Förmodligen i form av glass hos Häagen-Dazs, men att man väldigt enkelt kan göra denna gudagåva till kräm själv?! Mums säger jag bara. Detta är något att verkligen lägga på minnet.

Igår kväll efter sylten skred jag till verket med att koka min konservburk med sötad, kondenserad mjölk i 3 timmar. Det är precis så enkelt som det låter.

Gör så här
Köp en konservburk med sötad, kondenserad mjölk. Ta bort pappret och lägg burken oöppnad i en kastrull med vatten. Låt koka upp och koka sedan burken på låg värme under lock mellan 2-4 timmar. Burken ska alltid vara under vatten. Efter två timmar är kolan lätt rinnande och ljusbrun, efter tre är den mer trög i konsistensen och ser ut som min burk, efter fyra timmar har kolan fått en nötbrun färg och är mycket fast i konsistensen.

  

Det här är alltså min egengjorda dulce de leche. Kolakrämen är gyllenbrun, härligt tjock och smakar sött, lent & gott. Kan inte göra annat än rekommendera den! Passar perfekt som tårtfyllning eller som tillbehör till glass.


Kommentarer

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback