Tisdagsmiddag
Tänkte bjuda er på kvällens middagsrecept. En mycket varm, matig fisksoppa! Testa och njut, den gillades av familjen.
Saffranssoppa med fisk och räkor
500gr vit fiskfilé
300gr räkor
1 gul lök
2 stora potatisar
1 fänkålsstånd
2 morötter
1,5 liter fiskbuljong
1 msk smör
2 msk tomatpuré
½ gr saffran
1 tsk timjan
2 dl grädde
Salt & vitpeppar
Dillvippor
Gör så här
1) Hacka löken och fräs i smör. Tärna fänkål, potatis och morötter. Lägg allt i en stor gryta.
2) Häll över buljongen. Tillsätt tomapuré, saffran och timjan. Koka upp, låt sjuda i 20 minuter.
3) Skala räkorna. Tärna fisken, lägg i grytan och låt sjuda tills genomkokt.
4) Tillsätt grädde, salt och peppar efter smak.
5) Tillsätt räkorna precis före servering, hetta upp och servera med dillvippor.
Saffranssoppa med fisk och räkor
500gr vit fiskfilé
300gr räkor
1 gul lök
2 stora potatisar
1 fänkålsstånd
2 morötter
1,5 liter fiskbuljong
1 msk smör
2 msk tomatpuré
½ gr saffran
1 tsk timjan
2 dl grädde
Salt & vitpeppar
Dillvippor
Gör så här
1) Hacka löken och fräs i smör. Tärna fänkål, potatis och morötter. Lägg allt i en stor gryta.
2) Häll över buljongen. Tillsätt tomapuré, saffran och timjan. Koka upp, låt sjuda i 20 minuter.
3) Skala räkorna. Tärna fisken, lägg i grytan och låt sjuda tills genomkokt.
4) Tillsätt grädde, salt och peppar efter smak.
5) Tillsätt räkorna precis före servering, hetta upp och servera med dillvippor.
Kommentarer
Postat av: Annelie
Mmmm låter gott!
Postat av: mamma
Mmmm, ser fantastiskt gott ut. Kanske kan få bli bjuden på denna soppa nästa gång vi ses?
Kram
Trackback